Avstralija

Avstralija in Nova Zelandija, 19.1.-8.2.2025

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
6970,00€
Potovanja po Svetu

1. dan Ljubljana-Azija Avtobusni prevoz iz Ljubljane do enega od okoliških letališč in polet z vmesnim postankom proti Aziji.

2. dan Nova Zelandija Nadaljevanje leta proti Novi Zelandiji. Pristanek v Aucklandu v jutranjih urah (iz 2. na 3. dan). Nočitev.

3. dan Auckland Potem ko se nekoliko spočijemo, sledi ogled in spoznavanje največjega mesta Nove Zelandije, čudovitega Aucklanda, ki ga obdajata dve morji. Obiskali bomo tudi tamkajšnji živalski vrt, kjer lahko vidimo vse značilne novozelandske živali, med njimi tudi kivija – simbol dežele. Po želji obiščemo izjemen akvarij, ki je povezan tudi z oceanom. Večerja in nočitev.

4. dan Auckland-Kauri Forrest-Rotorua Zajtrk. Odpeljemo se do muzeja, kjer bomo spoznali in videli enega od simbolov dežele, to so velikanska drevesa kauri. Osupli se nato odpravimo proti maorskemu središču Rotorua. Zvečer se po želji lahko udeležimo kulturne predstave z maorskimi plesi in tipično hangi večerjo. Nočitev.

5. dan Rotorua-NP Tongariro-Wellington Zajtrk. Okolica Rotorue je polna zanimivosti, ki so povezane z maorskim življenjem in zgodovino. Obiščemo najzanimivejše točke, po želji obisk termalnih vrelcev Whakarewarewa. Nadaljevanje poti preko Doline mesečevih kraterjev in narodnega parka Tongariro proti novozelandski prestolnici Wellington. Panoramski ogled mesta, kjer domuje novozelandski parlament, vrhovno sodišče in druge upravne stavbe. Nočitev.

6. dan Christchurch-Hokitika-ledenik Fox Zajtrk. Odpravimo se na letališče in poletimo na novozelandski južni otok, v Christchurch. Ogled si pustimo za obisk čez nekaj dni in se odpeljemo po hriboviti poti proti zahodni obali. Postanek v Hokitika, centru izdelave izdelkov iz žada. Možnost nakupa. Zvečer prispemo v Fox, kjer smo blizu področja z novozelandskimi ledeniki. Večerja in nočitev.

7. dan Fox-Wanaka-Queenstown Zajtrk. Če nam bo vreme dopuščalo, se lahko zjutraj sprehodimo do ledenika. Gorska pokrajina nam bo v nadaljevanju potovanja ponujala prelepe poglede, ustavimo se ob idiličnem jezeru v Wanaki. Zvečer prihod v čudoviti Queenstown, središče izletov, športnih in adrenalinskih doživetij, mesto sprehodov, nakupov… Nočitev.

8. dan Queenstown Zajtrk. Prost dan v Queestownu, za mnoge najlepšem novozelandskem mestu, ki ponuja veliko možnosti za preživljanje prostega časa. Od sprehodov do nakupovanja in adrenalinskih dejavnosti (vožnja z gliserji po jezeru…), obiska fjorda Milford Sound… Nočitev.

9. dan Queenstown-Lake Tekapo-Christchurch Zajtrk. Čaka nas še en prekrasen dan v spoznavanju novozelandske pokrajine. Ustavimo se pri čudovitem jezeru Tekapo in tudi na drugih točkah, ki jih imajo radi tudi domačini. Ne bom nam ušel niti pogled na znamenito goro Mt. Cook. Nočitev.

10. dan Christchurch-Melbourne Zajtrk. Sprehod po Christchurchu, mesto je bilo pred leti precej poškodovano v potresu, ampak so ga lepo obnovili. Nekaj prostega časa in nato odhod na letališče in polet v Avstralijo. Naša prva postaja na avstralski celini bo Melbourne, prestolnica zvezne države Victorie. Po pristanku odhod do hotela. Nočitev.

11. dan Melbourne Zajtrk. Jutranji sprehod po središču mesta, videli bomo nekdanji parlament, mnogo zgodovinskih stavb, trgov.... Popoldne imamo možnost obiska Phillip Islanda, kjer je največja zanimivost parada pingvinov, ki vsak dan nekaj minut po sončnem zahodu pridejo v jatah nakrmit svoj naraščaj. Nočitev.

12. dan Great Ocean Road Zajtrk. Čaka nas izlet po eni od najbolj slikovitih avstralskih cest, Great Ocean Road. Ta nas ob oceanu vodi mimo številnih zalivov in plaž, njena največja znamenitost pa je dvanajst osamelih skalnatih stebrov, dvanajst apostolov, ki so zagotovo ena od najbolj prepoznavnih in fotografiranih naravnih turističnih znamenitosti v Avstraliji. Značilno kosilo na poti za te kraje: riba in krompirček (fish & chips). Zvečer vrnitev v Melbourne. Nočitev.

13. dan Melbourne-Ayers Rock Zajtrk. Jutranji polet v srce Avstralije. Čaka bas ena najbolj fascinantnih točk avstralske puščave in morda celotne celine. Znamenita aboridžinska sveta gora Uluru oziroma Ayers Rocku. Najprej se odpravimo do skalnih formacij Kata Tjuta, kjer je erozija mogočno skalo razjedla v več kot trideset samostojnih vrhov. Sprehodimo se po kanjonu in se nato vrnemo proti Uluruju. Spoznali bomo mnoge aboridžinske legende, ki so povezane z njo. Zvečer bomo občudovali sončni zahod, ob katerem Uluru vsako minuto spreminja svojo barvo, kar bo nepozabno doživetje. Večerja v avstralskem slogu, kjer si sami spečemo meso po želji. Nočitev.

14. dan Ayers Rock-Sydney Zajtrk. Zjutraj se po želji lahko še enkrat odpeljemo do Ayers Rocka in občudujemo še sončni vzhod. Sledi odhod proti letališču in polet v Sydney. Zvečer se lahko sprehodimo do čudovitega zaliva Darling Harbour z obilico restavracij in trgovinic. Nočitev.

15. dan Sydney Zajtrk. Čaka nas natančnejši oglede Sydneya. slikoviti zaliv Darling Harbour, okrog katerega je zbranih veliko zanimivosti, muzejev, trgovin, restavracij... Nato gremo do predela Rocks, najstarejšega dela Sydneya, kjer so pred nekaj več kot dvema stoletjema pristali prvi priseljenci iz Evrope. Sprehod med starimi hišami in številnimi galerijami je res prijeten. V bližini sta dva najbolj prepoznavna simbola mesta: most Harbour Bridge in slavna opera, katere notranjost si bomo ogledali. Sprehod skozi Hyde park, mimo stolnice… Proti večeru možnost slikovite vožnje z ladjo po Sydneyskem zalivu, med katero imamo tudi večerjo. Nočitev.

16. dan Sydney, Blue Mountains Zajtrk. Prosto za uživanje, šoping… v najlepšem avstralskem mestu. Možnost izleta v Blue Mountains, kjer med drugim vidimo koale, kenguruje, emuje… Zvečer predlagamo vzpon na znameniti Sydnejski stolp, od koder lahko opazujemo mesto v soju večernih luči. Večerja in nočitev.

17. dan Sydney-Cairns Zajtrk. Dopoldan še nekaj prostega časa za skok do zaliva in nakupovanje. Nato odhod na letališče in polet v tropski Cairns. Večerni sprehod skozi turistično mestece. Nočitev.

18. dan Veliki koralni greben Zajtrk. Z ladjo bomo zapluli do enega najlepših naravnih parkov na svetu, Velikega koralnega grebena. To je edini živ organizem, opazen celo iz vesolja. Dovolj bo časa za sončenje in kopanje v toplem morju. Kosilo na ladji. Pozno popoldne se vrnemo v Cairns in imamo še dovolj časa za sprehod med trgovinicami s spominki, med katerimi boste našli veliko opalov. Nočitev.

19. dan Cairns-Perth Zajtrk. Prost dan za sprehode po tropskem Cairnsu, kopanje… Predlagamo izlet z najdaljšo gondolo na svetu do starega rudarskega mesteca Kurande. Zelo zanimiva je tudi vožnja v dolino s starinskim rudarskim vlakom preko številnih mostov in tunelov. Lahko pa se obišče tudi farmo, kjer vzrejajo krokodile, ki jih lahko krmimo (na farmi so tudi druge avstralske živali). Proti večeru odhod na letališče ter polet v Perth na čisto drugem koncu celine. Nočitev.

20. dan Perth-Evropa Zajtrk. Čaka nas spoznavanje mesta, ki ga imajo mnogi celo za najlepše v Avstraliji. Mogoče je ogled najbolje pričeti na Kings Parku, od koder se odpirajo prekrasni pogledi na mesto. V središču se sprehodimo mimo katedrale, vladne palače, parlamenta... Poseben pečat daje mestu reka Swan, ki vodi do znamenitega pristanišča Fremantle, znanega po sproščenem vzdušju, pa tudi slavni jadralski tekmi. Tu se bomo lahko sprehodili ob obali in spili dobro kavo ali pivo. Zvečer odhod na letališče in polet proti domu.

21. dan Ljubljana Polet preko enega od vmesnih letališč v Evropo. Sledi še avtobusni prevoz do Ljubljane. 

Datum odhoda: 
19.1.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Termini in cene: 19.01.2025 - 08.02.2025

Cene:najmanj 10 potnikov 6.970€

Vključuje
mednarodni letalski prevoz, notranje lete po Avstraliji in na Novi Zelandiji, prevoz do letališča
in nazaj, 18 x nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih (najmanj) 3***, 6 obrokov po
programu (kosila ali večerje), vstopnine (Opera, Ayers Rock, ladjica na koralni greben,
Auckland ZOO, muzej Kauri), avtobusne in druge prevoze, slovenskega vodnika.
Doplačila po želji
enoposteljna soba 1.250 evrov, elektronska registracija za vstop na Novo Zelandijo
(NZeTA) 40 evrov, fakultativni izleti in ogledi, ki se plačujejo na licu mesta: maorska večerja
s programom in plesi (100 evrov), Philip Island z ogledom parade pingvinov (90 evrov), Blue
Mountains 70 evrov, križarjenje po Sydneyjskem zalivu z večerjo (95 evrov).
Vizumi
Za ureditev Avstralske vize potrebujemo fotokopijo vašega potnega lista ter izpolnjen
vprašalnik, ki vam ga bomo poslali približno mesec dni pred odhodom. Za vstop na Novo
Zelandijo je obvezna elektronska registracija (NZeTA), katero lahko opravite tudi sami preko
spletne strani: https://nzeta.immigration.govt.nz/

Število dni: 
21

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Avstralija in Nova Zelandija, 19.1.-8.2.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon