CINQUE TERRE-pet dežel; 25.4. odhod tudi iz Ajdovščine in Nove Gorice

Kratek opis: 
Obris Ligurije spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam oz. Apeninom.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

205 €

1. dan: (MARIBOR, SLOVENSKA BISTRICA, CELJE) LJUBLJANA–GENOVA–LIGURSKA OBALA / večerja
Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki do Genove, imenovane tudi la Superba – Vzvišena. V mesto boste vstopili pri starem pristanišču, kjer sta akvarij in četrt Bocadesse. Od tamboste nadaljevali ogled peš, mimo palače sv. Jurija, v kateri naj bi Marco Polo svojemu sojetniku narekoval svojo knjigo »Il Milione«, vse do katedrale Sv. Lovrenca in do dvorov Doževe palače, kjer je nekoč zasedala mestna vlada. Nadaljevanje mimo Jezusove cerkve in rojstne hiše Krištofa Kolumba, do nekdanjih glavnih mestnih vrat »Porta Soprana«. Nekaj prostega časa za samostojno spoznavanje mesta ali možnost ogleda drugega največjega akvarija v Evropi, zgrajenega 1992 na kar 9700 m2 površine. Popoldne še vožnja do enega izmed letovišč na obali Ligurskega morja, nastanitev
 
2. dan: CINQUE TERRE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do La Spezie in celodnevni izlet po petih vasicah oziroma deželah – Cinque Terre, kakor jih imenujejo domačini. Med plovbo si boste ogledovali slikovite apnenčaste klife, ki tvorijo strme in zelo divje obale z značilnimi terasami. Prvi postanek bo v kraju Portovenere, ki ga odlikuje strnjena oblika srednjeveškega mesteca s pestro zgodovino še iz rimskih časov, ni pa še del petih dežel. Prva vasica je dejansko Riomaggiore, sledi Manarola, ki je znana kot največja pridelovalka vina med deželami. Corniglia, s svojimi 365 stopnicami, vam bo pomahala v pozdrav na poti v Vernazzo, kjer boste imeli postanek in ogled. Zadnja dežela se imenuje Monterosso, njeno središče pa slovi
po prijetnih gostilnah in restavracijah. Vrnitev z vlakom proti La Spezii. Vožnja z avtobusom do hotela. Večerja in prenočevanje.
 
3. dan: LA SPEZIA–PARMA–MANTOVA–LJUBLJANA (CELJE, SLOVENSKA BISTRICA, MARIBOR) / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Parme, tako imenovane kulinarične prestolnice Italije, ki slovi po siru parmezanu in parmski šunki. Pomembnost mesta se zrcali tudi v njenih znamenitostih. Ogled boste začeli na Piazzi della Pilotta, kjer je velik muzejski kompleks in znani mestni park in nadaljevali vse do Verdijevega gledališča in naprej do Piazze Gardibaldi in Piazze della Pace. Nekaj prostega časa za kavo v mestu. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja do Mantove. Utrjeno mesto je zgrajeno na polotoku in ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno podobo. Mesto Francesca Gonzage vam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, Trg Sordello in Trg Mantegna. V popoldanskih urah se boste podali na pot proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Datum odhoda: 
2020: 25.4., 1.5., 8.5., 15.5., 29.5., 5.6., 20.6., 25.6., 11.9., 25.9., 9.10., 24.10., 30.10., 9.4.
Lokacija odhoda: 
25.4. odhod tudi iz Ajdovščine in Nove Gorice
Cene/Termini: 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 221 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 251 EUR

NORI DATUM - NORA CENA

  • za termin 9.10.2020 velja cena od 205 EUR (pri udeležbi najmanj 45 oseb)

 

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
  • avtobusni prevoz po programu
  • ladijski in železniški prevoz po programu
  • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • najem sistema avdioguide
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 potnikov 30,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotel) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 40,00 EUR/osebo, prevoz iz Maribora ali Celja (ob prijavi najmanj 15 oseb) 15,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti): vstopnine pribl. 25 EUR

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije