Azori

Azori Otoki Sao Miguel, Pico in Faial

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo tri otoke. Na Sao Miguelu se bomo na izletih ter...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1350,00 €
Jesenske počitnice
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja
Aktivne počitnice

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Izbrali smo tri otoke. Na Sao Miguelu se bomo na izletih ter sproščujočih sprehodih naužili pogledov na modri ocean, ognjenike, slapove, lagune... Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Sledi obisk ognjeniškega Pica in njegove divje lepote. Za konec še bolj svetovljanski otok Faial, kjer se ustavljajo križarke in od koder se proti Ameriki odpravljajo mnogi jadralci. Program je zastavljen sproščeno, brez hitenja, z lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

1. dan: Ljubljana-Azori

Jutranji odhod proti odhodnemu letališču in polet z enim postankom na otok Sao Miguel. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: Sete Cidades (zajtrk, piknik kosilo)

Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nekaj prostega časa. Nočitev.

3. dan: Furnas, Terra Nostra (zajtrk, piknik kosilo)

Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Nočitev.

4. dan: Sao Miguel-Pico (zajtrk, kosilo)

Zgodaj poletimo na otok Pico. Sredi otoka se dviga visok istoimenski vulkan, ki kraljuje nad okolico in vsekakor izstopa. Obiščemo naselje Layes do Pico, kjer si ogledamo muzej, posvečen kitolovu. Kitolov je bil nekoč najpomembnejša dejavnost za preživetje otočanov. Sprehodimo se po vasici, ki je znana po tipični tradicionalni arhitekturi. Tu imamo tudi kosilo. Obiščemo znamenite vinograde, ki jo je zaščitil Unesco ter najbolj slikovito laguno Lagoa do Capitano. Če nam bo čas dopuščal bomo obiskali še plantažo banan. Vožnja ob južni obali, kjer se ustavimo v kakšnem ob termalnih vrelcev. Zvečer kratka vožnja s trajektom na otok Faial. Nočitev.

5. dan: otok Faial (zajtrk, kosilo)

Zaščitni znak otoka Faial so hortenzije modre barve, ki rastejo na prostem. Vozimo se do rta Capelinhos, ki je v bistvu ozemlje, ki ga je nedolgo nazaj ustvarila lava po izbruhu istoimenskega vulkana. Tukaj imamo priložnost, da vidimo dokaj sveže strjeno lavo, ki je še ni prerasla vegetacija. Sprehodimo se med vulkanskimi dimniki in pod nogami ponekod še brbota, saj je spodaj še živa lava. Popoldan se vrnemo v Horto, kjer se sprehodimo po pristanišču, od koder se mnogi jadralci odpravljajo na pot proti Ameriki. Med ogledi imamo kosilo. Nočitev.

6. dan: Faial-Sao Miguel-Ponta Delgada (zajtrk, večerja)

Jutranji let na Sao Miguel. Popoldan spoznavanje prestolnice Ponta Delgade. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata... Večerja in nočitev.

7. dan: Azori-Ljubljana (zajtrk)

Jutranji odhod na letališče in polet z enim postankom do okoliškega letališča. Še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo našo pot.

Datum odhoda: 
od 30.okt.2022 do 05.nov.2022 - skoraj zagotovljen odhod!
Lokacija odhoda: 
Bližnje letališče
Cene/Termini: 

od 30.okt.2022 do 05.nov.2022 - sk. zagotovljen odhod!

Cena

1.350 € (najmanj 20 potnikov),

1.450 € (najmanj 15 potnikov),

1.550 € (najmanj 8 potnikov),

Število dni: 
7
Cena vključuje: 

Vključuje: mednarodni letalski prevoz ter notranja leta Sao Miguel-Pico in Faial-Sao Miguel, trajekt Pico-Faial, ročna prtljaga (10 kg), prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3***, polpenzione po programu, vse prevoze, zunanje oglede, slovenskega vodnika, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 250 evrov, vstopnine cca 20 evrov; velik kovček na letalu 50 evrov (20 kg) (obvezno sporočiti ob prijavi);

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Azori Otoki Sao Miguel, Pico in Faial

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon