Švica

Bernina Express – zimska pravljica, 15.11., 20.12.2024

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov. Izjemno lepa je tudi v zimskem času, ko je prekriva debela snežno bela odeja. V sončnem vremenu pokrajina...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
339,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, v dolino Valtellino, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina Express, ki je uvrščena na Unescov seznam. Celotna trasa proge je edinstvena; povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Proga vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenem turističnem središču. Sprehodili se bomo po mestu in imeli nekaj prostega časa. V zimskem času, ko zaledeni tudi jezero, je obisk mondenega središča St. Moritz, ki slovi kot rojstni kraj zimskega turizma, posebno doživetje. V popoldanskem času se bomo z vlakom ponovno peljali preko številnih mostov in tunelov ter čez prelaz Bernina nazaj v Tirano.  Dolina Valtellina je med drugim poznana tudi po odličnih vinih in številnih kulinaričnih dobrotah, med njimi je najbolj znana Bresaola. Vožnja do bližnje vinske kleti, kjer bomo imeli degustacijo vin in Bresaole. Povratek v hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo vozili po dolini Valtellini do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih, nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Postanek za obisk tovarniške trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali do Coma in se sprehodili skozi slikovito objezersko mesto. Katedrala je ena najbolj očarljivih primerkov gotske in renesančne gradnje v Lombardiji. Začeli so jo graditi že v letu 1396, z delom pa nadaljevali nekaj stoletij. Po ogledu se bomo začeli vračati mimo Milana in Benetk proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
15.11., 20.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 339,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 369,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
dva polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljni sobi na območju Sondria,
vožnjo z vlakom Bernina Express na relaciji Tirano – St. Moritz,
vožnjo z regionalnim vlakom na relaciji St. Moritz – Tirano,
degustacija 4 vrst vin in Bresaole,
obisk prodajno – razstavnega salona čokoladnice Alprose,
turistično takso,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 60,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Bernina Express – zimska pravljica, 15.11., 20.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon