Cinque Terre - pet pravljičnih vasi

Pet ribiških vasic, katerih zgodovina sega v obdobje antike, je grajenih na eni izmed najbolj dramatičnih obalnih pokrajin. Strme, terasaste pečine, prepletene s krivuljastimi potmi in polji, katere so že dve...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
199 €
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja

Pet ribiških vasic, katerih zgodovina sega v obdobje antike, je grajenih na eni izmed najbolj dramatičnih obalnih pokrajin. Strme, terasaste pečine, prepletene s krivuljastimi potmi in polji, katere so že dve tisočletji izklesane in naslonjene v na prvi pogled nedostopen svet. Obsežne murette, nizke kamnite zidove, lahko po svoji veličini in obsegu primerjamo z Kitajskim zidom. Dolgo časa je bil dostop omogočen samo z morske strani, dokler niso v 19. stoletju zgradili železniške proge, s številnimi mostovi in predori, ki so prav tako čudež gradnje in arhitekture.

1. dan: SLOVENIJA - BOLOGNA - LUCCA

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Bologne. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, kjer stojijo Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in cerkev San Petronio - ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Sledil bo ogled mestnega jedra v Lucci: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, trga na prostoru rimskega amfiteatra.

2. dan: CINQUE TERRE

Vožnja do La Spezie, od koder se bomo podali na izlet v znamenite Cinque Terre. Ime so dobile po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom, znanim po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Ob doplačilu bomo poizkusili izvrstna vina in jedi. Popoldanski povratek z vlakom.

3. dan: PARMA - MANTOVA - SLOVENIJA

Vožnja do Parme, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju. Mesto slovi po odlični operni hiši, hrani, elegantnih kavarnah in trgovinah. Naslednji postanek bo v Mantovi, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Pozen nočni prihod v Slovenijo.

Datum odhoda: 
2022: 18. mar., 1. apr., 15. apr., 23. apr., 29. apr., 13. maj., 27. maj., 10. jun., 24. jun., 15. jul., 29. jul., 5. avg., 13. avg., 19. avg., 2. sep., 16. sep., 30. sep., 14. okt., 21. okt., 28. okt., 11. nov.
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena na osebo: od 199 € - odvisno od datuma odhoda

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
  • avtobusni prevoz po programu
  • cestne in ostale pristojbine
  • 2 polpenziona, hotel 3*
  • zunanje oglede po programu
  • izlet v Cinque Terre - vožnja z ladjo in vrnitev z vlakom (v primeru slabega vremena vlak - vlak)
  • spremstvo in organizacijo izleta
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

  • med 35 in 44 potnikov: 20 €
  • med 25 in 34 potnikov: 40 €

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

  • enoposteljna soba 54 €

 

DOPLAČILO na poti: 

  • turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč
Popusti: 

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču  15 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Cinque Terre - pet pravljičnih vasi

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon