Španija

Andaluzija - 8 dni: 26.10.2024

Med vsemi španskimi pokrajinami velja Andaluzija v naših predstavah pogosto za najbolj špansko, za najbolj strastno in temperamentno. Od ostale Španije, centralne Mezete oziroma zgodovinske Kastilije jo loči...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1299,00 €
Potovanja po Svetu

1.-2. dan : Italica - Córdoba

(L-V, Z-V) | 20 in 180 km

Transfer na eno bližnjih letališč in polet proti Andaluziji. Po pristanku namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po zajtrku bomo obiskali ostanke antičnega mesta ITALICA, kjer sta bila rojena kar dva rimska cesarja: Trajan in Hadrijan. Poleg amfiteatra so se v mestu ohranili tudi ostanki hiš, trgov in ulic. Naslednja postaja bo CÓRDOBA in najpomembnejši spomenik tega starodavnega mesta, Mezquita, mošeja tisočerih stebrov, ki priča o kulturnem razcvetu v času kordovskega kalifata. Mošeja je bila po rekonkvisti spremenjena v katoliško cerkev in katedralo ter pri tem doživela vrsto prezidav. Sledi še sprehod do rimskega mostu čez reko Guadalquivir in po četrti Judería, nekdanjem judovskem predelu mesta. Gotovo vas bodo navdušili tudi vrtovi ob Alcázarju. Nemestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan : Granada

(Z-V) | 220 km

Po zajtrku vožnja mimo neskončnih oljčnih gajev osrednje Andaluzije do zadnje mavrske prestolnice v Španiji, GRANADE, kjer bomo obiskali mojstrovino islamske umetnosti, mavrsko palačo Alhambra,* ter bližnjo trdnjavo El Generalife z bogatimi vrtovi. Sledi ogled spomenikov, ki so jih postavili španski kralji po koncu rekonkviste. Med njimi sta posebej zanimivi palača Karla V., postavljena ob bok starim mavrskim stavbam, in monumentalna stolnica v mestu spodaj. Ob njej stoji kraljeva kapela (Capilla Real), v kateri počivata "katoliška kralja" Ferdinand in Isabela. Popoldne bo čas za sprehod po mestnem jedru, ki skriva še mnogo biserov. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

* Obisk Nasridske palače v okviru kompleksa Alhambre je zaradi omejitev s strani španske uprave za zaščito spomenikov možen le ob zgodnjih prijavah. Če bo ob potrditvi skupine to še mogoče, ga bomo uredili tudi mi.

4. dan : Malaga - Ronda

(Z-V) | 350 km

Po zajtrku vožnja do mesta MALAGA, ki se ponaša z mogočno stolnico in slikovitim vzdušjem, h kateremu prispevata tudi rimsko gledališče in Alcazaba - mavrska trdnjava, ki se dviguje na mestnim središčem. Mesto slovi tudi po tem, da se je tu rodil najslavnejši španski umetnik 20. stoletja, Pablo Picasso. Po vožnji čez gričevnati svet južne Andaluzije si bomo popoldne ogledali mesto RONDA, ki je priljubljeno zaradi svoje slikovite lege in čudovitih razgledov na okolico. Ponaša se tudi z eno najstarejših aren za bikoborbe in mostom, ki se pne nad 120 m globoko sotesko in povezuje dva dela mestnega jedra. Po končanih ogledih se bomo po cesti, s katere se odpirajo lepi razgledi, spustili do letovišča Marbella in nadaljevali pot vzdolž obale. Proti večeru prihod v Algeciras. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan : Gibraltar - Tarifa

(Z-V) | 200 km

Po zajtrku se bomo podali do britanske kolonije GIBRALTAR, ki je že nekaj stoletij kamen spotike med Španijo in Veliko Britanijo. Sledi vzpon z minibusi na gibraltarsko skalo. Poleg sijajnega razgleda se bomo srečali tudi s slavnimi gibraltarskimi opicami. Nadaljevanje poti do mesteca TARIFA, najjužnejše točke Evrope. Pot nas bo vodila vzdolž obale Costa de la Luz, katere del je tudi sloviti rt Trafalgar, kjer je lord Horatio Nelson premagal francosko mornarico. Namestitev v hotelu v okolici mesta El Puerto de Santa Maria, od koder je Kolumb leta 1492 odplul na svoje prvo potovanje v Novi svet. Večerja in nočitev.

6. dan : Cádiz - Jerez - Sevilla

(Z-V) | 160 km

Po zajtrku se bomo podali do mesta CÁDIZ, ki je eno najsterejših v Evropi in ima slikovito lego med obalo Atlantika in priobalno laguno. Ogledali si bomo stolnico in lepo ohranjeno staro mestno središče. Sledi vožnja čez bogato poljedelsko pokrajino ob reki Guadalquivir do mesta JEREZ DE LA FRONTERA. To slovi po svojem vinu, ki ga Španci imenujejo vino fino de Jerez, po svetu pa je znano pod angleškim imenom sherry. Po obisku ene od vinskih kleti si bomo v privlačnem mestnem jedru privoščili odmor za kosilo. Popoldne nas čaka še središče Andaluzije, SEVILLA. Po namestitvi v hotelu se bomo odpravili na krajši orientacijski sprehod po mestu, ki nam bo razkril nekaj najlepših pogledov v mestu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7.-8. dan : Sevilla

(Z, Z-L) | 40 km

Andaluzijska prestolnica SEVILLA se ponaša z orjaško katedralo, ki jo krasita vrt oranževcev in mavrski stolp Giralda, v njej pa stoji tudi nagrobnik Krištofa Kolumba. Sledi ogled mavrske palače Alcázar, ki je med najbolje ohranjenimi na Pirenejskem polotoku. Med njenimi razkošnimi sobanami še posebej izstopa Salón de Embajadores. Po ogledu mestne hiše in srednjeveške četrti Santa Cruz si bomo privoščili obisk plesne predstave. Prosto za večerjo. Vrnitev v hotel in nočitev. Po zajtrku se bomo s kočijami zapeljali po mestnem jedru in si nato privoščili še plovbo po reki Guadalquivir. Za konec bomo obiskali še slavni Archivo General de Indias, ki hrani izjemno zbirko listin, povezanih z osvajanjem obeh Amerik. Prevoz na letališče in polet proti našim krajem. Po pristanku na enem bližnjih letališč sledi še vožnja do Ljubljane.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

Datum odhoda: 
23.4., 27.4., 26.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana , bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod:23. 04. 2024 SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.299 € (min. 45 oseb)
1.449 € (min. 35 oseb)
1.649 € (min. 25 oseb)
Odhod: 27. 04. 2024 -čakalna lista
Cena:
1.299 € (min. 45 oseb)
1.449 € (min. 35 oseb)
1.649 € (min. 25 oseb)

Odhod:26. 10. 2024
Cena:
1.299 € (min. 45 oseb)
1.449 € (min. 35 oseb)
1.649 € (min. 25 oseb)

Cena vključuje
avtobusni transfer na letališče in nazaj
vse letalske prevoze po programu
letališke in varnostne takse
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po Španiji
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja, L-obrok na letalu)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
DDV
 
Doplačilo (na poti)
170.- € za vstopnine in degustacijo (ne vključuje Nasridske palače).
15.- € za napitnine voznika in lokalnih vodnikov
Doplačila po želji (ob prijavi)
239.- € za enoposteljno sobo
zavarovanje rizika odpovedi

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Andaluzija - 8 dni: 26.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon