Filipini

Filipini za družine, 28.11.2024, 20.2., 27.3.2025

Filipini – dežela tisočerih otočkov in vulkanov, ujeta v zahodni del Tihega oceana, so dragulj jugovzhodne Azije, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji narave in izbranih tropskih plaž, otočkov in podvodnega...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2298,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. dan: LJUBLJANA - MANILA

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Manilo. (letalo)

2. dan: MANILA

Nadaljevanje poleta proti Manili. Pristanek v šestnajst-milijonski prestolnici. Ureditev obmejnih formalnosti in prevoz do hotela. Manila ponoči nikoli ne spi, le kaj vam bodo naši vodniki ušpičili tokrat, tega ne vemo še sami. Nočitev, ležerni sprehod ali celonočno pohajkovanje, odločitev je vaša. Namestitev in nočitev Manila. (letalo, H)

3. dan: MANILA

Zajtrk. Mesto kontrastov začnemo raziskovati v nekdanjem španskem kamnitem obzidanem mestu Intramuros. Časovni stroj zavrtimo nekaj stoletij nazaj, v čas ko so mestu vladali Španci. Ogledamo si vojaško trdnjavo ob reki Pasig in muzej največjega filipinskega heroja, nato pa s kočijo še preostale predele Intramurosa. Vrnemo se v 21. st., ko se v super modernem nacionalnem naravoslovnem muzeju spoznamo s filipinsko floro in fauno, občudujemo morske živali, fosile, kamnine in različne vrste gozdov od kraških pa vse do mangrovih. V bližnjem mestnem parku se igra šah, tukaj se spuščajo zmaji, dogajajo koncerti, zbirajo in rekreirajo meščani. Obiščemo kitajske in japonske vrtove, odkrijemo posmrtne postanke filipinskega heroja, varovanega s častno stražo, nato pa se odpravimo v super moderni »Ocean park« s steklenimi tuneli, nad katerimi plavajo morski psi in raznolike morske ribe. Na terasi Ocenariuma pričakamo prvi sončni zahod preden zvečer obiščemo tradicionalno folklorni plesni nastop z večerjo. Nočitev Manila. (H, Z, V)

4. dan: MANILA - polet v PUERTO PRINCESA - peščena plaža - okolica Puerto Princese

Jutranji prevoz do letališča v Manili in polet v osrednji del otočja Palawan, v njegovo glavno mesto Puerto Princesa, ekološko prestolnico države. Na hitro se okrepčamo v »Čebelici«, največji filipinski prehranjevalni verigi s hitro pripravljeno hrano. Mangova pita dobro tekne. Nato obiščemo park metuljev s predstavitvijo lokalnega plemena, ki prikaže življenjske tehnike preživetja v naravi, in park krokodilov. Poleg filipinskih in slanovodnih vrst krokodilov občudujemo še nekaj vrst ogroženih a endemičnih palawanskih živali, kot so mišji jeleni, medvedje mačke, bradate svinje, kljunorožci …. Po krajšem transferju v okolico mesta se pred nami, kot na slikarjevem platnu, naslika dolga peščena plaža s kokosovimi palmami, odlična za kopanje, posedanje in poležavanje, na obalah Južno Kitajskega morja. Po želji pozno kosilo ali zgodnja večerja tik ob morju, na meniju bo tudi kakšna riba in kepica vsakodnevnega riža. Počakamo na sončni zahod v zlati barvi obale. Sledi prevoz do hotela na obali Suluškega morja. Namestitev in nočitev v okolici Puerto Princese. (H, letalo)

5. dan: Okolica Puerto Princese - celodnevni izlet v Honda bay - okolica Puerto Princese

Po zajtrku se odpravimo na Vzhodno stran otoka, na obalo Suluškega morja. Po ureditvi vseh formalnosti, se s filipinskimi čolnički “Bangka” odpravimo na celodnevno otočkanje v arhipelag Honda. Stik s prvimi koralami, peščenimi plažami, kokosovimi palmami in toplim morjem nam tekne. Na izletu imamo vključeno kosilo, po kosilu pa čas za lenarjenje. Po koncu izleta se vrnemo nazaj v hotel. Prosto za večerjo. Nočitev v okolici Puerto Princese. (H, Z, K, čolni)

6. dan: Okolica Puerto Princese - celodnevni izlet v Sabang - okolica Puerto Princese

Po zajtrku se odpravimo proti Sabangu, od koder se z manjšimi čolni popeljemo do izliva podzemne reke v morje in vhoda v 4 km dolgo podzemno jamo, ki se ponaša kot najdaljša plovna jama in je pod zaščito Unesca ter izbrana za novo sedmo čudo sveta. Opremljeni s čeladami in rešilnimi jopiči presedlamo na manjše čolničke, potem pa se v črni temi prebijamo skozi glavni tunel. Z velikanskimi očmi opazujemo endemične netopirje in raznolike naravne formacije. Okoli nas veliko opic prosjači za hrano, nekoliko dlje pa velikanski vodni kuščarji lenobno poležavajo v senci orjaških dreves. Na obali Sabanga se skopamo in v bližnjem deževnem gozdu s čolnički raziskujemo mangrove gozdove. Morda uzremo živopisne ptice, kače, kuščarje … Ob povratku se ustavimo na kraških osamelcih. Opremljeni s plezalnimi pasovi in čeladami se povzpnemo do vrha, kjer se razgledamo nad okolico, nato se po zajlah (Zipline) spustimo nazaj v dolino. Pozno popoldanski transfer nazaj v hotel. Nočitev v okolici Puerto Princese. (H, Z, čolni)

7. dan: Okolica Puerto Princese - Port Barton

Zajtrk. Prosto do kosila za uživanje v edinem vodnem parku Palawana s tobogani in različnimi bazeni. Zraven je plaža. Popoldanski transfer do Port Bartona, kamor prispemo še pred sončnim zahodom. Godi nam lenoben sprehod po plaži. Mame si lahko privoščijo masažo ob morju, očetje šilce staranega ruma in otroci mangov šejk. Večerja ob morju v soju zvezd nas počasi zaziba v sen. Namestitev in nočitev v slikoviti ribiški vasici Port Barton. (H, Z)

8. dan: Port Barton - celodnevno otočkanje

Zajtrk. Danes raziskujemo in odkrivamo arhipelag nekaj otočkov pred obalo Port Bartona. Snorklamo nad koralnim grebenom, v katerem se skrivajo pisane koralne ribice Nemo in Dora, papagajke in Napoleonke, odkrivamo različne otočke s peščenimi plažami, obiščemo tudi peščeni nasip v morju, v čigar plitvini se nahajajo mnoge morske zvezde in okostja morskih ježkov. Tukaj se nahajajo eni najlepših koralnih grebenov in najlepše turkizne barve morja, ki je bogat z želvami in ostalim podvodnim bogastvom, kakor tudi z gojišči biserov. Z malo sreče lahko naletimo celo na manto! Pozno popoldne se z ladjico vračamo nazaj v skrivnostni zaliv, ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečih otočkov. To je takšne vrste kraj, kjer med sprehodom vzdolž prečudovitih peščenih plaž, miru in tišine ne želite deliti s tujci. Spanje v Port Barton. (H, Z, K, čolni)

9. dan: Port Barton - poldnevno naskakovanje rajskih plaž in obisk slapu v džungli

Zajtrk. Pred nami je še en morski dan. Tokrat obiščemo dve lepi dolgi peščeni, skoraj osamljeni plaži, katerih zadaj senco delajo palme, spredaj pa sončni žarki odsevajo sto in en odtenek turkizne barve na gladini morja. Na prvi plaži se sprehodimo do večjega slapu v džungli, tukaj se osvežimo, medtem ko na drugi plaži uživamo radosti morskega veselja. Ob povratku v Port Barton si najprej privoščimo čas za kosilo, potem pa prepustimo spontanemu dogajanju v prostem popoldnevu. Še zadnjič se naužijemo rajskega morja… Oh kako je bilo rajsko, še kako se nam bo kolcalo po Filipinih. Spanje v Port Barton. (H, Z, čolni)

10. dan: Port Barton - letališče P. Princesa - polet v Manilo - vmesno letališče

Zajtrk. Poslovimo se od morja in hkrati potočimo solzo za minulimi dnevi naskakovanja rajskih plaž, ki jih bo težko v prihodnje še kje drugje doseči. Transfer do letališča v Puerto Princesi in polet v Manilo. Po pristanku letala si, v skladu s časom, najprej ogledamo tovarno filipinske cestne ikone – Jeepney, sledi obisk ameriškega pokopališča in nato še obisk nakupovalnega središča na odprtem, ki je narejen kot kopija Benetk. Tukaj se lahko zapeljete po beneškem kanalu s pravimi beneškimi gondolami medtem ko iz zvočnikov pronica italijanska glasba. Zraven so italijanske restavracije za še večji pridih originalnosti, iz katerih prostorov nas mami vonj po espresu. Vožnja do letališča in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjem letališču. (Z, letalo)

11. dan: vmesno letališče - LJUBLJANA

Nadalljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjem letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja zaradi voznih redov letal ter drugih okoliščin, ki jih ni bilo mogoče pričakovati ob pripravi programa.

Datum odhoda: 
28.11.2024, 20.2., 27.3.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
  2397 € 2298 €
Obvezna doplačila    
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb   90 €
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb   120 €
Doplačila po želji    
Doplačilo za enoposteljno sobo   490 €
Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A   5.02 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)   40 €
Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S - posamično   18.36 €
     
Popusti    
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču   10 %

Cena (pri 20 udeležencih v dvoposteljni sobi) vključuje: prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (498 EUR), dva notranja leta po programu Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa/ Sao Vicente – Manila, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede z kombiji/ čolni/ ladjami in drugimi vozili, slovensko vodenje in vodnik z licenco GZS, vstopnine po programu kot zapisano spodaj, vse lokalne takse in eko takse, stroške priprave in organizacije potovanja.

 Namestitve:  8 nočitev v hotelih/ bungalovih 3*

 Sobe so lahko različnih kategorij in se med seboj razlikujejo. Možna je nastanitev na več lokacijah.

 Vstopnine: vstopnina v Ocean Park Manila, folklorna plesni nastop z večerjo, park metuljev in krokodilov, jamo in izlet v St. Paul Underground river NP (7. čudo sveta), otočkanje v arhipelagu Port Barton.

VIZE: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za bivanje na Filipinih do 30 dni. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

 ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (Palawan). Več informacij najdete na spletnem naslovu www.zdravinapot.si .

Število dni: 
11

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Filipini za družine, 28.11.2024, 20.2., 27.3.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon