Azori

Azori – Sao Miguel

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
999,00 €
Potovanja po Svetu
1. dan: LJUBLJANA – polet na otok SAO MIGUEL – PONTA DELGADA
Polet iz ljubljanskega ali okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča do Ponta Delgade. Vožnja do hotela in namestitev. Nočitev. (letalo, H)
 
2. dan: PONTA DELGADA – izlet na zahodno obalo
Zajtrk. Jutranja rekreacija, v obliki sprehoda, nas popelje čez raznolika in fotogenična manjša kraterska jezera, tako imenovana “Triglavskih sedem in še kakšno več”. Napademo slikovita jezerca z odprtimi pogledi na južno stran otoka. Pot je preprosta in traja manj kot dve uri. Po sprehodu na kratko zadihamo, preden naskočimo kraljevo razgledno točko “Vista do Rei” s prečudovitimi razgledi na spodaj ležeči, velikanski ugasli krater “Sete Cidades”, z več barvnimi, v krater, ujetimi jezeri. Jezera prikličejo spomin na Kelimutu, le da je vse skupaj še impresivnejše. Najbolj hrabri napademo ruševine propadlega hotela 5*, razglašenega za najboljšega na Portugalskem. Vstop je uradno prepovedan, a kar je prepovedano je vedno najslajše. Napademo ruševino, plezalne spretnosti so dobrodošle. Spust iz roba kraterja do Modrega in Zelenega jezera ter vasice v kraterju. Postanek za kavo, kosilo ali sprehod ob obali jezera. Pot nadaljujemo do skrajne zahodne točke otoka Ponta do Escalvado, kjer je zrastel danes potopljen deseti azorski otoček. Iz opazovalnice za kite se razgledamo po okoliških klifih in vulkanološkem razdejanju v daljavi. Zazremo se v odprti ocean, vse tja do Antarktike. V daljavi opazimo naravni vrelec v morju s termalnim odprtim bazenom, v Ponta da Ferrairi. Po izrazito ovinkasti cesti se peš spuščamo 10 minut do naravnega bazenčka. Tukaj uživamo, se namakamo in čofotamo. Ponovimo vajo, ko ponovno uživamo, se namakamo in čofotamo. Vrnitev v Ponta Delgado. Nočitev. (H, Z)
 
3. dan: PONTA DELGADA – izlet na južni del otoka
Zajtrk. Jutranja vožnja do panoramskega razgledišča, Pico do Ferro, na samem robu vulkanksega kraterja, od koder se odpira pogled na velikansko zeleno jezero s sulfatarami in v krater ujeto vasico Furnas. Tukaj se sprehodimo skozi gozdove lovorikovca in alejo kriptomerij, do enega višjih otoških slapov, kjer se lahko namočimo. Ob poti nas spremlja žrborenje rečice in več manjših slapov, neokrnjeni gozdovi in razgledišče čez jezero in pokrajino. Na koncu raziščemo nekdanjo vilo, danes ruševino, v kateri so prenočevali prvi potniki, ki so otok obiskali s prvimi hidro-letali. V neposredni bližini se srečamo s sulfatarami in fumarolami, kjer se od zgodnjega jutra kuha naše kosilo, posebna specialiteta – kuhana enolončnica v vulkanski pari s priokusom žvepla s prav posebno sladico (najslajši ananas na svetu). Navzoči smo izkopu enolončnice, kaj kmalu jo bomo pospravili v lačne trebuhe. Po kosilu obiščemo enega najlepših botaničnih parkov Evrope, Terra Nostra, s številnimi rastlinami iz vsega sveta. Tukaj se okopamo v popularnih zdravilnih termalnih vrelcih. Vrnitev v hotel. Prost večer in nočitev. (H, ZK)
 
4. dan: PONTA DELGADA (izlet na kite in delfine, ogled mesta in prosto)
Zajtrk. Prosto do 13h ure ali izlet na kite in delfine (doplačilo). V teh vodah je ogromno vrst kitov in delfinov in na izletu z ladjico je pojav teh ogromnih morskih sesalcev skoraj zagotovljen. Vkrcamo se na ladjo in upamo na dober “foto-ulov”. Po izletu na kite se okrepčamo. Popoldne si privoščimo vodeni ogled mesta Ponta Delgada. Odkrijemo tržnico, veliko novozelandsko božično drevo, stari del mesta s trdnjavo in vojaškim muzejem orožja iz 1. sv. vojne, samostan z najbolj prepoznavno otoško relikvijo, ki odkriva tipične portugalske ažuleje, pohištvo iz jakarande, stropovje iz cedre, tipični portugalski manuelinski stil na pročeljih cerkva, oktagonalno cerkev, parlament, nekdanjo predsedniško palačo in mestno hišo, staro in novo marino, staro ribiško pristanišče sardin, razkrijemo trgovino z otoškimi poslasticami, zaužijemo sladoled iz čokolade s soljo in še in še in še. Nočitev. (H, Z)
 
POMEMBNO (Izlet na kite in delfine):
 
Ni naključje, da je ravno kit glavač simbol Azorov. Po dosedanjih izkušnjah je praktično zagotovljeno, da vidimo morske sesalce, vedno pa obstaja možnost, da velikih sesalcev ne vidimo. Obstajata dve vrsti ladjic, hitri gumijasti Zodiaci in visoki udobnejši katamarani. Izberemo rajši katamaran. Izbira ladjice je v domeni partnerja. Izlet traja okoli 3 ure. Ob prijavi na potovanje so obvezne prijave zaradi zagotovitve mest. Plačilo uredite z vodnikom na kraju samem.
 
5. dan: PONTA DELGADA – izlet na severni del otoka
Zajtrk. Danes spoznavamo severni in osrednji del otoka, poznan po edinih evropskih plantažah čaja. V delujoči tovarni spoznamo organsko pridelavo in degustiramo čaj, sprehodimo se med čajnimi grmički, za cca. 45 min. Potem zavijemo na vaško priobalno cesto, ki vodi skozi tradicionalne vasice do črne obalne pokrajine. V nekdanji tovarni obiščemo muzej tobaka in simboličen tobačni nasad. Sprehodimo se skozi vasico, ležečo visoko nad klifi divjega Atlantika. Na poti proti osrednjemu vulkanu Fogo obiščemo naravni rezervat Lombadas z vrelci, slapovi in fumarolami v senci avtohtonih dreves in orjaških praproti. Z roba kraterja vulkana Fogo se daleč spodaj odslikava podoba najlepše divje plaže Portugalske in najlepše kratersko jezero Azorov. Glasno zavpijemo: „Oh kako je lepo!“. Fotoaparati so maksimalno angažirani. Spuščamo se proti jugu, v barvah sončnega zahoda, ki mečejo svoj rdečkasto-oranžni barvni spekter čez planoto, pašnike in priobalna mesteca. Vrnitev v hotel. Prost večer in nočitev. (H, Z)
 
6. dan: PONTA DELGADA - izlet na vzhodni del otoka
Zajtrk. Zdaj, ko se dela dan, obiščemo edine evropske plantaže ananasa. Spoznamo se z načinom vzgajanja in njegovo vsesplošno uporabo. Naredimo premik do nekdaj prvega glavnega mesta otoka, Villa Franca do Campo in odplujemo v slikovito vulkansko laguno. Čas za kopanje v edinstvenem naravnem okolju. Popoldan se spopadamo s krajšo ovinkasto cesto do prve zgodovinske otoške naselbine Povoacao. Prosto za sprehod ob plaži ali po mestecu, počitek za prigrizek, kavo ali gazirani sok iz pasijonke – kima. Sledi Vožnja do Agua Retorta, od koder se sprehodimo (2 uri, 4,8 km, srednje zahtevno) v fajo ob morju. Tukaj se nahaja zadnja ribiška vasica brez avtomobila na otoku. Vožnjo nadaljujemo po vzhodni obali s pogledi na odprti ocean in pod vznožjem najvišjega otoškega vrha, v senci avtohtonih gozdov. Vrnitev v Ponta Delgado. Nočitev. (H, Z)
 
7. dan: PONTA DELGADA prost dan ali (za doplačilo) izlet na SEVEROVZHOD OTOKA oz. SEVEROZAHOD OTOKA.
Zajtrk. Prost dan za počitnice in individualna raziskovanja, lahko pa si za doplačilo privoščite izlet na SV del oziroma SZ del otoka (opis spodaj), v skladu z vremenskimi razmerami. Udeležite se lahko katere druge aktivnosti, ki jih ponuja otok, kot so kanjoning, športno plezanje, kajaking, (cene spodaj). Nočitev. (H, Z)
 
CELODNEVNI IZLET NA SV otoka – Ribeira Grande in sprehod med slapovi Farinha ter pozabljenimi vasicami izgubljenega časa. Zajtrk. Zjutraj obiščemo središče drugega največjega mesta Ribeira Grande z veličastnim kamnitim mostom z osmimi loki in znano tovarno likerjev. Sledi priobalna vožnja mimo panoramskih razgledišč in avtohtonih gozdov, v smeri bele večno speče naselbine Nordeste. Sprehajamo se med slapovi. Da bi občudovali njihovo veličastnost, se podamo na 2-urni pohod (4,9 km, srednje zahteven), ki nas popelje do 40 m visokega slapu Farinha in bazenčkov. Vožnja v Nordeste in prosto za odkrivanje speče vasice. Na povratku v Ponta Delgado se ustavimo na znani črni peščeni surferski plaži. Vrnitev v Ponta Delgado. Nočitev. (H, Z)
 
 
 
Glede na trenutne vremenske razmere se morda podamo na drugi konec otoka. Izlet izberemo v skladu z vremenskimi razmerami na kraju samem, dan prej.
 
 
 
CELODNEVNI IZLET NA SZ otoka – Sete Cidades treking (4h) – Moisterios – Severna obala. Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo do izhodiščne točke za treking, ki nas vodi po grebenu najbolj opevanega vulkana Sete Cidades. Na eni strani nas spremlja odprti Atlantik, na drugi pa raznobarvna kraterska jezera. Pot je panoramska (10 km, 3 ure, srednje zahtevno). Zadnji del poti se strmo spušča do vasice v kraterju. Tukaj postanemo, zadihamo, se spočijemo, raztegnemo in okrepčamo, potem pa nadaljujemo pot ob obali jezera vse do vhoda v 1,2 km dolg tunel (30 min). Na drugi strani tunela nas čaka prevoz. V bližnji spodaj ležeči črni bazaltni faji z naravnimi bazenčki stoji osamljena vasica Mosteiros z odprtimi pogledi na kamnite osamelce, ki se strmo dvigujejo iz dna oceana in nudijo zavetišče morskim ptičem. Postanemo, prisluhnemo moči valov in občudujemo njihovo veličastno razbijanje ob bazaltno kamnito črno razigrano obalo. Po želji se okopamo v zaščitenih bazenčkih. Vrnitev v Ponta Delgado. Nočitev. (H, Z)
 
8. dan: PONTA DELGADA – LIZBONA- LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja na letališče in polet (reko vmesnega letališča) do Ljubljane oziroma okoliškega letališča (v tem primeru prevoz do Ljubljane). (Z, letalo)
 
Zaporedje ogledov se lahko spremeni glede na vozne rede letal in vremenske razmere.
Datum odhoda: 
25.11., 25.12., 30.12.2023, 17.2., 24.2., 23.3., 20.4., 22.4., 27.4., 29.4., 25.5., 22.6., 5.7., 27.7.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena od: 1050€   - cena je odvisna od termina odhoda, zato povprašajte nas za izračun

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

Število dni: 
8
Cena vključuje: 
 • letalski prevozi po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4* na otokih po programu
 • poldnevni izlet v Sete Cidades na otoku Sao Miguel
 • celodnevni ogled otoka Sao Miguel
 • celodnevni ogled otoka Terceira
 • vožnja s trajektom na otok Pico
 • degustacija ananasovega likerja na Sao Miguel
 • vstopnina v Botanični vrt Terra Nostra na Sao Miguel
 • obisk tovarne čaja na Sao Miguel
 • obisk Muzeja vina na Terceiri
 • spremstvo in organizacija potovanja

Obvezno doplačilo (ob prijavi):

 • doplačilo za gorivo: 80 EUR/ osebo

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 259 €
 • doplačilo za polpenzion: 185 €
 • doplačilo za polpenzion za otroke 2-12 let: 95 €
 • izlet opazovanje kitov 8 dan: 60 €

Doplačila na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

Popusti ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 12 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Azori – Sao Miguel

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon