Bologna

Bologna, prestolnica Emilije-Romanije

Bologna, prestolnica dežele Emilija-Ramanije, bazilika Madonna di San Luca, trg Maggiore in Netune- srce mesta, kulinarična znamenitost; bolognska omaka.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
49,00
Potovanja po Svetu

Bologna je eno najbolj razvitih mest v Italiji, prometno središče, je prestolnica dežele Emilija – Romanja, kulinarično središče (kdo ne pozna slavne bolonjske omake za testenine?), slovi po tem, da nudi eno najboljših življenjskih okolij v Italiji, tu je sedež najstarejše univerze ‘zahodnega sveta’, ustanovljene že leta 1088, mestne ulice so ujete pod 47 km arkad, v mestu sta ostala zgolj še dva od 180 stolpov, ki so dokazovali moč in bogastvo srednjeveških meščanov, v zgodnjem srednjem veku je bila šesto največje evropsko mesto. Ogromno je še presežnikov, ki Bologno uvršajo med mogočna in pomembna evropska mesta.

Predvideni program

Odhod v jutranjih urah. Sledila bo vožnja mimo Benetk in Padove. V dopoldanskih urah bomo prispeli na območje mesta. Prvi postanek bomo naredili na hribu nad mestom, kjer je svoje mesto našla bazilika Madonna di San Luca. Mogočna cerkev je vidna daleč na okrog, nudi pa tudi številne poglede na mestno jedro, ki se razprostira pod hribom. Ena največjih zanimivosti cerkve je skoraj 4 km dolg arkadni podhod, ki vodi v mestno središče. Sledi odhod v staro mesto jedro Bologne. Ogled bomo začeli na trgih Maggiore in Netuno, ki sta srce mesta. Tu stoji mogočen Neptunov vodnjak, ki je glavni mestni simbol, nad njim se dvigujejo pročelja najpomembnejših mestnih palač ter cerkev sv. Petronija, ki naj bi bila ena najbogatejših in največjih cerkva na svetu. Žal je že stoletja nazaj zmanjkalo denarja, tako da nikoli ni bila popolnoma dokončana.

Od tu se bomo sprehodili do dveh stolpov, ki sta tudi eden od mestnih simbolov in dokazujeta moč bogatih srednjeveških meščanov. Manjši, nagibajoči se, v višino meri 48 m, višji, Torri degli Asinelli, pa dosega višino 98 m. Ob doplačilu se boste lahko povzpeli na stolp Asinelli in uživali v čudovitih razgledih. Ogled bomo nadaljevali na trgu z dvemi imeni: Piazza delle Sette Chiese (trg sedmih cerkva) ali Trg sv. Štefana. Največja znamenitost na trgu je kompleks cerkva ‘pod eno streho’. Kompleks so skozi več stoletij spreminjali, dograjevali, prezidavali, tako da se danes lahko sprehodimo iz ene v drugo cerkev. Od preteklih sedem so do danes ostale še štiri. Sprehod skozi mesto seveda spremljajo arkade. Izgradnja se je začela v srednjem veku, ko so arkade predstavljale ‘podaljšek’ meščanske hiše, prostor, kjer so trgovali ter se sestajali. Skozi stoletja so postajale simbol mesta, tako da jih je danes za okrog 40 km.

Po ogledu bo prosto za samostojno raziskovanje mesta in kosilo. Priporočamo vam da poskusite  slastne testenine z bolonjsko omako. Nato sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
8.10.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Vrtojba
Cene/Termini: 

Odhod: 8.10.2022

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 49,00 EUR

pri udeležbi najmanj 25 oseb: 69,00 EUR

Število dni: 
1
Cena vključuje: 
  • prevoz s turističnim avtobusom,
  •  zunanje oglede po programu,
  •  vstopno takso v Bologno,
  •  turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Doplačila: 
  • VSTOPNINA NA STOLP ASINELLI 6,00 EUR

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Bologna, prestolnica Emilije-Romanije

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon