Kitajska

Cesarska mesta Kitajske - 16 dni, 25.3.2024 - zagotovljen odhod

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3999,00 €
Potovanja po Svetu
1. - 3. dan : Peking
L in L-V)
Vožnja na eno od bližnjih letališč ter polet prek enega večjih evropskih letališč proti PEKINGU,** kamor bomo prispeli v popoldanskih urah po lokalnem času naslednjega dne. Po pristanku in ureditvi mejnih formalnosti sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Po zajtrku se bomo naslednji dan podali v središče mesta. Najprej se bomo sprehodili čez sloviti trg Tian’anmen, na katerem so se odvijala pomembna poglavja moderne kitajske zgodovine, od velikih parad med kulturno revolucijo do krvavih demonstracij v sedemdesetih in osemdesetih letih. Skozi Vrata nebeškega miru bomo nato vstopili v središče cesarskega Pekinga, v Prepovedano mesto. Med drugim si bomo ogledali tudi muzej, ki hrani izjemne zaklade, ki so jih zbrali kitajski cesarji. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Dolgi zid in grobnice Ming
(Z-K)
Po zajtrku se bomo odpeljali proti severnemu goratemu obrobju Pekinga do grobnic dinastije Ming, kjer je pokopanih trinajst cesarjev, njihovih žena in priležnic. Najprej se bomo sprehodili po Sveti cesti, ki jo krasijo pari mitoloških živali in kipi vojščakov. Oglede bomo nadaljevali pri grobnici DINGLING, ki je edina v celoti raziskana cesarska grobnica. Po kosilu si bomo pri kraju BADALING ogledali odsek veličastnega Dolgega zidu, več kot 5.000 km dolgega sistema utrdb in povezav med njimi, ki ga je kot obrambo pred plemeni s severa v 3. stol. pr. n. št. začel graditi že prvi vsekitajski cesar dinastije Qin, Qinshi Huangdi, in je bil zadnjič v celoti obnovljen v dobi dinastije Ming. Po končanih ogledih povratek v Peking in obisk predstave slavne pekinške opere. Nočitev.
 
5. dan : Peking
(Z-V)
Po zajtrku si bomo ogledali letno palačo cesarjev dinastije Qing, ki jo je cesar Qianlong dal zgraditi za svojo mamo. V parku je zanimiv stavbni kompleks z gledališčem za pekinško opero, 728 metrov dolgim pokritim hodnikom ter z marmorno ladjo, ki so razvrščeni ob jezeru Kunming. Palačo je, potem ko so jo močno poškodovali vojaki evropskih zaveznikov, dala obnoviti cesarica Cixi in ji dala poseben pečat. Sledi ogled tibetanskega budističnega samostana, ki je še danes eno najpomembnejših središč sekte rumenih kap zunaj Tibeta. Nato si bomo ogledali po geomantičnih zakonitostih zgrajeni Tempelj neba, v katerem je cesar ob zimskem solsticiju opravljal najpomembnejši obred v letu. Dan bomo zaključili ob lokalni kulinarični znamenitosti, pekinški raci. Povratek v hotel in nočitev.
 
6. dan : Shaolin - Luoyang
(Z-V)
Zjutraj se bomo s hitrim vlakom odpravili do mesta Zhengzhou ter nato pot z avtobusom nadaljevali do gorovja Song, kjer si bomo ogledali samostan SHAOLIN, rojstni kraj kitajske budistične šole chan, bolj znane po svojem japonskem imenu zen. Tu si bomo ogledali shaolinski tempelj ter Gozd pagod in se sprehodili prek vadbišč kitajskih borilnih veščin, ki jih v Evropi poznamo pod imenom kung-fu. V okolici templja je več šol borilnih veščin z okoli 100.000 učenci. Po ogledih nadaljevanje vožnje do legendarnega Templja belih konjev, najstarejšega budističnega templja na Kitajskem. Podoba templja se je v zadnjem času zelo spremenila, saj so mu dodali zgradbe v tajskem in indijskem slogu. Namestitev v hotelu v mestu Luoyang. Večerja in nočitev.
 
7. dan : Luoyang - Xi'an
(Z-V)
Zjutraj, po zajtrku, bomo na obrobju mesta LUOYANG obiskali kompleks budističnih jam Longmen, ki so jih v strmo skalnato pobočje nad reko Yi stoletja vklesovali privrženci budizma. V jamah Longmen lahko opazujemo različne faze stilnega in idejnega razvoja kitajskega budizma, saj so jih nenehno dopolnjevali še v dinastijah Sui in Tang. Kljub številnim poškodbam, ki so jih bili kipi deležni v preteklih stotih letih, so jame Longmen še vedno enkraten spomenik budističnega kiparstva. Sledi prevoz na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom do mesta XI'AN. V središču mesta se bomo mimo Stolpa bobnov in Stolpa zvonov napotili skozi živahno muslimansko četrt in si ogledali Veliko mošejo, kjer so združene prvine islamske in kitajske umetnosti. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
8. dan : Xi'an
(Z-V)
Po zajtrku se bomo povzpeli na mestno obzidje, ki v dolžini skoraj 14 km obdaja mestno jedro. Celotna zasnova z obrambnim jarkom in številnimi stolpi predstavlja enega najbolje ohranjenih tovrstnih spomenikov na Kitajskem. Nato si bomo ogledali še grobnico prvega kitajskega cesarja Qinshi Huangdija. Odkopani del kompleksa razkriva popolno bojno formacijo žganih glinastih figur v nadnaravni velikosti. Na treh najdiščih so doslej našli več kot 7.000 vojščakov in več bojnih vozov. Obsežen muzejski kompleks hrani tudi številne druge dragocenosti, med katerimi izstopata bronasti kočiji, ki sta prav tako nastali v času Qinshi Huangdija. Po večerji v restavraciji z značilnimi testeninami jiaozi bomo pogledali še atraktivno predstavo s plesi in glasbo dinastije Tang. Nočitev.
 
9. - 11. dan : Xian - Guilin - Yangshuo - Hangzhou
(Z-V in Z-V in Z-V)
Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder bomo poleteli na jug. Po pristanku v mestu GUILIN ogled kraške Jame trsne piščali. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Naslednji dan bomo v celoti posvetili spoznavanju slikovite pokrajine kitajskega krasa. Podali se bomo podali na plovbo po reki Li, kjer se nam bodo odpirali pogledi na razgibano hribovito pokrajino, plovbo pa bodo popestrili tudi zanimivi žanrski prizori, saj je življenje na reki in njenih bregovih nadvse živahno. Kosilo na ladji. Popoldne bomo pristali v kraju YANGSHUO, kjer bo dovolj priložnosti za samostojne oglede in nakupe na pisanih tržnicah, po katerih slovi mestece. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. Zjutraj se bomo pred odhodom na letališče v Guilinu odpravili še do zanimive vasice Daxu, ki daje vtis, kot da bi ostala ujeta v času izpred revolucije. Sprehodili se bomo po glavni uličici in mogoče pokukali v katero od lesenih hiš. Polet proti severovzhodu v HANGZHOU. V zgodovinski prestolnici dinastije Južni Song, bomo dan zaključili na slikoviti ulici Hefangjie, kjer se bomo lahko sprehodili med številnimi trgovinicami in obrtnimi delavnicami. Tu še danes stoji ena od znamenitejših lekarn tradicionalne kitajske medicine. Po ogledih sledi namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
12. dan : Hangzhou
(Z-V)
Po zajtrku se bomo napotili na obalo Zahodnega jezera, od koder se odpira pogled na mogočno pagodo Bele kače. Oglede bomo nadaljevali v slavnem budističnem templju Lingyin iz dinastije Qing, ki je znan predvsem po veliki dvorani z gigantskim lesenim kipom zgodovinskega Bude, Siddharte Gautame. V bližini templja bomo videli tudi t. i. “Prileteli hrib”, ki je povezan z nenavadno legendo, in nato še budistične votline, ki ležijo ob vznožju hriba. Nato se bomo z avtobusom odpeljali do čajnih plantaž v neposredni bližini mesta Hangzhou, kjer pridelujejo znano vrsto zelenega čaja: longjing. Sredi plantaž je urejen muzej, posvečen zgodovini in kulturi pitja čaja na Kitajskem. Vožnja do mesta Suzhou. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
13. dan : Suzhou
(Z-V)
Zjutraj ogled mesta SUZHOU, enega najstarejših krajev v delti Dolge reke. Mesto je bilo vse od izgradnje Dolgega kanala živahno obrtno in trgovsko središče južnega dela države. Najprej se bomo posvetili osrednji znamenitosti mesta Suzhou, prefinjeno oblikovanim meščanskim vrtovom. Po ogledu vrtov Zhuozheng, ki jih je na seznam kulturne dediščine uvrstil tudi Unesco, se bomo ustavili v muzeju svilarstva, ki je nedvomno najpomembnejša obrt v tem delu Kitajske. Sledi postanek v mestnem muzeju, ki ga je zasnoval sloviti arhitekt Pei, ki je na zahodu zaslovel kot avtor slovite steklene piramide v muzeju Louvre. Oglede bomo zaključili s plovbo z ladjico po kanalih Suzhoua, ki jih je opisal že Marco Polo. Vožnja do mesta Šanghaj. Večerja. Namestitev v hotelu. Nočitev.
 
14. dan : Šanghaj
(Z-V)
Po zajtrku se bomo podali na ogled velemesta ŠANGHAJ, gospodarskega središča južne Kitajske. Začeli bomo s sprehodom po nabrežju Bund in si ogledali vrsto poslopij, zgrajenih v kolonialnem slogu. Ta predel je v začetku 20. stoletja predstavljal središče koncesij in hkrati osrednji simbol naraščajoče moči evropskih velesil na Kitajskem. V središču mesta si bomo ogledali razkošne vrtove Yuyuan in četrt Xintiandi, ki se ponaša z nenavadno arhitekturno mešanico francoskih in kitajskih elementov. Sledi vzpon na skoraj 500 m visok televizijski stolp Vzhodni biser, simbol pospešene modernizacije Kitajske v zadnjih desetletjih. Po ogledih večerja in obisk izjemne predstave akrobatske skupine. Nočitev.
 
15. in 16. dan : Šanghaj - Ljubljana
(Z-V in L-L)
Po zajtrku ogled Templja Žadastih bud, znanega po prefinjeno izdelanem paru žadastih skulptur Bude Shakyamunija. Ogled Šanghaja bomo zaokrožili z obiskom Šanghajskega muzeja, katerega stavba povzema obliko tradicionalne bronaste obredne posode. Muzej slovi po zbirki bronastih najdb, razstavi neolitske keramike in izdelkov iz žada ter po pregledni galeriji največjih umetnin kitajskega slikarstva. Ogled zanimivega muzeja prvega kongresa KPK, ki nudi odličen pregled zgodovinskih dogodkov v zadnjih dveh stoletjih. Po večerji sledi prevoz na letališče, od koder bomo poleteli v Evropo in proti našim krajem.**
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
25.3.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod: 25. 03. 2024 - zagotovljeno

Cena:

3.999 € (min. 20 oseb)

4.399 € (min. 15 oseb)

4.799 € (min. 10 oseb)

 

Cena vključuje

medcelinski polet in dva notranja poleta

letališke in varnostne takse

prevoze z avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški

bivanje v hotelih s 3*** in 4**** ob namestitvi v dvoposteljni sobi

prehrana z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja)

slovensko vodstvo ob spremstvu lokalnih vodnikov

vstopnine za oglede po programu

stroške organizacije potovanja

osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

Doplačilo (na poti)

90.- € za napitnine na Kitajskem

Doplačila po želji (ob prijavi)

 zavarovanje rizika odpovedi

599.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
16

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Cesarska mesta Kitajske - 16 dni, 25.3.2024 - zagotovljen odhod

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon