Italija

Firence za sladokusce, 8.2.2024 - sk. zagotovljeno, 13.12.2024

Mesto ob Arnu je bilo ob koncu 14. stoletja priča vrsti dogodkov, ki so botrovali nastanku renesanse, eni najslavnejših dob v zgodovini človeštva. Številni popotniki z vsega sveta že dolga stoletja občudujejo...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
299,00 €
Avtobusna potovanja
1. dan : Firence - Oltrarno
(V) | 470 km

ožnja čez Furlanijo mimo Benetk in Padove v pokrajino Emiglia Romagna. Znamenita Autostrada del Sole je glavna prometna žila do FIRENC, mesta, ki upravičeno velja za enega najlepših biserov zahodnoevropske civilizacije. Po prihodu v mesto bomo v četrti Oltrarno najprej obiskali baziliko Santo Spirito, ki za preprosto fasado skriva izjemno harmonijo Brunelleschijeve triladijske kompozicije. Vzorčni primer renesančne bazilike, pri zasnovi katere sta sodelovala tudi Sansovino in Sangallo, krasijo številne umetnine. Po odmoru za kosilo bomo nadaljevali ogled Oltrarna, ki se bo zaključil pri monumentalni palači Pitti, največji tovrstni zgradbi v mestu. Čeprav stroga zunanjost deluje enotno, so palačo zidali kar štiri stoletja. Čez Ammanatijevo dvorišče bomo prispeli do prostorov, kjer so tri stoletja bivali člani družine Medici. Danes v njih domuje Galleria Palatina z izjemno zbirko umetnin. Razkošne dvorane, ki jih je med drugimi poslikal Pietro da Cortona, so polne dragocenega pohištva, kipov, porcelana in izjemnih slik. Med njihovimi avtorji najdemo imena, kot so Signorelli, Botticelli, Reni, Lippi, Rafael, Tintoretto, Andrea del Sarto, Tizian, Caravaggio, Velazquez, Rubens, Van Dyck in Guercino. Galerija se ponaša z največjo zbirko Rafaelovih tabelnih slik na svetu. Po končanih ogledih namestitev v hotelu v središču mesta. Večerja in nočitev.

2. dan : Firence - San Lorenzo

(Z-V) | 5 km

o zajtrku sprehod do samostana sv. Marka, ki je veljal za enega najpomembnejših v mestu. Nekdanje celice dominikanskih menihov je poslikal Fra Angelico, ki je s tem ustvaril izjemen opus več kot sto fresk. Samostan se ponaša tudi z izjemno knjižnico, ki je bila ustanovljena v 15. stol. V bližnjem kompleksu cerkve San Lorenzo si bomo ogledali harmonično zasnovano Brunelleschijevo troladijsko baziliko, ki se ponaša s slikarsko dekoracijo izjemne kakovosti (Bronzino, Lippi, Rosso ...). Biser notranjščine je stara zakristija z grobovi Medičejcev in številnimi reliefi, ki jih je izdelal Donatello. Sprehod do cerkve St. Maria Novella, ki jo krasi slovita Albertijeva fasada. Notranjost tega samostanskega kompleksa se ponaša z deli velikih renesančnih umetnikov, kot so Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi, Masaccio in Brunelleschi. Nato bomo prispeli do nekdanje mogočne žitne kašče Orsanmichele. V notranjščini je sijajna kapela in zbirka originalnih kipov s fasade. Dela, ki so jih ustvarili Donatello, Verrocchio, Brunelleschi, Ghiberti in Giambologna ponujajo enkraten vpogled v razvoj florentinskega kiparstva. Po odmoru za kosilo bomo obiskali moderno urejen muzej Opera dell'Duomo, ki hrani bogato zbirko umetnin iz florentinske stolnice, krstilnice in stolničnega zvonika. Posebej je treba omeniti troje izjemnih bronastih vrat krstilnice, ki sta jih izdelala Andrea Pisano in Lorenzo Ghiberti. Slednji je izdelal tudi slovita vrata, imenovana Porta del Paradiso. V muzeju so razstavljeni tudi originalni modeli Brunelleschijeve kupole in Michelangelova Pietà Bandini. Po končanih ogledih nekaj prostega časa in nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan : Firence - Uffizi

(Z) | 470 km

o zajtrku ogled baptisterija, ki ga krasi eden najlepših mozaikov v Italiji. Na osrednjem trgu Piazza della Signoria si bomo od zunaj ogledali najpomembnejše spomenike. Palazzo Vecchio s svojo mogočno podobo odseva samozavest florentinskih meščanov. V Loggia dei Lanzi in drugje po trgu stojijo številni kipi nekaterih najpomembnejših florentinskih kiparjev (Cellinija, Giambologne, Ammannatija). Nato bomo obiskali znamenito galerijo Uffizi, ki hrani najimenitnejšo zbirko italijanskega slikarstva na svetu. Že Medičejci so poleg domačih mojstrov (Botticellija, Lippija, Michelangela, Bronzina ...) v galeriji hranili izbrana dela tujih slikarskih šol, sijajno zbirko antičnega kiparstva, miniatur ter del renesančnih kiparjev. Kljub nekaterim sodobnim predelavam je galerija skupaj z izjemnim bogastvom, ki ga hrani, ostala celostna umetnina brez primere. Obiskali bomo še frančiškansko cerkev St. Croce, ki se ponaša s slavnimi Giottovimi freskami ter predstavlja nekakšen panteon, saj v svoji notranjščini skriva grobove pomembnih Florentincev (Galileja, Michelangela, Machiavellija, Rossinija). Posebno pozornost bo pritegnila tudi kapela Pazzi, ki jo je zasnoval Brunelleschi. Povratek proti domu mimo Bologne, Padove in Benetk. Prihod v poznih večernih urah.

 

Datum odhoda: 
8.2.2024 - sk. zagotovljeno, 13.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Vrtojba
Cene/Termini: 
Odhod: 08. 02. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
299 € (min. 45 oseb)
339 € (min. 35 oseb)
419 € (min. 25 oseb)
Odhod: 13. 12. 2024
Cena:
309 € (min. 45 oseb)
349 € (min. 35 oseb)
429 € (min. 25 oseb)
 
Cena vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelu v središču mesta z najmanj 3***
obroki po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
lokalno turistično pristojbino
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
110.- € za vstopnine, rezervacije ogledov in avdio sistem (slušalke)
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
72.- € / 79.- € / 89.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Firence za sladokusce, 8.2.2024 - sk. zagotovljeno, 13.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon