Ciper - Afroditin eliksir mladosti

Kratek opis: 
Tretji največji otok v Sredozemlju, Ciper ne imenujejo zaman otok ljubezni in lepote. Mit o boginji lepote nas spremlja na vsakem koraku; v čudovitih vrtovih z vonjem po agrumih in jasminu, nasadih mandljev in...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

699 €

1. dan: GRADEC/DUNAJ–LARNACA–LIMASSOL
V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in avtobusni prevoz do letališča v Gradcu/Dunaju (za doplačilo) ali zbor potnikov na letališču dve uri pred letom. Sledi let na Larnaco. Po pristanku vožnja do letovišča Limassol, nastanitev in prosto popoldne za počitek in raziskovanje bližnje okolice. Večerja in prenočevanje.
 
2. dan: LIMASSOL–PAFOS–LIMASSOL / zajtrk, večerja
Po zajtrku obisk živahnega mesta Limassol, kjer boste odkrivali lepote drugega največjega mesta na otoku. Ogled starega mestnega jedra, kjer se nahaja srednjeveška utrdba. Tukaj je Rihard Levjesrčni poročil Berangarijo iz Navarre in okronal kraljico Anglije. Sprehodili se boste po ozkih ulicah do pokritega trga in imeli nekaj prostega časa. Sledila bo vožnja med vinogradi in sadovnjaki, ki jih obdajajo ciprese, mimo srednjeveškega gradu Kolossi, ki so ga v 13. stoletju začeli graditi vitezi sv. Janeza iz Jeruzalema. Še danes najboljše desertno vino otoka imenujejo po vitezih »Commandaria«. Postanek v kraju Petra Tou Romiou oz. Afroditine skale, rojstnem kraju Afrodite, kjer se je po legendi boginja ljubezni rodila iz morske pene. Legenda pripoveduje, da je boginja izbrala prav otok Ciper in tukaj vstala iz morske pene; pesnik Homer pa je zapisal: »O, vzvišeni Afroditi, z zlato krono ovenčani, prelepi bom pel.« V Pafosu bo sledil ogled Dionizove hiše, kjer so se ohranili talni mozaiki, ki jim po lepoti ni enakih. Prav ta hiša nam govori o grški kulturi na otoku, poimenovali pa so jo po bogu vina Dionizu. Prosti čas za ogled srednjeveškega obzidja in simpatičnega pristanišča. Sledila bo kratka vožnja, 10 km severno od Pafosa, kjer se nahaja eden najlepših samostanov na tem delu otoka, samostan Ayios Neophytos. Ustanovil ga je svetnik – puščavnik in pisec Neophytos leta 115. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
 
3. dan: LIMASSOL–NIKOZIJA–LIMASSOL / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled glavnega mesta Nikozija, ki danes predstavlja moderno komercialno središče. Po padcu Berlinskega zidu je Nikozija edino mesto v Evropi, ki je razdeljeno na dva dela, na grški in turški. Ogled starega mestnega središča, ki je obdano z obzidjem, ki so ga Benečani zgradili v 16. stoletju in največjega arheološkega muzeja na otoku, katerega artefakti izvirajo še iz neolitske dobe. Postanek za ogled grške pravoslavne katedrale Sv. Janeza s čudovitimi freskami in prosto za nakupe in sprehod po obnovljenem starem mestnem delu Laiki Yitonia, kjer je veliko trgovinic s spominki in ročnimi deli. Sprehodili se boste čez »Green line«, ki deli mesto in otok na dva dela in si ogledali turški del mesta s katedralo Agia Sophia in obiskali bazar. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
 
4. dan: LIMASSOL–POGORJE TRODOS–LIMASSOL / zajtrk , večerja
Zajtrk v hotelu in vožnja v hriboviti in zeleni del otoka, pogorje Troodos, popolno nasprotje ostalim delom otoka. Pozimi zasneženi vrhovi, pomladi čudovito
cvetje, poleti in jeseni pa v senci hladu. Postanek v slikoviti vasici Omodos, kjer se boste sprehodili po ozkih ulicah in med starodavnimi hišami. Vožnja do največjega samostana na Cipru–Kykko, kjer hranijo eno izmed ikon Marije z otrokom, ki naj bi jo naslikal sveti Luka. Samostan je ustanovil bizantinski cesar Aleksij I. konec 11. stoletja; svojo meniško pot je tu začel tudi prvi ciprski predsednik, nadškof Makarios III. Nadaljevanje poti do zdravilišča Kakopetria, čigar staro mestno jedro je zaradi posebne arhitekture pod zaščito Unesca. Možnost nakupa domačega vina in čipk, po katerih otok slovi. Popoldne bo sledil še ogled bizantinske križno kupolne cerkve svetega Nikolaja iz 11. stoletja. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
 
5. dan: LIMASSOL–LARNACA–DUNAJ/GRADEC–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in dan prost za zadnje užitke na Afroditinem otoku. Čas za sprehod ob plaži, nakupe spominkov in tipično grško kosilo. V popoldanskih urah prevoz na letališče in polet letala proti Dunaju/Grazu. Za doplačilo prevoz do Ljubljane.
 

  • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
  • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
Datum odhoda: 
2020: 28.4., 27.10.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO pri udeležbi najmanj 30 potnikov: od 699 €

Število dni: 
5 dni
Cena vključuje: 
  • letalski prevoz Dunaj/Gradec–Larnaca–Dunaj/Gradec
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevoz po programu
  • 4 nočitve s polpenzionom v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah
  • ogledi z vstopninami po programu
  • slovensko vodenje in lokalno po potrebi
  • organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 30,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 99,00 EUR/osebo, prevoz na letališče (Dunaj) in nazaj 85,00 EUR/osebo, prevoz na letališče (Gradec) in nazaj 50,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti) morebitne vstopnine

Popusti: 

10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije