Argentina

Argentina - velika tura, 15 dni: 15.11.2024 - sk. zagotovljeno

Neizmerna prostranstva Patagonije so že od nekdaj privlačila številne raziskovalce in popotnike. Izjemna pestrost narave se v tej deželi še posebej kaže v razgibanih Andih, pa tudi Atlantik, ki obliva dolgo...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
4899,00 €
Potovanja po Svetu
1.-2. dan : Ljubljana - Buenos Aires
(L-K)
Potovanje začenjamo na letališču Jožeta Pučnika, od koder bomo preko Zuricha poleteli v BUENOS AIRES. Po pristanku na letališču Pistarini se bomo odpravili v središče mesta in si privoščili jutranjo kavo v sloviti kavarni Tortoni, ki so jo obiskovali veliki argentinski literati, med njimi tudi Jorge Luis Borges. Po namestitvi v hotelu se bomo sprehodili po najširši argentinski aveniji 9. de Julio do Plaza de Mayo, ki velja za osrednji trg. Tam se bomo sprehodili do stare mestne hiše Cabildo, legendarne vladne palače Casa Rosada, ki je zaslovela v času Evite Peron, ter katedrale, v kateri je petnajst let služboval kot kardinal sedanji papež Frančišek. Po skupnem poznem kosilu v značilni restavraciji v pristaniškem predelu Puerto Madero se bomo vrnili v hotel. Nočitev
 
3. dan : ledenik Perito Moreno
(K)
Zgodaj zjutraj bomo poleteli na jug do mesta El Calafate v Provinci Santa Cruz. Po pristanku bomo obiskali mogočni ledenik PERITO MORENO, ki je dobil ime po enem prvih raziskovalcev Patagonije, Franciscu Peritu Morenu. Skupina več kot tristotih ledenikov na območju tega narodnega parka obsega okrog 260 km2 površine in sega od jezera Lago Argentino vse do nadmorske višine 2.950 m. V povprečju je debelina ledu na ledenikih kar 44 metrov, zaradi obilnih snežnih padavin pa sta se njegov obseg in debelina doslej le povečevala. Z ladjo se bomo približali točki, kjer se Perito Moreno stika z rokavom Rico. Tu se vsakih nekaj let ledena stena zruši v jezero in ustvarja spektakularno ledeniško pokrajino. Popoldan kosilo v restavraciji v narodnem parku. Po končanih ogledih prevoz v El Calafate. Namestitev v hotelu in nočitev.
 
4. dan : Ognjena zemlja - kanal Beagle
(Z-V)
Zjutraj naš čaka prevoz na letališče v El Calafate, od koder bomo poleteli v mesto USHUAIA. Po pristanku se bomo podali na izlet z ladjo po slikovitem kanalu Beagle, po katerem poteka meja med Argentino in Čilom. Ime je dobil po ladji, s katero je tod mimo plul Charles Darwin. Kanal povezuje Atlantik s Tihim oceanom in podobno kot Magellanova ožina omogoča ladjam, da se izognejo plovbi po razburkanih vodah okoli rta Horn. Med plovbo bomo lahko občudovali nenavadno pokrajino Ognjene zemlje ter slikovite prizore iz življenja ptic in številnih morskih sesalcev. Peljali se bomo mimo Otoka kormoranov in Otoka morskih levov ter obiskali tudi znameniti svetilnik Les Eclaireurs. Popoldan bomo z avtobusom nadaljevali pot v Narodni park TIERRA DEL FUEGO, kjer bomo lahko uživali v pogledu na gorske vrhove v okolici. V parku, ki ga prekrivajo bujni gozdovi, se končuje 17.848 km dolga cesta Panamericana, ki povezuje Ushuaio z daljno Aljasko. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. dan : Ushuaia - Trelew
(Z-K)
Po zajtrki sledi prevoz na letališče in polet proti severu do mesta Trelew, ki leži v pusti pokrajini in je znano kot izhodišče za obisk polotoka Valdes. Nastanek Trelewa je povezan z valižanskim pritokom priseljencev v Argentino v XVIII stoletju. Danes območje slovi po volneni industriji in ovčjereji. Po pristanku nas čaka obisk obsežne paleontološke in paleobotanične zbirke, ki jo je zapustil znani furlanski geolog Egidio Feruglio. Po poznem kosilu prevoz do Puerto Madryna. Namestitev in nočitev.
 
6. dan : Polotok Valdes
(Z-K)
Po zajtrku bo sledil obisk polotoka VALDES, ki je še vedno tak, kot ga je pred poldrugim stoletjem občudoval Charles Darwin. Naše izhodišče bo PUERTO MADRYNA, ki je zaradi podvodnih lepot in razmeroma toplega Atlantika še posebej priljubljeno pri potapljačih. Vožnja po zanimivem naravnem nasipu, ki polotok povezuje s celino. Postanek v PUERTO PIRAMIDES bomo izkoristili za bližnje srečanje z južnomorskimi kiti, ki sodijo med največje vrste sesalcev. Ob ugodnem vremenu si jih bomo lahko ogledali z ladje. Obisk bomo nadaljevali na območju, kjer so svoj dom našle kolonije morskih slonov in levov. Kosilo. Na vzhodu polotoka bomo obiskali eno številnih kolonij pingvinov vrste Punta Castor. Sprehodili se bomo med gnezdišči, kamor se ptice vračajo vsako leto od avgusta do marca. Zvečer se bomo vrnili v Puerto Madryn od koder bomo poleteli v prestolnico Buenos Aires. Po pristanku transfer in nočitev.
 
7. dan : Buenos Aires
(Z-V)
Sedmi dan našega potovanja po Argentini bomo posvetili njeni prestolnici, kamor bomo prispeli po jutranjem letu. Sprehodili se bomo po velikem parku Palermo ter obiskali grob Evite Duarte de Peron na slovitem pokopališču v mestni četrti Recoleta. Sledi obisk mestne četrti La Boca, ki slovi kot zibelka tanga ter rojstni kraj D. A. Maradone. Po zaključenih ogledih prosto za individualne oglede in nakupe. Zadnja večerja v svetovljanskem Buenos Airesu bo nekaj posebnega, saj jo bomo združili s predstavo tanga v živahni četrti San Telmo. Povratek v hotel in nočitev.
 
8.-9. dan : Salta - Tren a las Nubes
(Z-V, Z-K)
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v SALTO. Namestitev v hotelu. V mestu si bomo ogledali stolnico, Trg 9. julija in sloviti muzej MAAM, kjer hranijo znamenite otroške mumije. Večerja v značilni restavraciji. Nočitev. Zgodaj zjutraj odhod na izlet ob sloviti železniški progi, imenovani tudi Vlak do oblakov. Z avtobusom se bomo povzpeli z nadmorske višine 1.183 m na 3.660 m. Postanek v kraju San Antonio de los Cobres, kjer na visoki planoti prebivajo Indijanci plemena Collas. Postanek sredi največjih nahajališč kamene soli v Argentini – Salinas Grandes, nato pa bomo nadaljevali pot čez 4.300 m visok prelaz v slikovito območje Cuesta del Lipan. Naš cilj bo nižje ležeča dolina Quebrada de Humahuaca. Namestitev v hotelu. Nočitev.
 
10.dan dan : Quebrada de Humahuaca
(Z-V)
Večino dneva bomo namenili raziskovanju doline QUEBRADA DE HUMAHUACA, ki je pod zaščito Unesca. Najprej si bomo ogledali Goro sedmerih barv in razvaline indijanske utrdbe Pucará v Tilcari. Tam bomo obiskali tudi arheološki muzej, kjer hranijo eno od slovitih inkovskih mumij ter ostanke drugih kultur s tega območja. Na nadmorski višini 2.900 m si bomo ogledali katedralo v mestu Humahuaca, ki jo krasijo liki priznane baročne slikarske šole iz Cusca. Skozi provincialno prestolnico JUJUY in rodovitno dolino, prekrito z nasadi in plantažami tobaka, se bomo vrnili v mesto Salta. Tam si bomo ob večernem sprehodu po mestu ogledali nekaj najlepših primerkov kolonialne cerkvene arhitekture 17. in 18. stoletja v vsej Latinski Ameriki. Namestitev v hotelu.
 
11.-12. dan : Salta - Foz do Iguaçu - Itaipú
(Z-V, Z-V )
Zjutraj bomo obiskali razgledni grič San Bernardo, sledil bo transfer na letališče. Polet v Puerto Iguazu in prevoz do hotela. Namestitev in nočitev. Po zajtrku si bomo ogledali slapove v čudovitem panoramskem pogledu z brazilske strani. Za doplačilo bo nad slapovi možen kratek polet s helikopterjem. Nato se bomo podali do meje s Paragvajem in si tam ogledali mogočno hidroelektrarno ITAIPÚ, ki so jo postavili na reki Paraná na meji med obema državama. V elektrarni, ki velja za enega največjih tovrstnih objektov na svetu, hkrati deluje kar 20 generatorjev s skupno močjo 14.000 MW. Po zaključenih ogledih se bomo vrnili v Argentino. Pozno popoldne prosto za kopanje v hotelskem bazenu. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
13.-15. dan : slapovi Iguazú - Ljubljana
Z-V, Z-L
Zajtrk. V obsežnem narodnem parku je bil leta 1986 posnet tudi film The Mission, kjer sta v glavnih vlogah zaigrala slovita Robert de Niro in Jeremy Irons. Z ozkotirno železnico se bomo odpeljali do različnih razgledišč, kjer boste imeli možnost fotografiranja, in do najzanimivejše točke Hudičevega žrela. Prijatelji adrenalinskih doživetij se boste lahko za manjše doplačilo odločili za plovbo z gliserjem pod velikim slapom. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. Po zajtrku bo organiziran prevoz na letališče Foz, od koder bomo odleteli proti severu v Sao Paulo. Pozno popoldne sledi polet iz Sao Paula na enega od večjih evropskih letališč in nato naslednje jutro naprej v Frankfurt, od koder bomo poleteli na letališče Jožeta Pučnika.
Datum odhoda: 
15.11.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod:15. 11. 2024 -SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:

4.899 € (min. 25 oseb)

5.099 € (min. 15 oseb)

5.399 € (min. 10 oseb)

Cena vključuje

prevoz na odhodno letališče (razen v primeru odhoda z Brnika)

prevoze z letali, avtobusi in ladjami

letališke in varnostne takse

namestitev v hotelih s 3*** in 4****

prehrano z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)

kompetentno slovensko vodstvo

vstopnine

stroške organizacije potovanja

osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

Doplačila na poti

 65.- € za napitnine, 65 .- € za vstopnine

Doplačila po želji (ob prijavi)

zavarovanje rizika odpovedi

419.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
15

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Argentina - velika tura, 15 dni: 15.11.2024 - sk. zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon