Španija

Galicija in Santiago de Compostela, 28.4.-sk.zag, 22.6., 21.9.2024

Že več kot tisoč let popotniki z vseh koncev Evrope potujejo v Santiago de Compostela. Nekateri iz verskih, drugi iz kulturnozgodovinskih razlogov prepotujejo večji del severne Španije in se tam srečujejo z...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
1. in 2. dan : Bilbao - Haro - Burgos
(Z-V) | 200 km
Polet proti Santanderju.** Po pristanku namestitev v hotelu in nočitev. Po zajtrku bomo prispeli v BILBAO, kjer si bomo med sprehodom ogledali zunanjščino osrednjih mestnih znamenitosti. Nato bomo sredi najslavnejše španske vinorodne regije Rioja pri mestecu HARO obiskali eno od vinskih kleti in si privoščili pokušnjo vin. Popoldne se bomo podali v BURGOS, nekdanjo prestolnico Kastilje, ki se ponaša z mogočno gotsko katedralo in je rojstni kraj španskega junaka Cida. Stolnica, v kateri je Cidov grob, je polna sijajnih umetnin, med katerimi izstopa izjemna kiparska dekoracija, ki je nastajala skozi več stoletij. Med sprehodom po mestu se bomo srečali še z drugimi spomeniki, ki so vezani na slavna imena španske zgodovine, kot so Izabela Kastiljska, Ferdinand Aragonski, Krištof Kolumb ... Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
3. dan : León - Astorga - Ponferrada
(Z-V) | 290 km
Po zajtrku vožnja čez Kastilijo do nekdanje prestolnice LEÓN, ki se ponaša z mogočno stolnico in kraljevim panteonom, zadnjim počivališčem srednjeveških vladarjev v romanskem samostanu San Isidro. Medtem ko je kraljevska grobnica bogato okrašena s freskami, slovi stolnica po izjemnih vitražih, ki sodijo med najlepše v Španiji. Po odmoru za kosilo se bomo ustavili v ASTORGI. Škofijska palača sodi med zgodnje projekte Antonia Gaudíja in že napoveduje mojstrove projekte v Barceloni, bližnja stolnica pa velja za enega pomembnejših gotskih spomenikov v Španiji. Na fasadi je odlično viden prehod iz gotike v renesanso. Pozno popoldne prihod v slikovito mestece PONFERRADA, nad katerim se dviga mogočen templjarski grad. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Lugo - La Coruña - Finisterra - Santiago
(Z-V) | 410 km
Po zajtrku vožnja skozi pokrajino Galicija, ki leži na severozahodu Pirenejskega polotoka. Najprej se bomo ustavili v mestecu LUGO in si ogledali odlično ohranjeno rimsko obzidje z več kot osemdeset stolpi. Obzidje je preživelo več kot petdeset obleganj in obvarovalo mesto pred uničenjem. Nato se bomo podali do pristanišča LA CORUÑA. Z razgledne točke pri mogočnem svetilniku Torre de Hercules se bomo zazrli v širjave Atlantika. Mesto preseneča z resnobno podobo, ki ji botrujejo zgradbe, zgrajene iz lokalnega granita, in se ponaša z izjemno lego na polotoku v Atlantskem oceanu. Popoldne prihod na rt FINISTERRA, ki ga bičajo divje vode oceana. Tu se konča Camino de Santiago. Zvečer prihod v Santiago in namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. dan : A Guarda - Ourense
(Z-V) | 360 km
Po zajtrku vožnja v zaledje atlantske obale do kraja A GUARDA, kjer se mejna reka Miño izliva v ocean. Vzpon na grič Santa Trega bo poplačan z edinstvenim razgledom na Atlantik, reko in sosednjo Portugalsko. Na vrhu si bomo ogledali sloviti Castro de Santa Trega, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče v Galiciji. Začetki naselja, o katerem pišeta tudi Plinij in Apijan, segajo v čas okoli leta 100 pr. n. š. Sledi vožnja v notranjščino Galicije do mesta OURENSE. Po odmoru za kosilo bomo obiskali stolnico sv. Martina. Edinstvena romanska zgradba z nekaterimi gotskimi dodatki slovi zaradi bogate notranjščine. Poleg oltarne slike iz 15. stoletja posebej izstopajo Rajska vrata iz 12. stoletja. Sledi sprehod po slikovitem mestnem jedru in povratek v hotel. Večerja in nočitev.
 
6. dan : Santiago - Oviedo
(Z-V) | 330 km
Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu SANTIAGO DE COMPOSTELA, ki je bilo poleg Rima najpomembnejše romarsko središče srednjeveške Evrope. Mogočna katedrala je kljub baročni fasadi ena najpopolnejših romanskih cerkva v Španiji, še posebej pa slovi po sijajnem zahodnem portalu. Ogledali si bomo tudi stolnični muzej, ki v številnih prostorih in križnem hodniku hrani številne umetnine povezane s katedralo. Med njimi velja posebej izpostaviti bogato zbirko tapiserij. Sledi sprehod po živahnem mestu, ki poleg katedrale premore še štiriinštiridedset cerkva ter številne sijajne palače. Popoldne se bomo podali proti severu do obale Biskajskega zaliva, od koder bomo nadaljevali pot proti vzhodu v pokrajino Asturija. Po prihodu v Oviedo namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
7. dan : Oviedo - Avilés
(Z-V) | 80 km
Po zajtrku ogled deželne prestolnice OVIEDO, ki se ponaša s stolnico z začetki v 8. stoletju. Največji zaklad cerkve je Camara Santa, ki hrani izjemne relikviarije in druge dragocenosti. Poleg stolnice si bomo ogledali še cerkvi Santa Maria del Naranco in San Miguel de Lillo, ki ležita na pobočju griča nedaleč od središča mesta. Obe zgradbi, ki sta pod zaščito Unesca, jasno kažeta vizigotske vplive. Popoldne se bomo vrnili na obalo Biskajskega zaliva in se ustavili v mestu Avilés, ki se ponaša z zadnjim velikim delom slavnega brazilskega arhitekta Oskarja Niemeyerja. Ob povratku v Oviedo si bomo ogledali še eno mojstrovino sodobne arhitekture, Palacio de Exposiciones y Congresos, ki je stvaritev Santiaga Calatrave. Večerja in nočitev.
 
8. dan : Altamira - Santillana - Santander
(Z-V in Z) | 320 km
Po zajtrku vožnja vzdolž Biskajskega zaliva skozi pokrajino Kantabrija. Pot nas bo vodila mimo nekaterih najvišjih vrhov Kantabrijskega pogorja. Najprej se bomo ustavili pri sloviti jami ALTAMIRA, ki sodi med najpomembnejše kamenodobne kulturnozgodovinske spomenike na svetu. Ogled muzeja in kopije jamskih slikarij. V sosednjem mestecu SANTILLANA DEL MAR bomo občudovali sijajen ansambel romanskih zgradb. Ker se je kraj skozi stoletja ohranil skoraj nedotaknjen, so ga uvrstili na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Popoldne bomo prispeli v pristaniško mesto SANTANDER. Avtobusni ogled mesta in krajši sprehod po starem mestnem jedru. Sledi prevoz na letališče in polet proti našim krajem. Po pristanku na enem bližnjih letališč bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
28.4.-sk.zag, 22.6., 21.9.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod: 28. 04. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.399 € (min. 35 oseb)
1.499 € (min. 25 oseb)
1.549 € (min. 20 oseb)

Odhod: 22. 06. 2024
Cena:
1.399 € (min. 35 oseb)
1.499 € (min. 25 oseb)
1.549 € (min. 20 oseb)

Odhod: 21. 09. 2024
Cena:
1.399 € (min. 35 oseb)
1.499 € (min. 25 oseb)
1.549 € (min. 20 oseb)
 

Cena vključuje

prevoz na letališče in nazaj

letalski prevoz po programu

letališke in varnostne takse

prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu

namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***

obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)

stroške organizacije potovanja

kompetentno vodstvo

osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

Doplačilo (na poti)

80.- € za vstopnine in degustacijo

Doplačila po želji (ob prijavi)

 zavarovanje rizika odpovedi

249.- € za enoposteljno sobo

 

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Galicija in Santiago de Compostela, 28.4.-sk.zag, 22.6., 21.9.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon