Italija

Gora Matterhorn; simbol Švice- 23.8.2024

Gora Matterhorn (nemško), Monte Cervino (italijansko), Mont Cervin (francosko) je edinstvena gora. Zaradi svoje značilne oblike, poznane po vsem svetu, je postala simbol ne samo švicarskega, ampak vsega...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
344,00 €
Avtobusna potovanja
Aktivne počitnice
 1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja mimo Benetk, Padove in Milana. Postanek ob jezeru Orta, ki velja za enega najbolj romantičnih italijanskih jezer. Najprej se je jezero imenovalo San Giulio, po Sv. Juliju, zavetniku pokrajine. Poetično ime jezera je Cusio. Najlepša predela sta Orta San Giulio, vasica na polotoku ter otok San Giulio. Vkrcali se bomo na ladjico in zapluli na otok, na katerem se stiska vasica, nad njo se dviguje zvonik bazilike iz 12. stol. Po legendi je otok prvi naselil duhovnik San Giulio. Domačini so verjeli, da je otok zatočišče demonov, pošasti in kač, zato jih je moral najprej ukrotiti, šele nato je lahko ustanovil samostan. Postanek na otoku in vožnja nazaj do vasi Orta San Giulio. Od tu se bomo po želji in če nam bodo moči dopuščale, lahko sprehodili na t.i. Sveto goro (Sacre Monte), kjer se odpirajo pogledi na jezero, otok in objezerske vasice. Gora slovi po 21 kapelicah, ki prikazujejo življenje Frančiška Asiškega. Po ogledu se bomo odpeljali do mesta Verbania, ki leži na severnem delu jezera Maggiore. Blaga klima je botrovala, da je mesto postalo pomembno letovišče številnih bogatih Evropejcev. Zgradili so si številne bogate vile in ob njih uredili botanične vrtove. Najlepši vrt se nahaja ob vili Taranto. Sledi ogled botaničnega vrta. Po postanku v mestu bomo nadaljevali z vožnjo v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.
 2. dan: Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do vasi Täsch. Tu je izhodišče za ogled slikovite alpske gorske vasi Zermatt, ene najbolj priljubljenih švicarskih turističnih točk; do vasi se bomo zapeljali z lokalnim vlakom, ker so oblasti, zaradi prevelikega onesnaževanja gorskega sveta, prepovedale promet. Po sprehodu skozi vas prosto oziroma se bomo lahko z gondolo podali v gore; najprej do območja Furi, naprej do območja Trockener Steg ter vse do Malega Matterhorna na višini 3.883 m; ves čas nas bodo spremljale mogočne gore in vrh Matterhorn.
  Proti popoldnevu bomo nadaljevali z vožnjo po dolini Valais, do mesta Sion, ki je zraslo na kraju najstarejšega naselja današnje Švice. V kolikor bo čas dopuščal, kratek ogled. Nadaljevanje vožnje preko prelaza Grand-Saint-Bernard proti hotelu. Nastanitev, večerja in prenočitev.
 3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali po dolini Aoste, najmanjši italijanski regiji, ki leži na tromeji med Francijo in Švico in ima eno najlepših evropskih gorskih pokrajin. Prvi pravi zgodovinski podatki o poselitvi doline segajo v leto 25 pr. n. št., ko so Rimljani tukaj ustanovili postojanko Augusta Praetoria (današnje mesto Aosta), da bi si s tem zagotovili nadzor nad prelazoma Malega in Velikega Svetega Bernarda. Zaradi strateškega položaja so si mnogi osvajalci v stoletjih prilaščali dolino Aoste; dokončno so si jo prisvojili Savojci na začetku enajstega stoletja. Med vožnjo nas bodo spremljali vrhovi tisočakov, gradovi nad dolino ter številne strnjene vasice. Postanek za ogled gradu Fenis*, ki velja za najstarejšega, najlepšega in najbolj ohranjenega v dolini, krasijo ga originalno opremljene sobane. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
23.8.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

CENA PO OSEBI:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 344,00 EURpri udeležbi najmanj 30 oseb: 384,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu
dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
povratno vožnjo z vlakom do Zermatta,
ogled botaničnega vrta pri vili Taranto,
ladijsko vožnjo po jezeru Orta,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Možna doplačila

 • ENOPOSTELJNA SOBA 90,00 EUR
 • VSTOPNICA V GRAD FENIS 10,00 EUR
 • GONDOLA MATTERHORN GLACIER 125,00 EUR
 • GONDOLA TROCKENER STEG 82,00 EUR
 • GONDOLA FURI 23,00 EUR

Možni popusti

 • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Gora Matterhorn; simbol Švice- 23.8.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon