Italija

Apulija, čudoviti jug Italije, 10.9.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
519,00 €
Avtobusna potovanja

1.dan: Odhod v jutranjih urah. Vožnja v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk in Bologne. Vozili se bomo po italijanski pokrajini Marche in se ustavili v mestu Loreto, ki je eno največjih italijanskih romarskih središč. Sprehodili se bomo po trgu Matere božje, ki ga krasi lepa fontana in videli baziliko, ki pod kupolo hrani hiško device Marije iz Nazareta. Nadaljevanje vožnje proti jugu Italije. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2.dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Apulije. Njena pokrajina je nedotaknjena in njene vasi zelo stare. Nadaljevali bomo do gradu Castel del Monte. To je mogočna skrivnostna osmerokotna trdnjava, ki jo je v 13. stol. zgradil Friderik II.; velja za eno najbolj mističnih stavb, saj so znanstveniki več stoletij skušali razvozlati njen namen in matematično natančnost. Od tu se bomo odpeljali v Bari, ki je glavno mesto Apulije. V slikovitem starem mestnem jedru stoji bazilika sv. Nikolaja. V njej naj bi shranili truplo svetnika Nikolaja, zavetnika Rusije ter mornarjev in otrok. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do hotela, večerja in prenočitev.

3.dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled skrajnega juga Italije, imenovanega Salento. Najprej si bomo ogledali mesto Lecce, ki ga pogosto imenujejo baročne Firence italijanskega juga, saj ga odlikuje bogata baročna arhitektura. Videli bomo baziliko Santa Croce, vladno palačo Governo ter številne bogate meščanske palače. Po ogledu bomo nadaljevali do slikovitega ribiškega mesta Gallipoli.  Staro mestno jedro, postavljeno na otoku, je obdano s trdnjavami in obzidjem, ki je mesto varovalo pred napadalci z morja. Prosto popoldne za kopanje.  Po postanku se bomo odpeljali do mesta Ostuni, ki velja za enega najlepših v Apuliji. Med krajšim sprehodom po mestu si bomo ogledali središče z nenavadno arhitekturo snežno belih hiš, z barvito kupolo cerkve sv. Marije Magdalene in z vrsto drobnih zanimivosti, ki naredijo to mesto privlačno. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

4.dan:Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Polignano a Mare, kjer se bomo sprehodili po čudovitem starem mestnem jedru. Sledi vožnja v deželo Bazilikata, kjer si bomo ogledaliMatero, ki je nenavadno in slikovito mesto, katero krasijo sassi; jamska bivališča, izkopana v živo skalo v globelih okrog mesta. Ogled sassov in nato sledi vožnja v pokrajino, kjer bomo srečevali stavbe imenovane trulli. To so okrogle, pritlične stavbe, narejene iz kamna in brez malte. Pobeljene so z apnom, njihove stožčaste strehe pa se končujejo s simboli. Vsekakor so te stavbe simbol Apulije. Središče tega stavbarstva je v mestu Alberobello, kjer bomo naredili postanek za sprehod po ulicah, ki jih obdajajo slikoviti trulli. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

5.dan: Po zajtrku si bomo ogledali romantično obmorsko mesto Trani, ki ima slikovito staro jedro in zanimivo katedralo. Po zunanjih ogledih sledi slovo od juga Italije in vožnja proti domu. Vmesni postanki. Nočna vožnja proti severu in domu.

6.dan: Prihod je predviden v jutranjih urah.

Datum odhoda: 
10.9.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA (HALA TIVOLI), SEŽANA
Cene/Termini: 

Cena po osebi od:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 519,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 599,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

zunanje oglede po programu,

štiri polpenzione v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi,

turistično takso v hotelih,

vstopnino v grad Monte,

turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

 

Možna doplačila

ENOPOSTELJNA SOBA 130,00 EUR

Možni popusti

OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

 

 

Število dni: 
6

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Apulija, čudoviti jug Italije, 10.9.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon