ZDA

Florida za družine 10 dni, 24.10.2024, 22.2.22025

Prepustite se živahnemu Miamiju, ki navdušuje z lepimi plažami, bohemskim latino temperamentom in dušo ter se ob bok postavi hemingwayskemu karibskemu otočku Key West in globokim močvirjem Everglades, kjer se...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2097,00 €
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – MIAMI
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega/okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Miamiju. Prevzem vozila in vožnja do hotela. V skladu s časom sprehod po mestu, ki ponuja številne možnosti za zabavo. Nočitev. (letalo, H)

2. dan: MIAMI – izlet na KEY WEST
Zajtrk. Odpravimo se na izlet do najjužnejšega dela celinske ZDA, od koder je Kuba oddaljena samo 150 km. Prečkamo 42 mostov, ki povezujejo celinsko Florido s številnimi otočki, eden izmed njih je Key West, živahen karibski otoček, kjer je živel Ernest Hemingway. V skladu s časom obiščemo njegov muzej in se sprehodimo po glavni ulici Duvall, polni prijetnih trgovinic in lokalov, do trga Mallroy, ki je zbirališče umetnikov in obiskovalcev s celega sveta. Vrnitev v Miami in prost večer. (H, Z)

3. dan: MIAMI – izlet v EVERGLADES
Zapeljemo se do največjega ohranjenega tropskega parka v ZDA, NP Everglades. Za doplačilo s posebnimi čolni (»airboat«) na zračni pogon raziščemo močvirne predele, kjer rastejo mangrove in bujno tropsko rastje. Tukaj se mešata slana voda iz Mehiškega zaliva in sladka voda reke Everglades, kar je edinstven ekosistem za sobivanje aligatorjev in krokodilov. Poleg njih živijo tukaj še želve, delfini, morske krave, kače in kuščarji. Vrnitev v Miami in prosto popoldne, ki ga lahko izkoristite za kopanje v toplem morju in sončenje na plaži, ugodne nakupe ali odkrivanje drugih mestnih čarov.

4. dan: MIAMI – FORT LAUDERDALE – okolica COCOA BEACH
Po zajtrku se spoznamo z Miamijem na krožnem ogledu mesta. Vmes se sprehodimo skozi South Beach z znamenitim predelom Art Deco, Miami Downtown, Little Havano z značilnim vplivom Kube, staro letoviško četrt z značilnimi ameriškimi hišami – Coconut Grove. Popoldne nas čaka vožnja vzdolž Atlantske obale proti severu. Na poti se ustavimo v mondenih obmorskih letoviščih Fort Lauderdale – »Floridske Benetke«, elegantnem Palm Beach-u in na koncu še na Cocoa beach, ki slovi po lepih plažah, surferjih in kajtarjih ter zabavi pod sloganom »sun and fun«. Nočitev. (H, Z)  

5. dan: COCOA BEACH – KENNEDY SPACE CENTER – ORLANDO.
Zajtrk. Pred Orlandom zavijemo do  vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral. Ogledamo si Kennedyijev vesoljski center z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili. Nadaljujemo celinsko vožnjo mimo bujnih plantaž pomaranč proti svetovnemu središču zabaviščnih parkov, Orlandu. Nočitev. (H, Z)  

6. dan: ORLANDO – prosto ali izlet v Crystal River in Hormosas springs.
Zajtrk. Na prost dan predlagamo obisk katerega izmed številnih zabaviščnih parkov (doplačilo): Universal Studios (dva parka), Disneyland ali Sea World. Dan pa lahko izkoristite tudi za izlet v bližnji Crystal river, kjer se odpravite na plavanje z morskimi kravami. Zanimiv je tudi bližnji akvarij ali muzej Drag-Racinga. Popoldan se sprostimo ob prelepih izvirih reke Hormosas. Povratek v Orlando. Nočitev. (H, Z)

7. dan: ORLANDO – izlet v Saint Augustine in Daytono
Zajtrk. Zgodaj se odpravimo na izlet v Saint Augustine. Najstarejše mesto na Floridi in eno najstarejših na vzhodni obali ZDA. Sprehod po starem mestnem središču nas popelje nazaj v 18. stoletje, iz katerega izhaja večina starih stavb. Kar vleče nas v katerega izmed premnogih muzejčkov, ki se skrivajo za zgodovinsko zunanjostjo. Prosti čas lahko izkoristite za obisk bližnjega spomenika Fort Matanzas, kjer se s trajektom popeljete po močvirjih, ki jim kraljuje nekdaj španska trdnjava. Popoldne se po obalni cesti vračamo nazaj proti Orlandu. Ne moremo mimo slavnega dirkališča v Daytoni, kjer se odvijajo dirke serije NASCAR in druge avtomobilske dirke, najbolj znana med njimi je dolga kar 500 milj. Vrnitev v Orlando in nočitev. (H, Z)  

8. dan: ORLANDO - MIAMI.
Zajtrk. Prost dan lahko namenite za obisk katerega izmed številnih zabaviščnih parkov (doplačilo): Universal Studios (dva parka), Disneyland ali Sea World. Lahko pa čas izkoristite za ugodne nakupe ali ogled mesta. Popoldanski odhod v Miami, kjer aktivno preživite še zadnji večer. Nočitev. (H, Z)     

9. dan: MIAMI – EVROPA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Polet proti Evropi. (Z, letalo)

 

10. dan: EVROPA - LJUBLJANA
Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu/okoliškemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Datum odhoda: 
24.10.2024, 22.2.22025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Cene so dinamične in se stalno spreminjajo!

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi      Redna cena        Aktualna cena

                                                                                            2298 €                 2097 €

Doplačila po želji

Izlet v Hormosas springs in Crystal river z vključenim plavanjem z morskimi kravami 150 €

Dovolilnica za vstop v ZDA - ESTA 35 €

Doplačilo za enoposteljno sobo 490 €

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 40 €

Popusti

Popust za četrto osebo v sobi z dvema zakonskima posteljama 400 €

popust za 3. osebo v sobi z dvema zakonskima posteljama 230 €

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (584,55 EUR), 8 nočitev motelih oziroma hotelih 2-4* z zajtrkom,  prevoz z najetim vozilom, bencin, parkirnine in cestnine, vstopnine v Everglades, NASA center Cape Canaveral v višini 95 USD, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Prevozi: deželo bomo raziskovali z najetimi avtomobili. Agencija Oskar uredi najem avtomobilov ter ustrezno navigacijo. S prijavo se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti, ob prijavi doplača (doplačilo spodaj). Število mest za nevoznike je omejeno.

Cena ne vključuje: navedenih doplačil, dovolilnice za vstop v ZDA (ESTA), prehrane, dodatnih ogledov, napitnin, dodatnih možnih aktivnosti.

Vstopnine: v ceno potovanja niso vključene in jih potnik poravna na licu mesta, če se odloči za obisk muzejev in ostalih plačljivih lokacij.

VIZE: Slovenci za vstop v ZDA ne potrebujemo vize, potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list. Najmanj 3 dni pred potovanjem je potrebno izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA (postopek imenovan ESTA), ki ga najdete na spletnem naslovu https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, kjer sami opravite celoten postopek registracije. Brez tega dokumenta vstop v ZDA ni možen! Za doplačilo vam ESTO lahko uredimo tudi v agenciji.

POMEMBNO: uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan, Libijo, Jemen, Somalijo, Sirijo ter po letu 2020 na Kubo. Potniki ki so bili v navedenih državah za vstop potrebujejo vstopni vizum.

Vstopni vizum se pridobi na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani in si ga ureja potnik sam. Vizumski postopek poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju, predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu. Cena vizuma je 185 USD.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

DRUGI DOKUMENTI: za vožnjo avtomobila je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje in kreditna kartica (Visa, Mastercard).

 

Število dni: 
10

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Florida za družine 10 dni, 24.10.2024, 22.2.22025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon