Črna Gora in Albanija z letalom

Črna gora, Albanija, Jugovzhodna Evropa, Podgorica, Drač, Cetinje
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
599 €
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja

1. dan: SLOVENIJA - ČRNOGORSKA OBALA

Polet iz Ljubljane proti Podgorici/Tivatu v opoldanskih urah. Po pristanku Avtobusna vožnja se zapeljmo proti črnogorski obali. Nastanitev v enem od obalnih mest. Večerni sprehod ob morju in prijetno druženje. 

2. dan: CETINJE - LOVČEN - DEGUSTACIJA PRŠUTA V NJEGUŠIH

Celodnevni izlet na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Ogledali si bomo dvor kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi zunanji ogled samostana. Po ogledih vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov občudujemo znameniti Njegošev mavzolej in grobnico, delo umetnika I. Meštroviča. Do njega vodi 461 stopnic. Izlet zaključimo z degustacijo domačega sira in pršuta v Njeguših.

3. dan: SKADARSKO JEZERO - SKADAR

Zapeljemo se do Nacionalnega parka Skadarsko jezero. Ustavimo se v Virpazarju, ki mu nekateri pravijo „črnogorske Benetke”. Ogledamo si maketo jezera in film, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Ob doplačilu vožnja z barko. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes. Nadaljujemo v Albanijo, v mesto Skadar, ki veja za enega najstarejših mest v Evropi in je center krščanske Albanije. Sprehodimo se po slikovitem predelu, imenovanem Pjaca, kjer ob znamenitostih naletimo tudi na spomenik posvečen materi Terezi. Povzpnemo se vse do utrdbe Rozafa, ki so jo zgradili Iliri, utrdili Rimljani. V stoletjih, ki so sledila, so si jo podredili različni vladarji tega območja in zapustil trajne sledi. Z utrdbe, ki je povezana z zanimivo legendo,  je čudovit razgled na Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu, ter sotočje rek Bojane in Drima. Nastanitev v hotelu in večerja v lokalni rstavraciji. 

4. dan: KRUJE - TIRANA - DRAČ

Po zajtrku vožnja v mestece Kruje, ki  je znano kot rojstni kraj albanskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Znotraj obzidja trdnjave se nahaja zanimiv muzej. Stari bazar je prava paša za oči.Čas za nakup izvirnih albanskih spominkov.  Nadaljujemo v Tirano, ki preseneča v vseh pogledih. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane socialistične stavbe. Tako  so jim  skrili toga in siva pročelja. Panoramska vožnja skozi mestno središče in sprehod do Skenderbegovega trga z Etem Begovo mošejo in znamenitim urnim stolpom, Opero in Narodnim muzejem. Nadaljujemo v Drač, kjer se nastanimo v hotelu. 

5. dan: DRAČ - PODGORICA/TIVAT - SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo ogledali Drač, ki je pravzaprav predmestje Tirane in največje pristaniško mesto: ostanki rimskega amfiteatra, bizantinskega obzidja, glavni mestni trg, beneški stolp, hotel Volga. Mesto krasi tudi Fatihova mošeja iz 15. st., sicer zaprta za obiskovalce, možen je ogled zunanjosti. v opoldanskih urah se odpravimo proti Črni gori. Kratki  postanki na poti. V kolikor nam bo čas dopuščal, se ustavimo tudi v mestu Lezha, ki  prav tako sodi med starodavna mesta Albanije, velik pečat mu je pustil heroj Skenderbeg. V Slovenijo bomo poleteli iz Podgorice ali Tivata.

Datum odhoda: 
2022: 6. apr. 2022 , 27. apr. 2022 , 18. maj. 2022 , 22. jun. 2022 , 14. sep. 2022 , 5. okt. 2022 , 22. okt. 2022
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

CENA NA OSEBO: od 599 € - odvisno od datuma odhoda

Število dni: 
5 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz Ljubljana - Podgorica/Tivat - Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 4 polpenzione po programu v hotelih 3/4*
 • oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 25 in 34 potnikov 40 €
 • med 15 in 24 potniki 70 €

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 120 € 

 

DOPLAČILA na poti:

 • dvor kralja Nikole 5 €
 • vstopnina na Lovčen 7 €
 • vožnja z ladjico po Skadarskem jezeru 15 €
 • ostale vstopnine po izbiri 3 - 5 €
 •  turistična taksa v hotelu 2 €/ noč na osebo
 • napitnine za lokalnega vodnika in voznika 10€
Popusti: 
 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 % 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Črna Gora in Albanija z letalom

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon