Belgija

Belgija - 4 dni, 22.3.2024 - ZAGOTOVLJENO

am je že kdaj zadišalo po sveže pečenih vafljih? Ste si potem predstavljali še manjšo goro sočnih jagod in stepene smetane? Kaj pa čokolada? Tista, v obliki pralinejev, ki so mično postreženi na ročno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
949,00
Potovanja po Svetu
1. dan : Ljubljana – Novo mesto – Zagreb – Leuven – Waterloo
Odhod iz Ljubljane (ob 1.30) in Novega mesta (ob 3.00) v zgodnjih jutranjih urah in vožnja na zagrebško letališče. Sledi polet v Bruselj s pristankom ob 8.45. Najprej se bomo podali v mesto Leuven. V najpomembnejšem belgijskem univerzitetnem središču bomo obiskali slovito poznogotsko mestno hišo, katere bogato dekorirana fasada je prava čipka iz kipov, stolpičev in drugih arhitekturnih elementov. Po postanku na glavnem trgu, ki ga obdajajo meščanske palače, se bomo ustavili še v cerkvi Sint-Pieterskerk, ki velja za glavno mojstrovino brabantske gotike. V svoji notranjosti hrani številne kiparske in slikarske umetnine, med njimi korno pregrado in ostanke razpela iz 12. stoletja. Nedvomni dragulj cerkvene opreme je triptihalno zasnovan oltar s podobo Zadnje večerje, ki ga je ustvaril Dirk Bouts in velja za njegovo najpomembnejše delo. Popoldne prihod v Waterloo, kjer si bomo ogledali mogočen spomenik znameniti bitki leta 1815, v kateri so zavezniki dokončno strli moč francoskega cesarja Napoleona in v Evropi vnovič vzpostavili prejšnji režim. Znameniti lev stoji na 40 m visoki piramidi iz nasute zemlje. Sledi vožnja v Bruselj, namestitev v hotelu v okolici mesta, večerja in nočitev.
 
2. dan : Bruselj
Po zajtrku bomo ves dan namenili ogledom belgijske in evropske prestolnice Bruselj. Na osrednjem mestnem trgu Grand’ Place si bomo ob zunanjščini mestne hiše ogledali še nekaj drugih značilnih meščanskih in cehovskih hiš. Seveda ob sprehodu po mestnem središču ne bomo izpustili kipca Manneken Pis, ob katerem se vedno zbirajo množice radovednih obiskovalcev Bruslja. Obiskali bomo tudi Evropski parlament in bližnji muzej Hišo Evropske zgodovine, kjer se bomo na zanimiv način sprehodili skozi zgodbo Evrope. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
 
3. dan : Gent – Brugge
Po zajtrku vožnja do mesta Gent, ki sodi med najlepša belgijska mesta in s svojimi spomeniki še danes izpričuje nekdanje izjemno bogastvo flamskega meščanstva. Med vsem arhitekturnim bogastvom posebno mesto pripada stolnici Sint-Baaf. Veličastna gotska zgradba je v notranjosti bogato okrašena. Vse skupaj pa močno prekaša izjemni Gentski oltar, ki sta ga skupaj poslikala Hubert in Jan van Eyck in ustvarila eno ključnih umetnin zahodne civilizacije. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali mestno hišo ter se sprehodili vzdolž nekdanjega slikovitega pristanišča. Popoldne prihod v Brugge, ki so ga zaradi številnih kanalov in živahne trgovine že v starih časih poimenovali severne Benetke. Najprej si bomo ogledali Marijino cerkev s slovečo Michelangelovo Madonno in razkošnim nagrobnikom zadnje burgundske vojvodinje. Obiskali bomo tudi eno izmed čokoladnic, po katerih mestece še posebej slovi. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Bruselj – Zagreb – Novo mesto – Ljubljana
Po zajtrku se bomo vrnili v staro središče Bruslja in najprej obiskali lepo urejene vrtove ob kraljevi palači, ki so nastali v 19. stoletju. Nato si bomo ogledali mogočno gotsko stolnico Saint Michel. V notranjosti izstopajo vitraži, ki so nastali v glavnem v 16. stoletju. Ob mestnem parku v bližini stolnice poleg mestnih in vladnih poslopij stojita tudi mogočni Palais de Justice in Palais Royal, uradna rezidenca belgijskih kraljev. Sledi prosti čas, v popoldanskih urah pa vožnja do letališča in polet proti Zagrebu, kjer bomo pristali v večernih urah (ob 22.45). Po pristanku sledi vožnja v Novo mesto in Ljubljano.
Datum odhoda: 
22.3.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Odhod: 22. 03. 2024 - ZAGOTOVLJENO
 
Cena:
949 € (min. 40 oseb)
979 € (min. 35 oseb)
1.039 € (min. 30 oseb)
 
popust za prijave in plačilo -30.- € do 15.10.2023
 
Cena vključuje
letalski polet na relaciji Zagreb – Bruselj in nazaj z vsemi taksami
vključeno 20 kg oddane in 8 kg ročne prtljage
prevoz s turističnim avtobusom po Belgiji po programu z vsemi stroški
3 polpenzione v hotelu turistične kategorije v Bruslju ali okolici ob nastanitvi v dvoposteljnih sobah
stroške organizacije in kompetentnega vodstva
nezgodno zavarovanje potnikov in DDV
Doplačilo (na poti):
ok. 80.- € za vstopnine
Doplačila po želji (ob prijavi):
130.- € za enoposteljno sobo
za zavarovanje rizika odpovedi
zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 

Predvideni leti:
Odhod

petek, 22. marec 2024, iz Ljubljane (ob 1.30) in Novega mesta (ob 3.00) / vožnja z avtobusom na zagrebško letališče, polet v Bruselj ob 6:30, pristanek 8:45**


Povratek

ponedeljek, 25. marec 2024, polet v Zagreb ob 20.40, pristanek ob 22.45 / vožnja z avtobusom v Novo mesto in Ljubljano.**
** Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru spremenjenega urnika poletov.

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Belgija - 4 dni, 22.3.2024 - ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon