Apulija

APULIJA IN KALABRIJA

8-DNEVNO POTOVANJE Idilična pokrajina z bogato zgodovino na jugu italijanskega škornja. Največje znamenitosti Apulije in Kalabrije. Romarski San Giovanni Rotondo, pravljični Alberobello, letoviška Tropea,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
850,00
Aktualna potovanja

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora opolnoči (v noči iz petka na soboto). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje na Fernetičih in vožnja mimo Benetk, Padove, Bologne in Riminija z vmesnimi postanki. Nadaljevanje vožnje ob jadranski obali mimo Ancone in Pescare in zgodaj popoldne prestop v APULIJO. Prihod na območje Nacionalnega parka Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO, enega od najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi (tu je živel in delal redovnik pater Pij). Ogled osrednjega svetišča, znani so tudi mozaiki slovenskega umetnika Marka Rupnika. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti jugu in krajši postanek v obmorskem mestecu BARLETTA pri rimskem bronastem kipu Collos iz 4. st. Sledi obisk gradu CASTEL DEL MONTE (Unesco), kjer je Friderik II. leta 1240 zgradil »apulijsko krono«. Popoldne še ogled naselbine I SASSI DI MATERA, ki so jo prvi naseljenci izkopali v tuf in velja za eno najstarejših naseljenih področij v Italiji. Namestitev v hotelu v mestu Taranto ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja OSTUNI in krajši ogled »belega mesta«. Sledi prihod v ALBEROBELLO, mestece, poznano po hišah s pravljičnim izgledom, imenovanih »trulli«. Naslednji postanek v CASTELLANA GROTTE, kjer je bil leta 1938 odkrit jamski sistem. Po končanem ogledu kraškega podzemlja še pokušina lokalnih vin. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Izlet po »peti apeninskega škornja«. Postanek v mestu LECCE s sijajno baročno arhitekturo. Sprehod mimo številnih baročnih palač in ogled bazilike Svetega Križa. Vožnja do obmorskega mesta OTRANTO za krajši ogled starega jedra z ostanki obzidja, gradom in katedralo. Popoldanski povratek v TARANTO in postanek pri Aragonskem gradu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Potovanje ob obali Jonskega morja preko Basilicate v KALABRIJO. Prihod v mesto CORIGLIANO CALABRO, ki slovi po svoji legi na gričku ter mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti ob obali in postanek v letoviškem kraju LE CASTELLA s trdnjavo iz 15. st. Namestitev v hotelu nekje na območju mest Lamezia Terme ali Pizzo. Večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja na skrajni jugozahod v REGGIO CALABRIA, največje kalabrijsko mesto. Obisk Arheološkega muzeja, kjer domujeta slavna kipa grških junakov – Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Še krajši ogled mesta s katedralo in sprehod po promenadi. Povratek ob razgibani obali mimo rta Capo Vaticano do znamenitega letoviškega mesteca TROPEA. Postanek za krajši ogled in sprehod po starem mestnem jedru, ki leži na pečini nad morjem. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja v MORANO CALABRO, ki zaradi svoje lege na visokih gričevnatih pobočij sodi med najlepša kalabrijska mesteca. Prestop v pokrajino Basilicata in vožnje preko razgibane in hribovite pokrajine mimo pokrajinske prestolnice Potenza (možen krajši postanek) proti severu. Potovanje na relaciji Foggia–Termoli in nastanitev blizu jadranske obale na robu Apulije. Večerja in nočitev v hotel.

8. dan: Po zajtrku vrnitev proti domu ob jadranski obali mimo Pescare. Na poti sprostitveni postanek v kraju LORETO za obisk znamenite bazilike Svete hiše. Vožnja po avtocesti na relaciji Rimini–Bologna–Padova–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
17.09.2022 - ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Sežana / Fernetiči
Cene/Termini: 

Odhod: 17. september 2022 | 8 dni | avtobus

CENA:  850 EUR pri najmanj 40 potnikih
              940 EUR pri najmanj 30 potnikih

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

CENA VKLJUČUJE: 7 x polpenzion v hotelih***/**** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in vstopne takse, degustacijo vina, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO: - za sobo 1/1= 175 EUR.

 

Popusti: 

MOŽEN POPUST:  - za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

APULIJA IN KALABRIJA

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon