Brazilija

Brazilija - 15 dni: 12.3.2025 - zagotovljeno, let iz Brnika

Brazilija, ena največjih držav na svetu, slovi kot dežela sambe in kave. Obsežna neposeljena območja Amazonije so pravo nasprotje gosto poseljene obale, kjer ležita São Paulo in Rio de Janeiro. Divjina...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
4990,00 €
Potovanja po Svetu

1.-2. dan : Ljubljana - São Paulo
(L in L-K)
Z Brnika bomo popoldne poleteli v Pariz in od tam zvečer nadaljevali nočni polet čez Atlantik v Brazilijo.* Po jutranjem pristanku na letališču Guarulhos se bomo podali na ogled mesta SÃO PAULO, gospodarskega in kulturnega središča Brazilije. Za eno največjih mest južne poloble so med drugim značilni neverjetni prometni kaos in velika socialna nasprotja. Avtobusni ogled mesta bomo zaokrožili s sprehodom po mestnem središču. Po kosilu v značilni restavraciji (churrascaria) bomo obiskali še Museu de Arte de São Paulo, ki ob izbranih delih brazilskih umetnikov hrani tudi najimenitnejšo zbirko evropske umetnosti v Latinski Ameriki. Po končanih ogledih namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan : Brasilia
(Z-K)
Zjutraj prevoz na letališče in polet proti brazilski prestolnici in ogled mesta, ki je zraslo v petdesetih letih prejšnjega stoletja brez vsakršne tradicije sredi čiste savane. Kljub temu da je BRASILIA nastala kot politični projekt, se je do danes razvila v živahno metropolo. Arhitekta Oscar Niemeyer in Lucio Costa sta projektirala mesto ob glavni aveniji, ob straneh katere sta zasnovala večino stavb in parkov. Med njimi posebej izstopajo stavbe okoli trga Praça dos Tres Poderes, kot sta palača Panalto in parlament. Katedrala, ki je okrašena s čudovitimi vitraži, sodi med najsijajnejše sodobne sakralne objekte na svetu. Med ogledi se bomo podali tudi do predsedniške palače in na razgledni stolp. Kosilo v značilni churrascarii ni le raj za sladokusce, ampak tudi prava paša za oči. Zvečer sledi prevoz na letališče in polet proti Amazoniji. Pristanek v mestu Manaus, ki leži že razmeroma blizu ekvatorja. Namestitev v hotelu in nočitev.

4.-5. dan : Amazonija: Manaus - Rio Negro
(Z-K-V)
Po zajtrku z obilico amazonskega sadja bomo z ladjo odpluli po reki Rio Negro do sotočja, kjer se njene črne vode srečujejo s peščeno rumenimi vodami AMAZONKE oz. reke Solimões, kakor njen zgornji tok imenujejo v Braziliji. Nato se bomo obrnili po toku navzgor vse do našega lodgea, kjer bomo nastanjeni dva dni. Čaka nas sprejem v okolju z značilno rustikalno arhitekturo iz lesa in palmovih listov. Lodge leži na obrežju reke Rio Negro, kjer je praviloma malo komarjev. Grajen ni le skrajno varno, marveč za amazonske razmere tudi dokaj udobno. Njegova lega omogoča opazovanje bujne narave v okolici.

V dveh dneh bivanja sredi amazonskega pragozda bomo spoznavali okolico lodgea. Na sprehodu po ekoparku nas bodo izkušeni vodniki poučili, kako preživeti v tem okolju. Seznanili se bomo s favno in floro ter spoznali, da je pragozd prava zakladnica zdravilnih rastlin. Večinoma bomo uporabljali vodne poti, ki tu nadomeščajo ceste. Tako bomo iz vodne gladine opazovali neštete živalske vrste. S kanuji bomo obiskali tudi amazonsko vas, kjer bomo spoznali življenje t.i. caboclos, prebivalstva z mešanim staroselskim in evropejskim poreklom, ter poslušali njihove zgodbe. Šli bomo na ribolov v enega od mirnih rečnih kanalov, kjer morda ulovimo tudi kako piranho. Zvečer bo priložnost za počitek na terasi, ki vabi k poslušanju ptic in neverjetne žabje svatbe, ali pa za izlet s kanuji, na katerem boste začutili nočni utrip pragozda.

6. dan : Amazonija: Manaus
(Z-V)
Zjutraj plovba v MANAUS, katerega podobo zaznamuje elegantni Teatro Amazonas iz leta 1896, ko sta mesto in njegova okolica cvetela zaradi pridelave kavčuka. Pri gradnji mesta so tedaj sodelovali tudi vidni evropski arhitekti. Ob pristanišču in palači Rio Negro nas bo nagovorilo življenje na secesijski tržnici Gustava Eiffela, posebej pa nas bo očaral izlet v laguno Janauari. Tu rastejo svojevrstni lokvanji, ki se ponašajo z več kot dva metra velikimi plavajočimi listi. Zvečer bo nekaj prostega časa za obisk indijanske tržnice z domorodskimi obrtnimi izdelki, kot so košare, leseni kipi, slike in maske. Pred nočnim letom bomo imeli čas za osvežitev v hotelu in večerjo.

7.-8. dan : Salvador
(Z-K)
V nočnih urah nas čaka nekajurni let s postanki čez prostranstvo Amazonije proti atlantski obali, ki nam bo dal razmišljati o razsežnostih te dežele. Naš cilj je SALVADOR DA BAHIA, prva brazilska prestolnica. Mimo slovitih peščenih plaž, ki se razprostirajo ob Atlantiku severno od Salvadorja, se bomo podali do hotela, kjer se bomo lahko nekoliko osvežili. Sledi kosilo in sprehod po pristaniški četrti ter polotoku Itaparipe, kjer stoji trdnjava Forte de Monte Serrat s pogledom na zaliv z otokom Itaparica. V bližnji cerkvi Senhor do Bonfim, enem najpomembnejših svetišč v Braziliji, bomo začutili močno izražen sinkretizem med krščanstvom in afrobrazilsko religijo candomblé. Povratek v hotel in nočitev.

Po zajtrku bomo nadaljevali oglede v Salvadorju, ki velja najlepše ohranjeno kolonialno mesto Brazilije. Oglede bomo začeli spodaj v mestnem predelu Cidade Baixa. Na tržnici Mercado Modelo, kjer ponujajo značilne izdelke afrobrazilske kulture, se bomo lahko spet prepričali, da je to mesto res srce "črne" Brazilije. Po kosilu se bomo z dvigalom Lacerda povzpeli v Cidade Alta. Tam bomo uživali v razgledu na Zaliv vseh svetnikov in si ogledali stolnico, Museo de Arte da Bahía, slikoviti frančiškanski samostan in svetilnik Farol da Barra. Posebno doživetje bo sprehod po stari kolonialni četrti Pelourinho, živahnem starem mestnem jedru, ki so ga čudovito obnovili. Zvečer po želji (za doplačilo) obisk predstave značilne baianske folklore. Povratek v hotel in nočitev.

9. dan : Rio de Janeiro
(Z-V)
Zjutraj polet proti jugu v RIO DE JANEIRO. Na poti z letališča se bomo v severnem delu mesta povzpeli na tribune slovitega nogometnega stadiona Maracaná, ki je zagotovo ena od najbolj ikoničnih znamenitosti mesta. Skozi mestno četrt Botafogo bomo nadaljevali vožnjo v park Floresta da Tijuca, ki obsega kar 3.200 hektarjev atlantskega gozda, prepredenega s številnimi potoki, ki se izlivajo v laguno Rodrigo de Freitas ter nato med plažama Leblon in Ipanema v Atlantski ocean. Skozi park se bomo povzpeli na grič Corcovado. Ob lepem vremenu bomo lahko z razgledne točke pod mogočnim kipom Kristusa Odrešenika uživali v sijajnem razgledu na velemesto in zaliv Guanabara s številnimi otoki, na slovite plaže in favelo Rocinha. Po večerji v značilni restavraciji se bomo namestili v hotelu. Nočitev.

10. dan : Rio de Janeiro
(Z-V)
Ta dan si bomo nekoliko odpočili. Po zajtrku bo dopoldne prosto za individualne sprehode ob osemkilometrski promenadi ter za kopanje na eni od znanih plaž, na Copacabani ali Ipanemi. Popoldne se bomo podali v sloviti botanični vrt, največji v Južni Ameriki, ki se ponaša z več kot 6.000 različnimi vrstami avtohtonih rastlin, med katerimi velja posebej omeniti palme. Po želji lahko popoldne obiščemo še eno od prestižnih draguljarn, ki si jih je vredno ogledati, tudi če ne nameravate investirati v drage kamne. Večerja v restavraciji. Po želji si lahko za doplačilo privoščite tudi ogled predstave s folklornim programom, ki pričara vzdušje, kakršno vlada v Riu de Janeiru v času karnevala. Povratek v hotel in nočitev.

11. dan : Petropolis - Rio de Janeiro
(Z-K)
Zjutraj se bomo zapeljali v zaledje Ria do mesta PETROPOLIS, kjer si je cesarska družina dala zgraditi letno rezidenco. V palači z dragoceno opremo iz 19. stoletja bomo videli kronske dragulje in druge predmete, povezane s cesarjem Pedrom II. Mesto, ki slovi po mili klimi, krasijo številni parki in plemiške palače. Poklonili se bomo velikemu svetovljanu, pisatelju Stefanu Zweigu in si ogledali hišo brazilskega izumitelja Santosa Dumonta. Po kosilu vožnja nazaj v Rio, kjer si bomo ogledali še mestno središče s sodobno katedralo São Sebastião, si vzeli čas za obisk slovitega Sambodroma in se z žičnico pred sončnim zahodom povzpeli na Sladkorni stožec. S 550 m nadmorske višine se od tod odpira še en lep pogled na mesto in zaliv. Vrnitev v hotel in nočitev.

12. dan : Foz do Iguaçu
(Z-V)
Po zajtrku nas čaka prevoz na letališče in polet na jug Brazilije do mesta FOZ DO IGUAÇU na tromeji s Paragvajem in Argentino. Od tam se bomo podali na ogled brazilske strani slapov na reki Iguaçu. Od tu bomo uživali v najlepšem pogledu na slapove, ki sicer v večini ležijo že na ozemlju Argentine. Med sprehodom bomo občudovali floro in favno ter prisluhnili bučanju slapov, ki se uvrščajo med največje in najlepše na svetu. Ob ugodnih vremenskih razmerah si lahko slapove za doplačilo ogledate tudi iz helikopterja in tako lahko na najlepši način dojamete veličino tega naravnega čuda. Zvečer se bomo vrnili v Foz do Iguaçu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

13.-15. dan : Puerto Iguazu - Ljubljana
(Z-V, Z-L in L)
Naslednji dan se bomo podali na argentinsko stran narodnega parka, kamor bomo vstopili z ozkotirno železnico. Na sprehodu po zgornji strani slapov bomo prišli tudi do največjega, ki ga imenujejo Hudičevo žrelo (Garganta del Diablo). Nato nas (ob primernem vodostaju) čaka rafting po reki Iguazú, med katerim bomo lahko z nekaj sreče ujeli v objektiv kakšno opico, tukana ali kajmana. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. Zadnji dan našega bivanja v Braziliji si bomo ogledali če mogočno hidroelektrarno ITAIPÚ, ki sta jo na reki Paraná skupaj zgradila Brazilija in Paragvaj in je ob nastanku bila največji objekt te vrste na svetu. Nato nas čaka polet v São Paulo, od koder bomo poleteli naprej proti Evropi. Po nočnem letu in prestopu v Parizu sledi le še let do Brnika.*

* Predviden je odhod z letališča Jožeta Pučnika. Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega letališča v primeru spremenjenih urnikov prevoznika. V tem primeru bo prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča in nazaj ob povratku vključen v osnovno ceno potovanja.

Datum odhoda: 
12.3.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 12. 03. 2025  Let z Brnika - ZAGOTOVLJENO

Cena:
4.990 € (min 25 pax)
5.190 € (min 15 pax)
5.290 € (min 10 pax)

Cena vključuje
letalske prevoze po programu
letališke in varnostne takse
prevoze s turističnimi avtobusi in ladjami
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4* in 5* ter v lodgeu v Amazoniji
prehrano z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)
polni penzion v lodgeu v Amazoniji
kompetentno slovensko vodstvo
vstopnine in izlete po programu
stroške organizacije potovanja
DDV
Doplačilo (na poti)
90.- € za napitnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
569.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
15

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Brazilija - 15 dni: 12.3.2025 - zagotovljeno, let iz Brnika

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon