AZORI, razkošje v zelenem in nebeška modrina

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku. Izoliranih devet otokov 1500 km zahodno od Portugalske slovi po raznoliki pokrajini vulkanskega izvora...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.399,00 €
Aktualna potovanja

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku. Izoliranih devet otokov 1500 km zahodno od Portugalske slovi po raznoliki pokrajini vulkanskega izvora. Postreže nam s kraterji in stožci nenavadnih oblik, vročimi vulkanskimi vrelci in skrivnostnimi jamami. Številna jezera dramatično modre barve obdajajo gozdovi lovorja in cedre, čez otoke se razprostirajo razkošni zeleni pašniki ter nasadi vinske trte, ki pokrivajo pobočja kot amfiteater. Za razkošje barv dodatno posrbijo rodovitne plantaže čaja in ananasa, botanični vrtovi in cvetoča vegetacija -  zaščitni znak otoka Horta so prav hortenzije.

Območja vinogradov na otoku Pico in staro mesto na Tercieri spadajo pod Unescovo svetovno dediščino, z naravnimi parki in morskimi rezervati, ki ščitijo neokrnjeno okolje, pa se Azori uvrščajo v vodilno destinacijo trajnostnega turizma.

Podnebje na otokih je idealno, saj se temperature na otočju vseskozi gibljejo med 15°C in 25°C stopinj, zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk.

Azori so vrhunska in nepogrešljiva destinacija za ljubitelje narave, družine in (aktivne) popotnike, saj nudijo veliko možnosti za različne dejavnosti; izjemna so pohodniška doživetja, opazovanje kitov in delfinov, jadranje, potapljanje, surfanje in drugi vodni športi.

Razkošje v zelenem, z veliko (nebeške) modrine je neokrnjen biser, vreden odkritja  - odpotujemo s posebnim letom iz Ljubljane, vabljeni z nami!        

 

1. dan: SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada.  Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

2. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali  do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero kot dragulj narave. Nadaljujemo z razgledi na severno obalo in obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in morda izvemo, zakaj to edini kraj v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki  pravzaprav krater že davno ugaslega vulkana. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce pa domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je "Cozido de furnas", enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov -  Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel. 

3. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SEDMERIH JEZER IN PLANTAŽA ANANASA)

Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede - pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih jezer oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Ste za degustacijo ananasovega likerja? Popoldne povratek v Ponta Delgado.

4. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal)

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo ime "Modri otok". Razlog so bujno cvetočie hortenzije v modrih odtenkih, ki romantično krasijo hiše, obrobljajo ceste in polja. Faial velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij, ki tvorijo barvit mozaik ob vodi. Največje mesto ia otoku je Horta, ki lse nahaja med dvema vulkanoma in zalivoma. Caldeira do Faial je ikonična znamenitost, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal.  Vulkanski stožec je prekrit  z bujno vegetacijo in slikovita narava je sestavni del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Svetilnik in edinstvena pokrajina v okolici jasno kažejo na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev.

5. dan: HORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO)

Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po impozantni gori, katere konica se vidi po vsem otoku in je tudi najvišji vrh Portugalske. Zgodovina otoka je povezana s tradicijo kitolova in vinarstva. Ustavili se bomo v kraju San Roque, nekdanjem središču kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli vse o tej dejavnosti. Otok slovi tudi po vinski trti, vino iz otoka je bilo v 18. in 19.stoletju poznano celo na kraljevskih dvorih po Evropi. Od leta 2004 pa poseben način obdelave vinske trte velja za otoško posebnost. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave in eksotične vegetacije je privlačna za pohodnike, otok pa je idealen tudi za pohodništvo, opazovanje ptic, kitov in delfinov. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. dan: HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA

Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvite obrobe oken na pročeljiih hiš, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. dan: TERCEIRA – celodnevni izlet po otoku

Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev oz zračnik, ki se kot navpični jašek, porasel z mahom,  spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta in modrina morja na eni strani, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in izvedeli vse o vinu »verdelho«. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. dan: TERCEIRA - SLOVENIJA

Prosto  za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer predvidoma pristanemo v večernih urah.

 

POMEMBNO: Za izvedbo potovanja na posebnem - čarter letu, potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število potnikov, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.

V terminu 24.7.-31.7.2022 ni organizirano posebno letalo iz Ljubljane. Predviden je let iz bližnjega letališča. Možnost doplačila za prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana za 59 € na osebo.

Datum odhoda: 
26. marec 2023
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 1.399 €

26. MAREC 2023 - 2. APRIL 2023 (ZAGOTOVLJENO)

Število dni: 
8 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz s posebnim letalom
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse notranje lete po programu
 • prevoze po programu
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih
 • celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja) 
 • celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao 
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 10 in 19 potniki 90 €
 • med 20 in 24 potniki 60 €

 

DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES in plantažo ananasa 17 €
 • kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 € 
 • celodnevni izlet na otok Pico 49 € (pri vsaj 20 udeležencih)
 • enoposteljna soba 330 €
 • doplačilo za polpenzion: 196 €
Popusti: 
 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

AZORI, razkošje v zelenem in nebeška modrina

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon