Baskija - 8 dni: 22.4.-sk. zagotovljeno, 22.6., 24.8.2024

Med Pireneji in Biskajskim zalivom leži dežela, ki jo že tisočletja poseljujejo Baski, eno najstarejših in najmanj razumljenih ljudstev Evrope. Kljub temu, da so razdeljeni med Francijo in Španijo, je njihova...
Potovanja po Svetu
1. in 2. dan : Bilbao
(Z-V) | 40 km
Popoldne prevoz na letališče** in polet proti Baskiji. Po pristanku namestitev v hotelu. Nočitev. Po zajtrku si bomo ogledali BILBAO (Bilbó), kjer so leta 1997 odprli Guggenheimov muzej, ki je postal jedro obsežne prenove mesta. Muzej ne slovi le po zbirkah moderne umetnosti, marveč tudi kot enkraten projekt arhitekta Franka O. Gehryja. Staro mestno jedro se ponaša z lepo gotsko stolnico in slikovito lego v zavoju reke. Med modernejšimi zgradbami, ki so nastale v času velikega gospodarskega razcveta v 19. stoletju izstopata železniška postaja in tržnica. Prevoz do hotela. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Bilbao - Vitoria-Gasteiz
(Z-V) | 110 km
Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Bilbau. Med drugim bomo obiskali Umetnostni muzej, ki se ponaša z zanimivo zbirko španske umetnosti od srednjega veka dalje. Popoldne prihod v baskovsko prestolnico VITORIA-GASTEIZ. V očarljivem srednjeveškem mestu, ki mu je uspelo ohraniti starodavno ozračje, si bomo ogledali stolnico. Restavracijska dela, ki v njej potekajo že dve desetletji, obiskovalcu omogočajo sijajen vpogled v samo »drobovje« zgradbe, kar je velika redkost. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Tolosa - Lurd
(Z-V) | 310 km
Po zajtrku postanek za sprehod po starem mestnem jedru mesteca TOLOSA, ki leži v okljuki reke Oria. Mesto že stoletja velja za eno izmed izhodišč španskega dela romarske poti Camino de Santiago. Med nadaljevanjem poti proti vzhodu bomo prečkali mejo s Francijo. Popoldne prihod v LURD, eno najslavnejših romarskih središč na svetu. Ogled osrednje bazilike, na kateri je eno izmed fasad z mozaiki okrasil naš rojak pater Rupnik. Lurd zaznamuje specifično ozračje, tipično za romarska središča. Namestitev v hotelu. Večerja in prenočitev.
 
5. dan : Pau - Bayonne
(Z-V) | 170 km
Vožnja preko dežel Béarn in Gaskonja, ki so ju v zgodovini naseljevali Baski. Postanek v mestu PAU, kjer si bomo najprej ogledali grad, kjer je mladost preživel Henrik IV. in slovi po bogati opremi, ki jo je po večini zbral Napoleon III. Sledi sprehod po mestnem jedru, ki se kot akropola dviguje nad reko Gave de Pau. Nadaljevanje poti proti obali Biskajskega zaliva, do mest Biarritz in Bayonne, ki danes sestavljata urbano celoto z atraktivno lego nedaleč od izliva reke Adour v Atlantski ocean. Namestitev v hotelu. Večerja in prenočitev.
 
6. dan : Bayonne - Biarritz
(Z-V) | 30 km
V mestu BAYONNE (Baiona) bomo najprej obiskali stolnico Sainte-Marie, ki so jo zgradili ob koncu 13. stoletja. Sledi obisk muzeja Bonnat, ki ga je ustanovil domačin, slikar Léon Bonnat. Poleg njegovih del hrani muzej bogato slikarsko zbirko (Rubens, Goya, El Greco, Tiepolo, Vouet, Ingres ...) in številne risbe. Bayonne je mesto s številnimi umetelno urejenimi vrtovi, o čemer se bomo prepričali med sprehodom po parku in botaničnem vrtu. Popoldne se bomo odpeljali do mondenega letovišča BIARRITZ. Krajši sprehod ob obali Atlantika. Povratek v hotel. Večerja in prenočitev.
 
7. dan : San Sebastián - Loiola
(Z-V) | 170 km
Po zajtrku vožnja nazaj v Španijo do letovišča SAN SEBASTIÁN (Donostia). Povzpeli se bomo na Monte Igueldo, od koder bomo uživali v razgledu na mesto in slikovit zaliv pred njim. Nato si bomo privoščili sprehod po središču mesta, kjer stojijo mnoge zgradbe, ki pričajo o blišču v preteklosti. Popoldne bomo obiskali mesto LOIOLA, kjer stoji mogočno baročno svetišče sv. Ignacija, ustanovitelja jezuitov. Proti večeru vožnja proti zahodu do hotela v okolici Bilbaa. Namestitev v hotelu. Večerja in prenočitev.
 
8. dan : Getxo - Guernica - Santander
(Z) | 290 km
Po zajtrku si bomo v pristanišču GETXO ogledali najstarejši trajektni most na svetu, Bizkaiko Zubia, ki so ga zgradili leta 1893, in velja za pravo tehnično čudo. Nato se bomo ustavili ob slikoviti baskovski obali pri cerkvici SAN JUAN DE GAZTELUGATXE, ki jo s kopnim povezuje dolgo stopnišče. Ustavili se bomo še v bližnjem kraju GUERNICA (Gernika), katerega uničenje je med špansko državljansko vojno ovekovečil Picasso. Popoldne prevoz na letališče v Santanderju in polet proti našim krajem. Po pristanku bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo**.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
22.4.-sk. zagotovljeno, 22.6., 24.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnja letališča
Cene/Termini: 
Odhod: 22. 04. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.399 € (min. 45 oseb)
1.499 € (min. 35 oseb)
1.599 € (min. 25 oseb)
1.649 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 22. 06. 2024
Cena:
1.399 € (min. 45 oseb)
1.499 € (min. 35 oseb)
1.599 € (min. 25 oseb)
1.649 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 24. 08. 2024
Cena:
1.399 € (min. 45 oseb)
1.499 € (min. 35 oseb)
1.599 € (min. 25 oseb)
1.649 € (min. 20 oseb)

 

Cena vključuje

letalska prevoza
letališke takse in varnostne pristojbine
avtobusne prevoze po programu
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroki po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo slovenskega in lokalnih vodnikov
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
80.- € za vstopnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
259.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Baskija - 8 dni: 22.4.-sk. zagotovljeno, 22.6., 24.8.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon