Španija

Gran Canaria, otok sonca, sipin in neskončnih doživetij, 8 dni, čarter polet iz Ljubljane, 26.10.2024 - zagotovljeno

Dobrodošli na Gran Canario, očarljivem otoku v središču Kanarskih otokov, kjer se srečujejo sonce, morje in raznolika narava. Ta čudovit kotiček Atlantskega oceana ponuja obilo aktivnosti za vse generacije...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1249,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. DANLJUBLJANA – GRAN CANARIA
večerja, nočitev
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika in polet s posebnim letalom iz Ljubljane na otok sipin, sonca in avantur – Gran Canario .  Vožnja do hotela in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča. 
2. DANCELODNEVNI IZLET PO OTOKU (izlet na zahodni in severozahodni del otoka)
zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se boste odpravili na celodnevno raziskovanje otoka. Prvi postanek bo v Villi de Ingenio, najpomembnejšem središču izvoza sladkornega trsa do 16. stoletja. Pot nadaljujete do mesta Arucas, znanega predvsem po destilarni ruma (ogled ob doplačilu). Ustavili se boste tudi v najmanjši občini na otoku, mestecu Firgas. Kraj je oddaljen od turističnih območij in je eden izmed redkih mest, kjer lahko obiskovalci doživijo pristno kanarsko vzdušje. Od tam se zapeljete do kraja Agaete na severozahodnem delu otoka. Kraj je znan predvsem po arheoloških ostankih staroselcev Maipes, ki so bili prvotni prebivalci otoka. Bližnja pristaniška vasica Puerto de las Nieves, vas bo očarala s svojim šarmom in odlično morsko kulinariko. Za popoln zaključek se ustavite še na razgledni točki Paso de Marinero, ki ponuja čudovit razgled iz perspektive ''zmajevega očesa'', o kateri kroži zanimiva legenda. Pozno popoldan povratek do hotela, večerja in nočitev.
3. DANPOČITNIŠKI DAN (ali IZLET S KATAMARANOM)
zajtrk, večerja, nočitev
Temperature na otoku Gran Canaria so tudi v teh mesecih več kot prijetne, zato boste dan preživeli povsem počitniško. Če ste eden tistih popotnikov, ki jim je vsakodnevna aktivnost blizu, predlagamo iz 4 urni izlet s katamaranom, kjer boste pluli ob južni obali otoka. Izpluli boste iz obmorskega mesteca Puerta Base in se podali na odkrivanje južne obale. Na poti boste občudovali naravne skalne formacije, ki jih je izoblikoval vulkan, se zapeljali mimo obmorskega kraja Mogan, do znamenite plaže in zaliva ''El Perchel''.  Zasidrali se boste v enem od zalivov, kjer bo čas za kopanje. Ob doplačilu si lahko privoščite tudi kosilo na ladji. Popoldanski povratek v hotel, večerja in nočitev.
4. DANIZLET V PUERTO DE MOGÁN
zajtrk, večerja, nočitev
Po  zajtrku se boste odpravili na poldnevni izlet do slikovitega mesteca Puerto Mogán, ki ga zaradi svojih kanalov, mostov in arhitekture imenujejo tudi Benetke Kanarskih otokov. Ogled mesteca, sprehod ob kanalih in uživanje na plaži. Ob povratku postanek za ogled verjetno ene največjih znamenitosti otoka – sipine Maspalomas. Naravni park, je edinstven v svoji velikosti in lepoti saj spominja na puščavo. Dunas de Maspalomas so najvišje sipine in ponujajo čudovit razgled na okolico, vključno z  Atlantskim oceanom in gorami v ozadju. Po ogledu povratek v hotel in prosto popoldne.
5. DANPOČITNIŠKI DAN
Zajtrk, večerja, nočitev
Prosti dan za počitnice in uživanje.
6. DANIZLET V GLAVNO MESTO LAS PALMAS
zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se boste odpeljali na sever, do prestolnice otoka Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se boste v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb (notranji ogled za doplačilo). Stare zmajevce boste občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Prosti čas za sprehod po aveniji de las Canteras in sprostitev na čudoviti mestni plaži. Pozno popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.
7. DANPOČITNIŠKI DAN- AQUALAND MASPALOMAS ali obisk ŽIVALSKEGA PARKA PALMITOS
zajtrk, večerja
Na izbiro boste imeli počitniško razvajanje z obiskom vodnega zabaviščnega parka Aqualand Maspalomas, ki je največji vodni park na otoku. Ponuja obilo vodnih atrakcij za vse generacije. Za ljubitelje narave in živali priporočamo obisk živalskega in botaničnega vrta Palmitos Park. Park je dom eksotičnim živalim, vključno s tropskimi pticami, papagaji, orjaškimi želvami, sloni, delfini in drugimi živalskimi vrstami. V sklopu parka deluje tudi delfinarij, kjer lahko obiskovalci uživajo ob predstavah z delfini. Palmitos Park je priljubljena destinacija za družine, ljubitelje narave in tiste, ki si želijo doživeti pestro floro in favno.
8. DANGRAN CANARIA - LJUBLJANA
zajtrk, polet
Prosto do odhoda na letališče, od koder poste s posebnim letalom poleteli v Ljubljano. 

 

Datum odhoda: 
26.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA PO OSEBI OD: 1249,00 €

Cena vključuje

povratni let s posebnim letalom iz Ljubljane na Gran Canario,
letališke in varnostne pristojbine,
1 kos ročne prtljage do 8 kg in 1 kos oddane prtljage do 15kg,
vključeni trije izleti po programu,
7 polpenzionov v hotelu 4*,
povratni prevoz letališče - hotel - letališče,
spremstvo in organizacijo potovanja.
Pomembno:
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.

Doplačila
DOPLAČILA ob prijavi:

med 35 in 44 potniki 60€ na osebo
med 25 in 34 potniki 120€ na osebo 
enoposteljna soba 350 € 
izlet s katamaranom (4 ure) : 89 €
degustacija ruma: 8 €
muzej Krištofa Kolumba: 8 €
Vodni park Aqualand Maspalomas: 33 € odrasli nad 11 let, otroci 5-10 let 24 €, otroci 3-4 leta 14€, otroci 0 – 3 gratis vstop
Živalski vrt Palmitos: 33 € odrasli nad 11 let, otroci 5-10 let 24 €, otroci 3-4 leta 13 €, otroci 0 – 3 gratis vstop


DOPLAČILO ZA GORIVO: 

 obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 21 dni pred predvidenim odhodom/letom.


OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

POPUST:

Prvi otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
Drugi otrok od 2 - 12 let na dodatnem ležišču - 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in 2 otrok do dopolnjenega 12. leta starosti)

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Gran Canaria, otok sonca, sipin in neskončnih doživetij, 8 dni, čarter polet iz Ljubljane, 26.10.2024 - zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon