Ciper

CIPER - 4 dni, 22. marec 2024

Vabljeni na obisk otoka grške boginje lepote Afrodite! Direktni letalski polet iz Zagreba na Ciper. Organizirani ogledi s slovenskim in lokalnim vodnikom: Larnaca, Limasol, Kurion, Paphos, Nikozija, Trodos ...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
725,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Zagrebu (možnost organiziranega transferja iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora). Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair ob 5.45 na Ciper. Po pristanku v Paphosu ob 9.35 vožnja v LIMASOL, drugo največje mesto na Cipru. Sprehod skozi turistično urejeno staro pristanišče do srednjeveškega gradu v starem mestnem jedru ... Sledi vožnja v LARNACO in popoldanska namestitev v hotelu. Sprehod v staro mesto do znamenite cerkve svetega Lazarja, sprehod na osrednjo obalno promenado, večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela s karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato sprehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro (če bo mejni prehod za pešce odprt). Krajši ogled glavnih znamenitosti v grškem delu (ulica Ledras, trg Eleftheria, cerkev sv. Janeza ...), vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, nato vzpon do mavzoleja in groba škofa Makariusa. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanski obisk vinske kleti za pokušnjo lokalnih vin. Še postanek v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Odhod iz hotela ter vožnja ob južni obali mimo Limasola do arheološkega parka starega KURIONA z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži PETRA TOU ROMIOU, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Na poti še postanek pri cerkvici Ayia Paraskevi, ki je znana po stenskih poslikavah iz 15. stoletja. Za konec obisk mesta PAPHOS, igrišča bogov, ki je pod zaščito Unesca. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Kasnejši popoldanski transfer na letališče v Paphosu. Polet z nizkocenovno družbo Ryanair ob 19.45 in pristanek v Zagrebu ob 21.50. Zaključek potovanja oz. po dogovoru še transfer nazaj v Slovenijo.

Datum odhoda: 
22.3.2024
Lokacija odhoda: 
Zagreb
Cene/Termini: 

CENA:  725 EUR pri najmanj 25 potnikih
              795 EUR pri najmanj 15 potnikih

5% POPUST za rezervacijo in plačilo v celoti do 2.2.2024

CENA VKLJUČUJE: 3 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, 3 obroki (večerje ali kosila), letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair na relaciji Zagreb–Paphos–Zagreb, 1 manjši kos ročne prtljage v max. dimenzijah 40x20x25 cm + 1 večji kos ročne prtljage do 10 kg v dimenzijah 55x40x20 cm, vse prevoze s turističnim avtobusom na Cipru, vse oglede po programu na Cipru, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 = 110 EUR,
- transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do let. Zagreb in nazaj = 55 EUR/osebo,  
- za večji kos prtljage za oddajo do 20 kg = od cca. 70 EUR za oba poleta.

MOŽEN POPUST:
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 10% (z dvema odraslima),
- tretja oseba na dodatnem ležišču = 5%.
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta,
- v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še spremeni program, odhodno/dohodno letališče in eventuelno datum odhoda za kak dan,
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih; kakšno večerjo lahko zamenjamo za kosilo,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov se sedeži na letalih lahko dodelijo naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej ob doplačilu.

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

CIPER - 4 dni, 22. marec 2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon