Črna gora z Albanijo, deželo orlov, ter počitek ob Ohridskem jezeru

DOBRODOŠLI NA AKTIVNIH POČITNICAH! Kaj so to Aktivne počitnice? To so našim zvestim gostom zelo ljubi programi. Naša ideja je bila, da združimo oddih in oglede. Torej nekaj prostega časa za plažo ali...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Cena od: 
599,00 €
Aktualna potovanja

1. dan: SLOVENIJA–Radimlja–Trebinje  večerja, nočitev
Jutranji odhod nas bo z udobnim turističnim avtobusom ponesel mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali do Trebinja.

2. dan: Kotor–Budva  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo napotili v Črno goro, v deželo morja, hribov in dolin. Še v dopoldanskih urah se bomo ustavili v mestu Kotor, ki je krona izjemnega zaliva. Sprehodili se bomo za obzidjem po ozkih uličicah in doživeli že pravi mediteranski utrip. Po osvežitvi bomo nadaljevali do Budve. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, za kavico pa se spet nastavili sončku. Ta dan nas čaka samo še vožnja do kraja nastanitve in večerja.

3. dan: Cetinje–Skadar–Drač  zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj bomo preverili ali je tudi avtobus sit, tako kot mi po zajtrku. Že zjutraj bo namreč sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (doplačilo) in se spustili v albansko mesto Skadar. Na sprehodu bomo spoznali utrip mesta. Do popoldneva bomo prispeli do Drača, kjer se bomo sprehodili do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja. V kraju nastanitve bomo preizkusili albansko večerjo in preverili njihove hotele.

4. dan: Butrinti–Berat–Ohridsko jezero     zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo skočili do Butrintija z izkopaninami starorimskega mesta Buthrotum (akropola, gledališče in ostanki kopališča), ki so varne na seznamu UNESCO. Po ogledu nas čaka  pot  v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo spustili v eno od makedonskih  letovišč ob Ohridskem jezeru. Nastanitev v hotelu in … Če bomo pravočasni, nas bodo pred večerjo počakali ležalniki na mestni plaži.

5. dan: Ohrid–Sv. Naum    zajtrk, večerja, nočitev
Sv. Naum, samostan z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda, nas bo v duši zagotovo pomiril. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kopanje ali pa se bomo z ladjico zapeljali do izvirov reke Črni Drim. Skoraj na drugi strani jezera je Ohrid, mesto edinstvene duhovne in kulturne zakladnice. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike, kot so: trdnjava carja Samuela, sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, teater … Popoldan pa še morda skok v jezero.

6. dan: počitnikovanje  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo dan izkoristili za počitek. Branje knjige, sprehodi …

7. dan: Tirana–Bar   zajtrk, večerja, nočitev
Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. Potovanje bomo nadaljevali do Črne gore, vse do mesta Bar. Skok v morje nas bo osvežil, dremanje na plaži spomnilo na smisel življenja in dan bo pri koncu.

8. dan: Bar–Herceg Novi–Neum   zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bo prijal sprehod skozi stari Bar. Za trenutek bomo uživamo v razgledu, po želji popili kavico in nadaljevali do mesta Herceg Novi. Danes priljubljeno turistično mestece za obzidjem razkriva zanimivo zgodovino, ko so bile tukaj prisotne številne kulture. Po osvežitvi bomo nadaljevali z vožnjo mimo Dubrovnika do Neuma.

9. dan: Slovenija    zajtrk
Zadnji zajtrk nas bo okrepil za vožnjo proti Hrvaški. Krajši postanki za osvežitev bodo poskrbeli, da ne bo prenaporno, lepa panorama pa, da bo zanimivo. Domov bomo prispeli predvidoma v večernih urah.

Cene/Termini: 
  • 18.06.2022
  • 02.07.2022, 23.07.2022
  • 20.08.2022
  • 10.09.2022


Vstopna mesta
Maribor, Celje, Ljubljana.

Cena vključuje: 

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***/****, 8 x polpenzion, oglede po programu (nekropola Radimlja, Kotor,Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Butrinti, Berat, Ohrid, Bar), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačilo za enoposteljno sobo: 190 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 25 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 599 
pri udeležbi 32 oseb 639 
pri udeležbi 24 oseb 679 

Cenejše počitnice
40 € popusta na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Črna gora z Albanijo, deželo orlov, ter počitek ob Ohridskem jezeru

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon