Dubaj

Dubaj in Abu Dhabi

Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, eksotike, blišča pa tudi kamel in peska. Ogledali si bomo milijonsko mesto, kjer se najvišji nebotičnik Burj Khalifa s svojimi 829 metri skoraj dotika neba.....
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1090,00 €
Jesenske počitnice
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan: Ljubljana-Dubaj

Zbirališče na ljubljanskem letališču in polet v Dubaj. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: novi Dubaj

Zajtrk. Spoznavali bomo novi Dubaj, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers ter nakupovalna središča. Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na znameniti hotel Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeirah. Naš naslednji cilj je hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne zvezde. Pot nadaljujemo do marine, ki je zgrajena ob umetnem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čudoviti peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan. Nočitev.

3. dan: stari Dubaj

Zajtrk. Zjutraj ogled starega Dubaja, kjer nas očara muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi, ki nas zapelje na drugo stran, kjer obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne prosto za kopanje, nakupovanje… Nočitev.

4. dan: Abu Dhabi

Zajtrk. Odpravimo se v upravno in poslovno središče Združenih emiratov, Abu Dhabi. V modernem mestu je sedež vlade Združenih arabskih emiratov, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank. Mesto, ki je zraslo iz puščave zaradi bogatih nahajališč nafte, je danes ozaljšano s številnimi zelenimi površinami, parki in fontanami. Postali bomo ob eni najlepših mošej, Veliki mošeji, ki jo krasi 83 kupol. Videli bomo znameniti hotel Emirates Palace in Heritage Village, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Povratek po puščavski cesti v Dubaj. Nočitev.

5. dan: safari v puščavi

Zajtrk. Dopoldan imamo prosto za samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi nakupovalnimi centri. Priporočamo obisk nakupovalnega središča Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Popoldne se odpravimo na safari z džipi. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah ali ježi kamel. Uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo ritmi beduinske glasbe. Večerni povratek v Dubaj. Nočitev.

6. dan: Dubaj-Ljubljana

Zajtrk in odhod na letališče. Polet v Ljubljano, kjer zaključimo našo pot.

Datum odhoda: 
04.nov.2022 do 09.nov.2022 - zagotovljen odhod, 02.dec.2022 do 07.dec.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

od 04.nov.2022 do 09.nov.2022 - zagotovljen odhod,  
od 02.dec.2022 do 07.dec.2022

Cena po osebi:

1.090 € (najmanj 15 potnikov)

Število dni: 
6
Cena vključuje: 

letalski prevoz, letališke pristojbine, 5 x prenočevanje z zajtrki v hotelu 4****, večerja na safariju, poldnevni ogled Dubaja, ogled starega Dubaja, izlet v Abu Dhabi, safari z džipi, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje;

Doplačila: 

enoposteljna soba 290 evrov, priporočljive napitnine 30 evrov, vožnje z metroji v Dubaju, vzpon na stolp Burj Khalifa 49 evrov (125. nadstropje);

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Dubaj in Abu Dhabi

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon