Japonska

Barvita Japonska - 12 dni, 12.3.2024 -zagotovljeno, 5.4.2024

Dežela vzhajajočega sonca ponuja enkratno mešanico zelo sodobnega in zelo tradicionalnega in vsega vmes. Od futurističnih mestnih džungel s tradicionalno podrastjo ter izjemno klasično in pop kulturo, mogočnih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3765,00 €
Potovanja po Svetu
1. dan: LJUBLJANA – TOKIO
Polet iz ljubljanskega ali okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča do letališča v Tokiu. (letalo)
 
2. dan: TOKIO
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča do letališča v Tokiu. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev. (H)
 
3. dan: TOKIO
Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju “Vzhodne prestolnice”. Najprej se mimo vladnih palač in parlamenta sprehodimo do cesarske palače. In že smo pri stolpnicah poslovne četrti z elegantnimi atriji, vežami in podzemnimi trgovskimi pasažami. Do starega poslopja tokijske železniške postaje nam je že marsikaj bolj jasno o razvoju mesta. Obiščemo že tudi prvi japonski vrt, kjer lahko posedimo in se okrepčamo. Pohajkovanje po mestu nas vodi čez znamenito križišče pri postaji Shibuya, nekaj časa pa bo tudi za elitno nakupovalno in siceršnjo četrt Ginza. Sledi obisk templja v Asakusi, posvečenega za Japonce tako pomembni bodisatvi Kan’non/Avalokitešvara, ob izteku nakupovalne ulice Nakamise, kjer so naprodaj tradicionalni izdelki domače obrti. Sprehodimo se še do najvišje zgradbe na Japonskem – Skytree (za doplačilo se lahko tudi povzpnemo nanj). Povratek v našo četrt in prosto. Nočitev. (H, Z)
 
4. dan: TOKIO – izlet v NACIONALNI PARK FUJI-IZU-HAKONE
Zajtrk. Za večji del dneva se odpravimo občudovati veličino gore Fuji. Ta izjemni in edinstveni simbol Japonske je še prav posebej lepo doživeti z ladje na jezeru Ashi. Ko se sprehajamo po nacionalnem parku, naletimo še na vrsto drugih zanimivosti, ki so nam iztočnica za uvod v deželo. Povratek v Tokyo. Zvečer se lahko pa se podamo v gnečo v izobilje neona ter neštetih lokalov in lokalčkov. Nočitev. (H, Z)
 
5. dan: TOKIO – SHIRAKAWA-GO in JAPONSKE ALPE
Zajtrk. Zgodnji odhod s prvim šinkansenom in nato avtobusom globoko v Japonske Alpe. Vrhunec dneva je obisk vasi Shirakawa-Go, vpisane na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine, ki je pravi živi muzej tradicionalne kmečke arhitekture na prostem. Večer preživimo v eni od odmaknjenih gorskih dolin v namestitvi v japonskem slogu, rjokanu, z vsem kar sodi zraven: jokata, onsen, tatami, futon, bogata japonska večerja in zajtrk z množico skledic in krožničkov, sedenje na tleh – seveda po želji tudi sake. (P, ZV)
 
6. dan: JAPONSKE ALPE – TAKAYAMA – KYOTO
Zajtrk. Zjutraj se najprej pomudimo v prijetni Takayami, se sprehodimo do živahne tržnice, po želji pa imamo tudi čas za ogled tradicionalne premožnejše hiše. Nato se vkrcamo na vlak in udobno uživamo v panoramski vožnji proti industrijski Nagoyi in naprej proti Kyotu, ki s svojim izjemnim kulturnim bogastvom v deželi uživa poseben pomen in ugled. Za začetek se zvečer odpravimo v tradicionalno četrt Gion, kjer si po želji lahko ogledamo predstavitev tradicionalnih umetnosti, vključno z nastopom gejš (za doplačilo). Nočitev. (H, Z)
 
7. dan: KYOTO – izlet v mesto NARA
Potem, ko pregledamo posvetni jutranji utrip na tržnici Nishiki, dan namenimo pohajkovanju med svetišči in templji. Z vlakom se odpravimo proti nekdanji prestolnici Nari. Vendar najprej postanemo pri enem tamkajšnjih najstarejših šintoističnih svetišč – Fushimi Inari taisha, posvečenemu božanstvu Inariju (pristojnemu za riž, sake in sploh blaginjo). Obiskovalcem in domačinom se je to svetišče prikupilo predvsem s pravcatimi predori na gosto nanizanih cinobrastih toriijev. V Nari si ogledamo tempelj Todai-ji, v katerem domuje gromozanski bronasti kip Bude. Po parku, ki ga prosto naseljuje okoli 1200 priljudnih srn in srnjakov, se sprehodimo tudi do nekaterih drugih, manj obleganih biserov. Potem, ko na mistični verandi enega od njih pričakamo sončni zahod, se odpravimo nazaj proti Kyotu. Nočitev. (H)
 
8. dan: KYOTO
Obiščemo četrt Arashiyama, kjer se sprehodimo skozi osupljiv bambusov gozd in ob reki Katsura. Po nekaj prostega časa za številne zanimive trgovinice se s starim mestnim vlakom odpravimo dalje in skozi tiha predmestja prispemo do budističnega kompleksa Ryoan-ji. Tam skušamo razvozlati smisel značilno oblikovanega suhega zenovskega vrta. Sledi pa še ogled preslavnega templja Kinkaku-ji – Zlatega paviljona. Ostanek dneva porabimo za sprehod po osrednjem starem Kyotu ali za prosti čas skladno z lastnimi interesi – morda za obisk uglednega Kyoto International Manga Museum? Nočitev. (H)
 
9. dan: KYOTO – OSAKA
Od Kyota se poslovimo z jutranjim obiskom gradu Nijo-jo, ki je bil prizorišče nekaterih najpomembnejših dogodkov v japonski zgodovini, zlasti v povezavi z dinastijo Tokugawa. Ob skrivnostnih šogunskih sobanah in hodnikih se kompleks ponaša tudi s čudovitimi vrtovi in čajno hišo. Sledi vožnja z vlakom do Osake in namestitev. Sledi obisk muzeja bivanjske kulture, v zadnji luči dneva pa še sprehod ob enem od osrednjih kanalov, ki ga krasijo številne zanimive skulpture. Nočitev. (H)
 
10. dan: OSAKA – izlet v HIROŠIMO
Zajtrk. Vožnja s šinkansenom do Hirošime, ki je danes mesto miru. Opazimo, da se je presunljivo živo dvignilo iz pepela atomske tragedije. Obiščemo Muzej miru ter se sprehodimo čez bližnji spominski park, ki je posvečen vsem žrtvam. Pot še malce nadaljujemo z vlakom, nato pa s trajektom odplujemo na romarski otok Miyajima, kjer si ogledamo predvsem slavna »plavajoča sveta vrata« in pripadajoče svetišče. Po želji si ogledamo tudi prikupen, mnogim očem skriti tempelj Daishō-in. Povratek v Osako, prosto in nočitev. (H, Z)
 
11. dan: OSAKA - vmesno letališče
Zajtrk. Odjava iz sobe do 10.00 ure. Nekaj prostega časa za zadnje oglede, opravke in nakupe. Lahko se odpravimo do kulinarično nadvse zanimive tržnice Kuromon, nakupovalnih pasaž, najznamenitejših veleblagovnic, do katere od galerij ali arhitekturno pomembnih nebotičnikov. Ali pa do mestnega smetišča po navdihu našega znanca Hundertwasserja (nujno taxi-za doplačilo). Možen je tudi ogled osaškega gradu, prav tako zelo pomembnega v japonski zgodovini, tokrat v povezavi z velikaško družino Toyotomi. Popoldne vožnja do letališča. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali okoliškem letališču. (letalo)
 
12. dan: vmesno letališče – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali okoliškem letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)
Datum odhoda: 
12.3.2024 -zagotovljeno, 5.4.2024
Lokacija odhoda: 
bližnje letališče/ Ljubljana
Cene/Termini: 
Za izračun TRENUTNE cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si
 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
                                                                                       3864 €           3765 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 150 €
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo 600 €
Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Barvita Japonska - 12 dni, 12.3.2024 -zagotovljeno, 5.4.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon