Italija

Dolomiti - 4 dni: 27.6., 22.8., 17.10.2024 - vsi odhodi sk. zagotovljeni

Slovenci smo Dolomite že zdavanj odkrili kot področje lepo urejenih smučišč, kamor radi zahajamo že več desetletiji. Zanimivi pa so tudi v toplejših mesecih. Brez snežne odeje ponujajo obiskovalcem številne...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
519,00 €
Avtobusna potovanja
Aktivne počitnice
1. dan : Asiago - Trento
(V) | 500 km
Zbor potnikov v jutranjih urah in vožnja proti meji z Italiji. Nadaljevanje poti čez Furlansko nižino in mimo Benetk do vznožja južnih Dolomitov. Tu se bomo ustavili v kraju ASIAGO, kjer stoji mogočna kostnica, ki spominja na pomebno vlogo, ki so jo ti kraji imeli med I. svetovno vojno. Tu se je borilo in padlo precej Slovencev. Po ogledu in krajšemu odmoru nas bo pot vodila med mogočnimi vrhovi južnih Dolomitov do mesta TRENTO (Trident), v katerem se na vsakem koraku mešajo italijanski in avstrijski vplivi. Obiskali bomo grad Buonconsiglio, ki ga sestavlja več zgradb. Številne dvorane krasijo freske, ki so jih naslikali pomebni italijanski in tirolski slikarji. V tem pogledu je še posebej pomeben Magno Palazzo z reprezentančnimi dvoranami, ki sta jih poslikala Dosso in Battista Dossi. Trident je tesno povezan s koncilskim dogajanjem v sredi 16. stoletja. O tem bomo več izvedeli v sijajni stolnici, ki je še danes sedež nadškofov. V dolgi vrsti le-teh najdemo tudi Friderika Celjskega, ki pa v mestu ni zapustil nobenih sledi. Pozno popoldne se bomo skozi doline Južne Tirolske odpeljali do slovitega letovišča Meran. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Merano
(Z-V) | 20 km
Po zajtrku bomo ves dan preživeli v letovišču MERANO, ki so ga v preteklosti obiskale mnoge slovite osebnosti, kot so cesarica Elizabeta, Franz Kafka in Ezra Pound. Sprehod po mestnem jedru nam odkriva mnoge arhitekturne bisere, na primer Mestno gledališče in Zdraviliška hiša, ki sta bila sezidana na prehodu iz 19. v 20. stoletje. Med sprehodom bomo zahko začutili značilni letoviški vrvež, ki mesto zaznamuje zadnjih dvesto let. Obiskali bomo tudi farno cerkev sv. Nikolaja, ki je bila zgrajena v gotskem slogu. Triladijska dvoranska cerkev hrani več krilnih oltarjev in druge umetnine. V bližini mestnega jedra se dviga dvorec Trauttmansdorff, v katerem je večkrat bivala cesarica Elizabeta. Dvorec obdaja čudovit botanični vrt s površino 12 ha. Neverjetna zbirka rastlin uspeva pod specifičnimi klimatskimi pogoji, ko bližina alpskih vrhov omili vročino, ki na Južno Tirolsko sega iz Padske nižine. V popoldanskih urah se bomo podali na grad TIROL, ki je dal ime celotni pokrajini. Grad obdajajo bujni vinogradi in predvsem sadovnjaki, ki jih je v okolici Merana še posebej veliko. Poleg sijajnega razgleda grad ponuja bogate zgodovinske in entološke zbirke, ki so povezane s Tirolsko in tukajšnjimi grofi. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Bruneck - Braies
(Z-V) | 140 km
Po zajtrku bomo v bližini Merana obiskali vas SCHENNA in tamkajšnji grad z mavzolejem nadvojvoda Janeza, ki je velik pečat zapustil tudi v Mariboru in okolici. Po ogledu mavzoleja se bomo sprehodili skozi grajske sobane z bogatimi zbirkami, ki jih je zbral nadvojvoda. Njegovi potomci so še danes lastniki gradu. Zgodaj popoldne bomo prispeli do mesta BRUNECK, nad katerim se dviga mogočen grad. Po odmoru v slikovitem mestnem jedru se bomo povzpeli na grad, kjer bomo vstopili v čudoviti svet velikega alpinista Rheinholda Messnerja. Ta je med svojimi številnimi vzponi v Afriki, Aziji in Južni Ameriki zbral bogato etnološko in umetnostno zbirko, ki je tu na ogled. Tako bomo sredi tirolskih gora občudovali eksotične kulture z drugih celin, še posebej Azije. Popoldne bomo mimo znanih zimskošportnih središč prispeli do jezera BRAIES, ki sodi med najlešpa na območju Dolomitov. Obdaja ga izjemna kulisa gora. Privoščili si bomo enourni sprehod okoli jezera, med katerim bomo občudovali modrozelene odtenke voda, v katerih se zrcalijo vrhovi Dolomitov. Zaradi slikovite narave in lege je bilo jezero večkrat uporabljeno za kuliso raznih filmov in nadaljevank. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Toblaško jezero - Tre Cime
(Z) | 310 km
Po zajtrku se bomo ustavili ob TOBLAŠKEM JEZERU, še enem v vrsti romantičnih alpskih jezer, ki jih je v Dolomitih v izobilju. Le malo naprej je urejeno avstrijsko vojaško pokopališče, kjer so pokopani vojaki, padli med I. svetovno vojno. Ko se bomo podali med križe, s katerimi so označeni grobovi, bomo spoznali, da so tu, med alpskimi vrhovi, pokopani fantje iz vse nekdanje Dvojne monarhije. Dejansko gre za pripadnike več kot petnajstih narodov, ki so jim vladali Habsburžani. Kmalu po ogledu pokopališča bomo prvič uzrli mogočen gorski masiv, ki ga vsi poznamo po italjanskem imenu TRE CIME. Sledi vožnja po slikoviti gorski cesti do planinskega doma na višini skoraj 2500 m. Od tu se bomo podali po ravni in široki poti, ki vodi tik ob steni znamenitih vrhov do planinske koče, kjer si bomo privoščili odmor za razgled v dolino in krajši počitek. Predlagamo še krajši vzpon do razgledne točke, od koder se vam bo odprl eden najlepših razgledov v Dolomitih. Po spustu z gore se bomo ustavili še pri jezeru Misurina, ki leži že v Benečiji. Od tu se bomo podali proti domu preko Toblaškega polja in čez mejo v Avstrijo. Po vožnji mimo Lienza in Beljaka bomo v Slovenijo prispeli v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
27.6., 22.8., 17.10.2024 - vsi odhodi sk. zagotovljeni
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Vrtojba- Sežana
Cene/Termini: 
Odhod: 27. 06. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
519 € (min. 45 oseb)
539 € (min. 40 oseb)
569 € (min. 35 oseb)
Odhod: 22. 08. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
519 € (min. 45 oseb)
539 € (min. 40 oseb)
569 € (min. 35 oseb)
Odhod: 17. 10. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
519 € (min. 45 oseb)
539 € (min. 40 oseb)
569 € (min. 35 oseb)
 
Cena vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelu z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
kompetentno vodstvo
stroške organizacije potovanja
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
70.- € za vstopnine, rezervacije in audio sistem
Doplačila po želji (ob prijavi)
 zavarovanje rizika odpovedi
99.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Dolomiti - 4 dni: 27.6., 22.8., 17.10.2024 - vsi odhodi sk. zagotovljeni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon