Benečija in Palladijeve vile

Andrea Palladio, italijanski renesančni arhitekt, Vicenza- mesto mojstrskih arhitekturnih dosežkov Palladia, vila Almerigo Capra »la Rotonda«, baročna vila Valmarana »ai Nani«, vila Barbaro v kraju Maser,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
184,00 €
Aktualna potovanja
Vikend oddih

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko mejnega prehoda v Italijo in nato po Benečiji do Vicenze. Najprej se bomo podali v mestno jedro Vicenze, kjer si bomo ogledali mojstrske arhitekturne dosežke Andrea Palladia. Mesto je nekakšna razstava njegovih stavbarskih del. Na trgu Piazza dei Signori stoji Basilica, s katero je slavni arhitekt zaslovel. Njene čudovite kolonade podpirajo prejšnjo palačo sodišča. Nad ulico Corso Andrea Palladio se dvigujejo mogočne meščanske hiše, konec ”Palladijeve ture” zaključuje stavba Teatro Olimpico, ki velja za najstarejše evropsko notranje gledališče in morda najboljše Palladijevo delo. Spoznali bomo, da je bil Palladio ena najvplivnejših osebnosti v razvoju zahodne arhitekture. Sledi nekaj prostega časa in nato vožnja na obrobje mesta do vile Almerigo Capra »la Rotonda«. Vila velja za najslavnejše Palladijevo delo in je vplivala na številne zgradbe širom sveta. Po ogledu se bomo odpravili še do bližnje baročne vile Valmarana »ai Nani«, ki slovi po ciklu fresk s prizori iz antične mitologije. Sledi vožnja do mesteca Bassano del Grappa, kjer se bomo sprehodili čez sloviti leseni most, ki je nastal po Palladijevem modelu. Nato se bomo odpeljali še do vile Barbaro v kraju Maser. Ogled vile in nato vožnja do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali med Evangejske griče in se ustavili v mestecu Arqua Petrarca, kjer je svoja zadnja leta preživel sloviti pesnik Francesco Petrarca. Ogledali si bomo hišo v kateri je živel in pesnikov nagrobnik na glavnem trgu. Sledi vožnja v Valsanzibio, kjer si bomo ogledali vilo Barbarigo. Park vile je eden najpomembnejših v pokrajini Veneto, njegovo ureditev pa odlikuje velika pestrost elementov kot so fontane in ribniki. Sledi vožnja mimo Padove in Benetk do mesta Conegliano. Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah mestnega jedra, ki leži na pobočju grajskega hriba. Obiskali bomo mestno stolnico in si ogledali slovito sliko Mati božja na prestolu slikarja Cime, ki je bil v tem mestu tudi rojen. Nekaj prostega časa in nato vožnja do Vidma, središča Furlanije. Sprehodili se bomo preko trga z ložami in kapelami, videli bomo urin stolp, spomenik miru, katedralo in čudovite palače, kjer domujejo številni muzeji. Ogledali si bomo še grad in se nato odpeljali proti Sloveniji. Prihod domov je predviden v večernih urah.

Datum odhoda: 
23.9.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/Vrtojba
Cene/Termini: 

Datum: 23.9.2023

Cena po osebi:

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb: 184,00 EUR
  • pri udeležbi najmanj 30 oseb: 214,00 EUR
Število dni: 
2
Cena vključuje: 

prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vsemi pripadajočimi stroški,
nočitev s polpenzionom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v okolici Vicenze,
zunanje oglede po programu,
vstopnino v Palladijeve vile po programu,
vstopnino v hišo/muzej Petrarca,
vstopnino na grad v Vidmu,
turistično takso,
turistično vodenje, organizacijo in ddv.

Doplačila: 
  • ENOPOSTELJNA SOBA 25,00 EUR
Popusti: 
  • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Benečija in Palladijeve vile

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon