Bratislava in Dunaj, praznični prestolnici, 16.12.2023

Evropske prestolnice se v prazničnih dneh odenejo v pisane in svetleče barve. Z mestnih ulic, polnih prešernih ljudi, se razlega veselje, smeh in pesem, širijo se mamljive vonjave toplih napitkov in slastnih...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
122,00 €
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah, ko se bomo peljali mimo Maribora, Gradca in proti Dunaju. “Ceste Dunaja so tlakovane s kulturo, tako kot so druga mesta tlakovana z asfaltom,” je zapisal avstrijski pisatelj Karl Kraus. Pomislite na Dunaj kot na mesto, kjer zgodovina in preteklost v sožitju živita s sedanjostjo. Ljubitelji arhitekture boste povsod na Dunaju našli stavbe in palače iz različnih obdobij.
Na Dunaju ne smemo izpustiti ‘Ringa’; območja nekdanjega mestnega obzidja, okrog katerega so nanizane glavne znamenitosti ‘imperialnega Dunaja’: Hofburg, mogočna rezidenca cesarske družine Habsburg, univerza, državna opera, mestna hiša, državni parlament, sprehajalna ulica Kärntner Strasse, ki se končuje na trgu z mogočno Štefanovo cerkvijo. Lahko si bomo ogledali notranjost palače Hofburg. Del palače predstavlja uradno prebivališče in delovno mesto predsednika Avstrije. Zgrajena v 13. stol. in skozi stoletja razširjena, je palača gostila nekatere izmed najvplivnejših oseb evropske in avstrijske zgodovine, kar vključuje tudi cesarje habsburške dinastije, vladarje avstro-ogrskega cesarstva. Hofburg je bil njihova glavna zimska rezidenca, medtem ko je bil poletna dvorec Schönbrunn. Prosto za postanek ob božičnih stojnicah. Na svoj račun bomo prišli ljubitelji sladic, ko bomo lahko v Sacher hotelu poizkusili in tudi kupili znamenito saher torto, pecivo in odlično kavo. Ob približno 19.00 uri slovo od mesta in vožnja v Bratislavo. Vožnja v hotel, namestitev in prenočitev.
 
2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na grajski grič, od koder se odpirajo pogledi na staro mestno jedro, mogočno Donavo, njene mostove ter na predmestja, katera je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Nato se bomo podali v praznično okrašeno staro mestno jedro, kjer bomo lahko začutili vzdušje prijetnega pričakovanja. Jedro mesta zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter praznično okrašene mestne hiše. Po ogledu se bomo lahko podali na samostojno raziskovanje in se ustavili ob stojnicah božičnega sejma. V popoldanskih urah vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
16.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Cena po osebi od:
pri udeležbi najmanj 45 oseb:122,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb:157,00 EUR
Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v Bratislavi v dvoposteljni sobi,
turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.
Možna doplačila
VSTOPNINA V HOFBURG NA DUNAJU 16,00 EUR
ENOPOSTELJNA SOBA 35,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Bratislava in Dunaj, praznični prestolnici, 16.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon