Avstrijska Štajerska: Po sledeh južne železnice, 2.9.2023

Južna železnica, nemško Südbahn, je 577,2 km dolga dvotirna železniška proga, ki je povezala Dunaj s Trstom. Cesarska južna železnica je predstavljala le del celotne železniške infrastrukture v Avstrijskem...
Cena od: 
169,00 €
Aktualna potovanja
Vikend oddih
Počitnice za družine

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah, ko se bomo peljali mimo Maribora, Gradca do majhnega mesta Most na Muri (Brück an der Mur). Sprehodili se bomo po mestu z drugim največjim trgom v Avstriji in si ogledali (zunanji ogledi) železni vodnjak, venecijanski Kornmesserhaus, mestno farno cerkev ter se sprehodili po ulicah tega mesteca ob sotočju rek Mur in Mürz. Nekaj prostega časa za osvežitev. Pot bomo nadaljevali po dolini reke Mürz do bližnjega mesta Mürzzuschlag. Sprehodili se bomo skozi mesto in videli stari grad iz 14. stoletja, mestno hišo, farno cerkev sv. Kunigunde, kapitanovo hišo… Nato se bomo odpravili v Muzej zimskih športov in si ga ogledali. Po ogledu nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta in nato sledi ogled muzeja Južne železnice. Tukaj bomo spoznali zgodovino gradnje železniške proge preko prelaza Semmering (UNESCO), nato pa se bomo vkrcali na panoramski vlak, kjer bomo med enourno vožnjo uživali v nepozabnih razgledih na čudovito naravo Avstrijske Štajerske. Izstopili bomo v Wiener Neustadtu in se nato z avtobusom odpeljali do hotela. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na sprehod po mestu Wiener Neustadt (Dunajsko Novo mesto), ki je drugo največje mesto v zvezni deželi Spodnja Avstrija in je bilo v 18. stoletju nekaj časa tudi sedež rimskokatoliške škofije. Zunanji ogled nekdanjega gradu, danes sedeža Terezijanske vojaške akademije. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje in osvežitev. Nato se bomo podali na pot proti domu in se ustavili v Gradcu. Nemško ime izvira iz slovenske besede gradec. Staro mestno jedro, ki je vključeno na Unescov seznam, z mogočnimi mestnimi fasadami različnih obdobij skriva marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih bomo začeli na Glavnem trgu z mestno hišo. Uličice nas bodo vodile do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale in mimo muzejev ter pomembnih kulturnih stavb. Nikakor ne smemo pozabiti na urin stolp, mestni simbol, ki se mogočno dviga nad starim jedrom. Leto 2003 je Gradec zaznamovalo s številnimi novimi ‘futurističnimi’ stavbami. Ena od teh je tudi t.i. Murinsel, most – restavracija, ki povezuje oba bregova.  Po ogledu vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
2.9.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana / Nova Gorica- Ajdovščina
Cene/Termini: 

Odhod: 2.9.2023

Cena po osebi od: 

pri udeležbi najmanj 45 oseb: 169,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 199,00 EUR

Odhod s Primorske (Nova Gorica, Ajdovščina) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov - doplačilo 40€/oseba!

Število dni: 
2
Cena vključuje: 

prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
eno prenočitev s polpenzionom v hotelu 3*/4* v dvoposteljni sobi,
panoramsko vožnjo z vlakom čez prelaz Semmering na relaciji Mürzzuschlag – Wiener Neustadt,
vstopnino v Muzej zimskih športov,
vstopnino v muzej Južne železnice,
turistično takso v hotelu,
turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.


Možna doplačila na licu mesta:  povratna vožnja z vzpenjačo in dvigalom v Gradcu: odrasli približno 4,00 €, otroci 6-14 let približno 2,50 €

Doplačila: 

ENOPOSTELJNA SOBA 30,00 EUR

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Avstrijska Štajerska: Po sledeh južne železnice, 2.9.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon