Murska Sobota

Murska Sobota je regijsko središče severovzhodnega dela Slovenije oziroma Pomurja.  Zgodovina v mestu, ki mu domačini pravijo kar Sobota, je zelo pestra. Razvoj mesta in cele regije skozi zgodovinska obdobja obiskovalec najbolj nazorno spozna z ogledom stalne razstave Pokrajinskega muzeja Murska Sobota.
Murska Sobota je vsekakor ogleda vredna ter odlična izhodiščna in izletniška točka za vse obiskovalce in turiste v naši regiji. Mesto je za pretežno alpsko naravnano Slovenijo svojevrstna posebnost, saj je edino slovensko mesto v pravi ravnini. Skozi vse leto življenje v mestu bogatijo kulturne, zabavne, tradicionalne, kulinarične in športne prireditve, med katerimi so največje: Bogračiada, Soboški dnevi, Aeromiting, tradicionalni kramarski sejmi, Miklavžev sejem, ..; še posebej pa je tu bogata kulinarična ponudba, ki se ji je težko upreti.

 

Murska Sobota
Hotel Diana je mestni hotel, ki se nahaja sredi prekmurske ravnice, v središču Murske Sobote. Hotel Diana ponuja ob udobnem bivanju v sodobno opremljenih sobah, še vrsto...
Prevoz:
Cena od: