Filipini

Filipini - Rajsko otočje Palawan, 23.10., 16.11.,22.12.2024, 24.1., 14.2.2025

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2265,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – MANILA
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Manilo. (letalo)

2. dan: MANILA.
Nadaljevanje poleta proti Manili. Pristanek v šestnajst-milijonski prestolnici. Ureditev obmejnih formalnosti in prevoz do hotela. Manila ponoči nikoli ne spi, le kaj vam bodo naši vodniki ušpičili tokrat, tega ne vemo še sami. Nočitev ali celonočno pohajkovanje, odločitev je vaša. Namestitev in nočitev Manila. (letalo, H)

3. dan: MANILA - polet v PUERTO PRINCESO – RAJSKA PLAŽA – P. PRINCESA
Jutranji transfer do letališča v Manili in polet v osrednji del otočja Palawan, v njegovo glavno mesto Puerto Princesa, ekološko prestolnico države. Na hitro se okrepčamo v „Čebelici“, največji filipinski prehranjevalni verigi Jollybee in namestimo v hotelu. Po krajšem transferju v okolici mesta se pred nami, kot na slikarjevem platnu, naslika dolga peščena plaža, odlična za kopanje, posedanje in poležavanje. Po želji pozno kosilo tik ob morju, na meniju bo tudi kakšna riba in kepica vsakodnevnega riža. Pred povratkom nazaj, še v času sončnega zahoda, se razgledamo nad zlato barvo obale. Namestitev in nočitev v Puerto Princesi. (H, letalo)

4. dan: P. PRINCESA – podzemna reka St. Paul Underground river NP – PORT BARTON
Po zajtrku se odpravimo proti Sabangu, od koder se z manjšimi čolni popeljemo do izliva podzemne reke v morje in vhoda v 4 km dolgo podzemno jamo, ki se ponaša kot najdaljša plovna jama in je pod zaščito Unesca ter izbrana za novo 7. čudo sveta. Opremljeni s čeladami in rešilnimi jopiči presedlamo na manjše čolničke, potem pa se v črni temi prebijamo skozi glavni tunel, z velikanskimi očmi opazujemo netopirje in raznolike naravne formacije. Pozno popoldanski transfer v Port Barton. Namestitev in nočitev v Port Barton. (H, Z, čolni)

5. dan: PORT BARTON – otočkanje arhipelag Port Barton
Zajtrk. Danes raziskujemo in odkrivamo arhipelag Port Barton. Snorklamo in odkrivamo različne otočke. Tukaj se nahajajo eni najlepših koralnih grebenov in najlepše turkizne barve morja bogate z želvami in ostalim podvodnim bogastvom. Z malo sreče lahko naletimo tudi na manto. Pozno popoldne se z ladjico vračamo nazaj v skrivnostni zaliv, ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečih otočkov. Je takšne vrste kraj, kjer med sprehodom vzdolž najlepših plaž na Palawanu miru in tišine ne želite deliti s tujci. Spanje v Port Barton ali v preprostih bungalovih. (H, Z, K, čolni)

6. dan: PORT BARTON – prosto za počitnice
Zajtrk. Prosto za počitnice. Priporočamo obisk bližnjega slapu ali plaže. Nočitev Port Barton. (H, Z)

7. dan: PORT BARTON – EL NIDO
Zajtrk. Pozni jutranji transfer do El Nida. Tukaj si po želji (za doplačilo) privoščimo Zipline na sosednji otoček. Sledi transfer v bližnji El Nido, popotniški paradiž. V El Nido so že od nekdaj hodili kitajski trgovci nabavljat ptičjo slino, ki ima zdravilne učinke in jih uporabljajo v raznih juhah. Po ptičjih gnezdih je mesto dobilo ime, pa vendarle je kljub temu bolj poznano po rajski okolici štiridesetih otočkov, ki s svojimi lagunami, apnenčastimi klifi, skritimi peščenimi plažami, dih jemajočimi jamami in bogatim morskim življenjem uresničujejo sanje slehernega popotnika o raju. Popoldne napademo oštre klife visoko nad El Nidom. Hoja čez viseče mostove in oštre skalnate formacije nas pripelje do vrha, s katerega občudujemo popotniški paradiž pod nami, njegovo plažo in bližnji arhipelag skalnatih mogotcev. Namestitev in nočitev v El Nidu oz. okolici. (H, Z)

8. dan: EL NIDO – otočkanje v arhipelagu Bacuit.
Zajtrk. Tisto največ, kar lahko Filipini ponudijo, je zagotovo odkrivanje otočkov, plaž, lagun in jam v velikem arhipelagu severnega Palawana. Oboroženi samo z maskami in dihalkami, skačemo kot otroci v morje in se čudimo igri narave, ki je tukaj izklesala nenavadne formacije in skrite samotne kotičke v turkiznih barvah zelenkasto-modre obale. Kosilo. Otočja so tukaj v glavnem neposeljena, le tu pa tam se nahajajo manjše tradicionalne ribiške vasice, v katerih se je življenje že zdavnaj ustavilo. Morda nas preseneti kakšna mečarica, delfin ali celo morski pes kitovec. Morda ujamemo veliko tuno ali orado. Morja so tukaj bogata in ribištvo je vodilna gospodarska panoga. Spanje v El Nidu oz. okolici. (H, Z, K, čolni)

9. dan: EL NIDO - izlet na dvojno plažo Nacpan
Zajtrk. Vožnja proti severu nas pripelje do znamenite dvojne plaže, v senci kokosovih dreves. Tukaj ne manjka ponudbe masaž, barov in restavracij. Razvajanje za konec se prav prileže. Prosto popoldne za El Nido in zadnje nakupe. (H, Z)

10. dan: EL NIDO - PUERTO PRINCESA/ SAO VICENTE - polet v MANILO
Zajtrk. Poslovimo se od morja in hkrati potočimo solzo za minulimi dnevi naskakovanja rajskih plaž, ki jih bo težko v prihodnje še kje drugje doseči. Polet v Manilo. Namestitev in nočitev v Manili. (H, Z, letalo)

11. dan: MANILA - ogled mesta
Zajtrk. Mesto kontrastov začnemo raziskovati z metrojem, ko se zapeljemo v srce mesta, kjer na filipinskem glavnem trgu „Times New Square“ stoji najbolj sveta cerkev države s kipcem črnega Jezusa. Neposredno ob njej se nahaja velika mestna tržnica. Raziščemo kitajsko in špansko mestno četrt Intramuros z njenim obzidjem. Časovni stroj zavrtimo nekaj stoletij nazaj v čas ko so mestu vladali Španci. Pogledamo si staromeščansko hišo z antikvitetnim pohištvom, cerkvene relikvije,… Ste za „Paello v tipičnem španskem mestnem dvorišču – Patio?“ Vrnemo se v 21. st. v znameniti mestni park, kjer se igra šah, kjer se spuščajo zmaji, dogajajo koncerti, zbirajo in rekreirajo meščani. Tukaj odkrijemo posmrtne postanke filipinskega heroja nato pa se odpravimo v super moderni „Ocean park“. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

12. dan: MANILA - LJUBLJANA
Zgodnji odhod in vožnja do letališča. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
23.10., 16.11.,22.12.2024, 24.1., 14.2.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Cene so dinamične in se stalno spreminjajo!

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  2397 € 2265 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb   120 €
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   90 €
Doplačila po želji    
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   50 €
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Doplačilo za enoposteljno sobo   420 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 15 dni kritje S - posamično   23.12 €

Cena (pri 20 udeležencih) vključuje: prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (442 EUR), dva notranja leta po programu Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa/ Sao Vicente – Manila, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede z kombiji/ čolni/ ladjami in drugimi vozili, slovensko vodenje in vodnik z licenco GZS, vstopnine po programu kot zapisano spodaj, vse lokalne takse in eko takse, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: 10 nočitev v hotelih/ bungalovih 2 – 3*, 8 x zajtrk in 2 x kosilo.

Sobe so lahko različnih kategorij in se med seboj razlikujejo. Možna je nastanitev na več lokacijah.

Vstopnine: vstopnina v jamo in izlet v St. Paul Underground river NP (7. čudo sveta), otočkanje v arhipelagu Port Barton, otočkanje v arhipelagu Bacuit, plezanje na klife v El Nido, izlet na dvojno plažo v okolici El Nida.

VIZE: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za bivanje na Filipinih do 30 dni. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (Palawan). Več informacij najdete na spletnem naslovu www.zdravinapot.si .

Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Filipini - Rajsko otočje Palawan, 23.10., 16.11.,22.12.2024, 24.1., 14.2.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon