Madeira

A(tra)ktivna Madeira -9.8., 24.8., 14.9., 18.10., 20.10.,25.10., 16.11., 7.12., 19.12., 26.12.2024, 25.1., 15.3., 14.4.2025

A(tra)ktivna Madeira je bolj aktivno pohodniški koncept vašega doživetja Madeire. Pripravljen je za ljubitelje narave in tudi daljših sprehodov ter za vse z željo po aktivnem in dinamičnem preživljanju...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1140,00 €
Aktivne počitnice
Potovanja po Svetu
1. dan: LJUBLJANA – polet na MADEIRO - FUNCHAL
Zbor v Ljubljani in vožnja do Benetk. Polet preko Lizbone na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H)
 
2. dan: FUNCHAL – levada – ogled FUNCHALA- CAMARA DE LOBOS
Zajtrk. Vožnja do izhodiščne točke za naš prvi pohod po eni izmed najlepših levad na otoku ( cca. 12 km, 4-5 ur). Hodimo skozi bujno rastje in tunele, odpirajo se nam nori razgledi, vse do konca našega pohoda. Nadihamo se svežega zraka. Vožnja do Funchala in kratek ogled mestnega središča. Za konec dneva nas čaka idilična vasica Camara de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Prosto v vasici ali pa degustacija pijače, ki je doma prav tu. Po želji sprehod do hotela. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)
 
3. dan: FUNCHAL – od PICO ARIEIRO do PICO RUIVO* – SANTANA – PORTO DA CRUZ
Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areeiro (1.818 m)! Sledi planinski pohod do najvišjega vrha Pico Ruivo (1.862 m) z enkratnimi pogledi na vulkansko osrčje otoka. Hodili bomo okoli 4-5 ur, višinske razlike je okoli 400 m. Po osvojitvi vrha se spustimo na sever otoka. Morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Vožnja do Santane, kjer obiščemo značilne “alpske” hiške. Začimba dneva je obisk vasice Porto da Cruz, kjer se sprehodimo in uživamo v penečem oceanu. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)
 
* V primeru, da bo pot zaprta, bomo izpeljali alternativni pohod.
 
4. dan: FUNCHAL – izlet na RT SVETEGA LOVRENCA ter kiti in delfini
Zajtrk. Vožnja na skrajni vzhod otoka. Pohod na Rt sv. Lovrenca je eden viškov potovanja (okoli 3 ure, majhna višinska razlika), saj nas vodi visoko nad razpenjenim oceanom. Barvni klifi, veter v laseh in modrina oceana nas spremljata vse do konca. Kako lepo! Vrnitev na izhodišče, vožnja v Funchal in prosto popoldne. Najlepše ga je (za doplačilo) preživeti na zanimivem triurnem izletu s katamaranom – iz Funchala se odpeljemo daleč na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in morda, z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci (kiti). Prost večer in nočitev. (H*, Z)
 
5. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA
Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Podamo se na pohod ob čudovitih levadah v Rabacalu, skritimi globoko v bujnem gozdu lovorikovca in drevesne rese (9 km, okoli 4 ure hoje, 400 m višinske razlike). Prav tukaj je zrak najbolj čist in vdihnemo ga s polnimi pljuči. Sonce ali megla – čarobno je! Spust na južno obalo in počitek za skok v morje in kosilo. Za konec čudovitega dne se odpeljemo na Cabo Girao, ki je eden najvišjih obmorskih klifov na svetu in se spušča 580 m naravnost v morje. Vrnitev v hotel. (H*, Z)
 
6. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA
Zajtrk. Zjutraj se odpeljemo na obsežno planoto Paul de Serra. Pohod začnemo obdani z drevesno reso in visokimi praprotmi ( cca. 10 km, 3-4 ure hoje). Čas, da prisluhnemo naravi in uživamo v otoški divjini. Končamo pri mističnih lovorikovcih, kjer nas pogledi v jutranji meglicah spominjajo na prizore fantazijskih filmov. Vožnja do skrajnega severozahodnega kotička otoka, v Porto Moniz, čudovito mestece, kjer lahko doživimo kipenje oceana, se sprehodimo med osamelci lave in se po želji okopamo v lavinih bazenih. Vožnja po slikoviti severni obali mimo Sao Vincente do Funchala. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)
 
7. dan: FUNCHAL – prosto ali izlet po želji
Zajtrk. Prost dan lahko izkoristimo za samostojne oglede ali počitek, lahko pa si privoščimo kopico zanimivih aktivnosti. Za doplačilo se lahko udeležimo poldnevnega izleta v okolici Funchala ali pa celodnevnega pohodniškega izleta po eni izmed čudovitih levad. Madeiro lahko doživimo tudi nekoliko drugače – na izletu v osrčje otoka z džipi ( doplačilo). Lahko pa si (za doplačilo) privoščimo kopico drugih izletov po želji, ki jih nudi Madeira – cestno ali gorsko kolesarjenje, surfanje za začetnike in napredne, jadranje, kanjoning, potapljanje … Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega večera s Fado glasbo in večerje z dobrotami madeirske kuhinje. (H*, Z)
 
Poldnevni izlet v okolici Funchala (FUNCHAL – NUNSKA DOLINA – MONTE in BOTANIČNI VRT): Po zajtrku se odpeljemo na razgledno točko Eira do Serrado z neverjetnim razgledom na Nunsko dolino in osrčje gora. Sprehod v Nunsko dolino in prosto za kavo. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I. V prostem času lahko obiščemo tropski botanični vrt Monte (doplačilo 12 EUR), ki je eden najlepših na Madeiri. Z žičnico (doplačilo 11 EUR) se odpeljete do mesta, kjer imate prosti čas za lastno raziskovanje, uživanje in zadnje nakupe. Samostojni povratek v hotel.
 
Celodnevni pohodniški izlet: Po zajtrku se odpeljemo na čudovito razgledno točko blizu Funchala, nato pa nas čaka 3-4 urni pohod po eni izmed levad ali drugi pohodniški poti (v kateri del otoka se odpravimo zadnji dan, je odvisno od vremena). Prosto za kosilo in v skladu s časom kopanje. Vrnitev v hotel.
 
8. dan: FUNCHAL – LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone proti Benetkam. Vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)
 
Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.
Datum odhoda: 
9.8., 24.8., 14.9., 18.10., 20.10.,25.10., 16.11., 7.12., 19.12., 26.12.2024, 25.1., 15.3., 14.4.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče/Benetke
Cene/Termini: 

Za izračun cene za želeni termin nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena se spreminja glede na termin odhoda in je dinamična.

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
razpisni program 1197 € 1140 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   45 €
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb   90 €
Doplačila po želji    
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A **   5.02 %
Doplačilo za enoposteljno sobo   240 €
     
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču   10 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   15 %

Cena (najmanj 20  udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (95 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane,  7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze po otoku, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):
– Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program …): 50 EUR,
– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 40 EUR,
– dodatni celodnevni izlet 7. dne: 40 EUR (min. 6 oseb),
– dodatni poldnevni izlet 7. dne: 25 EUR (min. 6 oseb),
– izlet z jeepi: 45-65 EUR,
– napitnine: 20 EUR.

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

A(tra)ktivna Madeira -9.8., 24.8., 14.9., 18.10., 20.10.,25.10., 16.11., 7.12., 19.12., 26.12.2024, 25.1., 15.3., 14.4.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon