Švica

Bernina Express, sir in čokolada, 21.6.-zagotovljeno, 23.8., 20.9., 11.10., 26.10.2024

Švica, mala alpska dežela, je ena najbolj privlačnih evropskih destinacij. Ugnezdena med Nemčijo, Avstrijo, Francijo in Italijo združuje najboljše iz sosednih držav, prepoznavnost daleč v svet pa ji nedvomno...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
399,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: LJUBLJANA - ISEO - VAL CAMONICA - TIRANO
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Vožnja v Italijo in mimo Benetk ter nato ob južnem robu Gardskega jezera do jezera Iseo. Daljši postanek za sprehod po vasici Iseo, po želji pa izlet z ladjo na otoček sredi jezera. Vožnja po panoramski cesti ob vzhodni obali jezera v dolino Camonico, znano po številnih skalnih slikarijah (petroglifih), ki so jih v prazgodovini, v tisočletjih pr. n. št. tamkajšnji prebivalci vrezovali na gladke skalne površine. Znamenite upodobitve s prizori dogodkov iz vsakdanjega življenja (lov, kmetovanje, vojskovanje) so zaradi izjemne likovne in kulturne dediščine že od leta 1979 pod zaščito Unesca. Po želji in glede na odprtost parka ogled petroglifov v NP Val Camonica (doplačilo) ali v muzeju. Nadaljevanje vožnje proti švicarski meji v mestece Tirano. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2. dan: TIRANO - VLAK BERNINA EXPRESS - SANKT MORITZ – CHUR -  FELDKIRCH
Po zajtrku se bomo s slovitim vlakom Bernina express** popeljali čez prelaz Bernina v Švico. Slikovita vožnja po najvišje ležeči evropski železnici, ki doseže višino 2253 m, nudi nepozabne razglede na mogočne švicarske Alpe. Proga je speljana po pokrajini ledenikov in kamnitih polj, skozi 55 tunelov in čez 196 mostov ter povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Po dve in polurni vožnji bomo prispeli mondeno švicarsko letovišče St. Moritz. Po sprehodu bo nekaj prostega časa, nato pa se bomo z avtobusom odpeljali v starodavno in po mnenju nekaterih, eno najlepših švicarskih mest, Chur. Sprehodili se bomo po čudovitem spletu tlakovanih uličic in trgov mestnega jedra do mogočne katedrale. Tu bomo našli čudovite renovirane stavbe, številne restavracije, bare, trgovinice in umetniške galerije. Vožnja skozi kneževino Liechtenstein s krajšim postankom in sprehodom po glavnem mestu Vaduz. Legenda pravi, da je kneževina dobila ime po nenavadnem bleščečem kamnu, ki ga je izkopal delavec med krčenjem gozda. Kamen se je svetil kot diamant, zato so prebivalci poimenovali dolino po njem -  liechtenstein - kamen, ki se sveti.  Zvečer vožnja v Feldkirch ali okolico. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan:  FELDKIRCH – APPENZELL – ST. GALLEN -  INNSBRUCK - LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja v Appenzell, regijo in istoimenski kanton, ki je nedvomno eden od švicarskih simbolov. Obiskali bomo tamkajšnjo sirarno, kjer nastaja svetovno znan sir appenzeller. Da bomo naše potovanje zaokrožili čisto po švicarsko, se bomo podali v Chocolarium*, kjer se bomo potopili v božanski svet švicarske čokolade. Vožnja v tirolsko prestolnico Innsbruck in kratek sprehod po čudovitem alpskem starem mestnem jedru z mogočnimi vršaci v ozadju od katedrale sv. Jakoba in znamenite Zlate strešice na mestni trg. Vožnja v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih večerno nočnih urah.

Datum odhoda: 
21.6.-zagotovljeno, 23.8., 20.9., 11.10., 26.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena na osebo že od: 399€

V ceno je vključeno
prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji
2 x polpenzion v hotelu ali penzionu 3* (dvoposteljne sobe)
vožnjo z vlakom Bernina Express* (panoramski vagoni,  na odhodih 27. 4. in 3. 5. brez panoramskih oken)
vse zunanje oglede po programu
osnovno nezgodno zavarovanje
spremstvo
organizacija potovanja
DDV
Doplačila:
enoposteljna soba: 59 EUR
vstopnine približno 15 EUR (Val Camonica, Iseo)  
Doplačilo za manjšo skupino 35 – 44 potnikov   25 EUR
Doplačilo za manjšo skupino 25 – 34 potnikov   55 EUR
Možno doplačilo ob prijavi:
sirarna Appenzell: 14 EUR
** čokoladnica: 13 EUR; čokoladnica je ob ponedeljkih zaprta (na odhodih 27.4. in 26.10. obisk čokoladnice ni možen).
Obvezno doplačilo na kraju samem:
turistična mestna pristojbina, približno 2,5 EUR na noč
Popusti:
otrok do 12. leta na tretjem ležišču 30 EUR
Opomba:

Vozni red in tip vlakov sta v pristojnosti švicarskih železnic, organizator potovanja pa na to nima vpliva. Za morebitne spremembe ne moremo prevzeti odgovornosti – zagotavljamo pa vam, da bo program vsebinsko potekal brez sprememb.

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Bernina Express, sir in čokolada, 21.6.-zagotovljeno, 23.8., 20.9., 11.10., 26.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon