Kuba

Chejeva zgodba - KUBA

Ko bi Che danes živel in bi vas želel vplesti v kubansko bistvo – bi za vas pripravil Chejevo zgodbo! Lagodno in čutno je zastavljena, potujoča po vseh vzdušjih dežele, prelivajoča se v ritmu in vsebinah … da...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2.700,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

 

1. dan: LJUBLJANA – EVROPA - HAVANA

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Havani. Prevoz do hotela. Nočitev. (letalo, H)

2. dan: HAVANA

Zajtrk. Čaka nas celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta, kjer stoji katedrala in kjer Havana kaže svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club ter si pogledamo, kako se pripravi pravi koktajl. Kratek počitek in čas za kosilo v kolonialnem središču. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Nadaljujemo z ogledom ribiške vasice Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov, ter obiščemo tudi Hemingwayev nekdanji dom, ki je danes spremenjen v muzej. Po želji si zvečer za doplačilo ogledamo znamenito Tropicano. Prevoz do hotela. Nočitev. (H, Z)

3. dan: HAVANA – SANTA CLARA – CAMAGUEY

Zajtrk. Sledi vožnja proti Santa Clari. Popestrili jo bomo z zanimivimi zgodbami iz kubanske stvarnosti – s poudarkom na revoluciji seveda. Ogled Santa Clare, kjer je ena največjih otoških znamenitosti mavzolej Che Guevare, tvorec naše zgodbe! Sledi vožnja v tretje največje mesto na Kubi, ki slovi po kulturno umetniškem vzdušju, saj je tukaj dom znanih pesnikov, umetnikov in glasbenikov. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

4. dan: CAMAGUEY – SANTIAGO DE CUBA

Zajtrk. Dan pričnemo z ogledom (na svojevrsten način) prestolnice kubanskih kavbojev, kjer se izgubimo v labirintu ozkih uličic. Nadaljujemo proti Santiagu de Cuba. Namestimo se pri domačinih, nato pa zaživimo s tistim, po kar smo sem prišli – temperamentnim vzdušjem glasbe in plesa, kot ga ne moremo najti nikjer drugje! Nočitev. (casas particulares, Z)

5. dan: SANTIAGO DE CUBA

Zajtrk. Santiago – zibelka kubanske glasbe in revolucije, je zgrajen na neštetih gričih, ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Se nam na raziskovanju utrne priložnost za ples na ulici? Obiščemo “plesišče” Casa de La Trovo in se naužijemo vzdušja v njej? Seveda! Ogledamo si tudi pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevala, trdnjavo del Morro in z ladjico zaplujemo po zalivu. Nočitev pri domačinih. (casas particulares, Z, ladjica)

6. dan: SANTIAGO DE CUBA – COMANDANCIA DE LA PLATA – BAYAMO

Zgodnji zajtrk. Odpravimo se na slovito Comandancio de la Plata – hodimo po stopinjah Cheja Guevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so tu dve leti bojevali gverilsko vojno. “Comandancio” je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega cilja ostane le še okoli 3 km hoje (in prav toliko nazaj). Nadaljujemo do elegantnega in starega mesta Bayama, kjer se v skladu s časom sprehodimo po mestnem trgu Bayama in skozi mestne ulice: ene so kot filmske kulise, druge odražajo kolonialno ozadje, tretje duh revolucije. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan: BAYAMO – CAYO COCO

Zajtrk. Pot nadaljujemo proti severu, do slovitega kubanskega letovišča Cayo Coco. Namestitev v hotelu po sistemu »vse vključeno«. Nočno kopanje – zakaj pa ne? Nočitev. (H, ZV)

8. dan: CAYO COCO – počitnice!!!

Zajtrk. Končno smo na enih lepših kubanskih plaž, s fino belo mivko in turkiznim morjem. Prepustimo se počitniškemu dnevu in uživamo v hotelu “all inclusive”.  (H, vse vključeno)

Datum odhoda: 
19.12.2022 - zagotovljen odhod
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Sežana
Cene/Termini: 

19.12.2022 - zagotovljen odhod

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi          Redna cena                Aktualna cena

                                                                                                  2760 €                         2700 €

Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €

Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 180 €

Doplačila po želji

Doplačilo za enoposteljno sobo 420 €

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 70 €

Doplačilo na kraju samem - Kabare Tropicana v Havani 110 €

Popusti

Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 15 %

Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 10 %

Število dni: 
16
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje:   letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne pristojbine (317 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandacio, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: HAVANA: 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3-4*, VINALES: 2 x nočitev s polpenzionom pri domačinih, 2x kosilo, CIENFUEGOS: 1 x nočitev na bazi vse vključeno v  hotelu 3*, TRINIDAD:  2 x nočitev s polpenzionom pri domačinih, 1x kosilo. CAMAGUEY: 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 2-3*, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: 1 x nočitev s polpenzionom v hotelu  3*, SANTIAGO DE CUBA: 2 x nočitev z zajtrkom pri domačinih, CAYO COCO: 3 x nočitev za bazi vse vključeno v hotelu 3-4*.

Nočitve pri domačinih (Casas particulares) – preprosta namestitev pri domačinih. Vsaka hiša lahko oddaja eno ali več sob. V sobi je običajno ena velika postelja za dve osebi ali dve ločeni postelji. Vsaka soba ima svojo kopalnico z WC-jem. Domačini poskrbijo za brisače, včasih tudi za osnovno toaleto kot so milo, šampon in wc papir. V ceno sta vključena zajtrk in večerja, v Santiago de Cuba samo zajtrk – večerja je za doplačilo (po želji). Izbirate lahko med več jedmi, cena pa je okoli 8-12 EUR (doplačilo na kraju samem).

Vstopnine: Havana Club, tobačna tovarna (v skladu s sezono), vožnja s starimi avtomobili, vrt orhidej, Mural Prehistory, krokodilja farma, Hemingwayev muzej, NP Guanayara, trekking Comandancia La Plata, Ifigenija muzej, Diego Velasquez muzej, sušilnica tobaka (v skladu s sezono), botanični vrt, pokopališče Santa Ifigenija, trdnjava El Morro, Batistov casino, Muzej karnevala, mavzolej Che Guevara.

VIZE: Slovenci potrebujemo potni list z veljavnostjo nad 6 mesecev od konca potovanja in kubansko vizo (turistični kartonček), ki ga priskrbi Agencija Oskar. Ob prijavi (vsaj 17 dni pred odhodom) je potrebno agenciji dostaviti čitljivo fotokopijo potnega lista.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Za vstop v državo je potrebno skleniti obvezno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.  

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Chejeva zgodba - KUBA

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon