BLATNO JEZERO in PREKMURJE

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

(Keszthely – Tihany – Dobrovnik)
1. DAN: Iz kraja po dogovoru se bomo odpeljali ob dogovorjeni uri, sledi vožnja po avtocesti mimo Ljubljane na Trojane na čudežni krof in kapučino, sledi nadaljevanje poti proti mejnem prehodu Dolga vas. Vstop v panonski svet naše sosede bo popestrilo Blatno jezero in gričevnat svet Bakonskega gozda na njegovi severni strani. Na samem zahodnem robu jezera bomo v Keszthelyju obiskali palačo Festetič, ki se ponaša s čudovito knjižnico. Po dogovoru lahko obiščemo vinsko klet v kraju Badascony, kjer bomo pokušali vina iz okolice jezera. Biser “madžarskega morja” pa je gotovo polotok Tihany, kjer stoji idilična vasica, ki ne ponuja samo odličnega golaža, ampak tudi čudovite keramične izdelke, pletene košare. Ne bomo pozabili niti na Andrejevo cerkev. Ob uri se bomo zbrali in se bomo odpravili do hotela. Sledi namestitev po sobah, skupna večerja, zabava in nočitev.
2. DAN: Po zajtrku se bomo odpeljali v Slovenijo, v Lendavo in do kraja Dobrovnik. V tej vasi sta pred nekaj leti dva mladeniča naredila izjemen podvig: postavila sta velik tropski vrt - rastlinjak: s pomočjo geotermalne energije sta ustvarila tropsko klimo in začela gojiti orhideje, ki jih danes prodajajo po vsej Evropi in drugam. Prikazali in odkrili nam bodo njihovo delo in skrivnosti v tem tropskem vrtu. Ogledali si bomo razstavo elegantno razkošnih orhidej in številne tropske in subtropske rastline celega sveta, med njimi tudi vanilijo, bombaž, kavo, poper, papajo, avokado, ananas,...(možnost nakupa orhidej). Pot nas bo nato vodila v bližnji gozd ob Bukovniškem jezeru, kjer bomo preizkusili energijske točke ob Vidovem izviru. Od tu še skok do bližnje vasi Bogojina, kjer stoji poznana Plečnikova cerkev (ogled) in pa še lončarja v Filovcih, demonstracija izdelkov in možnost nakupov. Popoldan čas za kosilo ali še ogled in obisk Babičevega mlina na reki Muri in zgodnja večerja na kmečkem turizmu ali gostišču. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.

  •  ODHOD: po želji skupine  
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu, 1 x polpenzion v hotelu,1 x kosilo ali zgodnja večerja v Sloveniji, vstopnina pri lončarju in na Babičevem mlinu, oglede zunanjosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

BLATNO JEZERO in PREKMURJE

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon