POSEBNO LETALO IZ LJUBLJANE
Hurgada

HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO - odhodi vsako nedeljo- 27.7., 17.8., 24.8., 31.8., 14.9., 21.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10.2024

Posebno letalo v Hurgado, preverjeni hoteli in ladje, odlična kombinacija počitnic in potovanja, Egipt, Bližnji vzhod, Arabeske, Hurgada. ZAGOTOVLJENI ODHODI! - 27.7., 17.8., 24.8., 31.8., 14.9., 21.9., 5.10...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.199,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Križarjenja

1. DANLJUBLJANA - HURGADA
vse vključeno
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela 5* na bazi storitve vse vključeno.

2. DANHURGADA
vse vključeno
Prost dan za uživanje na obali Rdečega morja ali možnost dodatnega izleta v puščavo ali raziskovanje podvodnega sveta (doplačilo).

3. DANKAIRO
zajtrk, večerja (v lokalni restavraciji), nočitev
V dopoldanskih urah se z avtobusom odpravimo proti Kairu. Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu (vstop v notranjost piramid za doplačilo). Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame.

 

4. DANKAIRO (MEMFIS IN SAKKARA) - ASUAN
zajtrk, večerja, nočitev
V dopoldanskih urah možnost izleta (doplačilo) v Memfis in Sakaro. Nekdanja prestornica Memfis in nekropola Sakkara skrivata eno najstarejših stopničastih piramid, kjer se nahaja skupno kar 16 piramid. Mesto naj bi po legendi ustanovil Menes in je bil nekdanja prestolnica Starega kraljestva. Zaščitnik mesta je bil bog Ptah - zaščitnik obrtnikov, katerega tempelj je bil največja in najpomembnejša zgradba v Memfisu. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija. Zvečer se vkrcamo na vlak (lokalni vlak), nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Asuan.

 

 

5. DANASUAN (NUBIJSKA VASICA)
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
Dopoldan prihod v Asuan, mesto znano po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Popoldan predlagamo izlet v Nubijsko vasico (doplačilo), kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše ali počitek na ladji.

6. DANASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO - EDFU
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili. Nadaljevanje plovbe do Edfa.

7. DANEDFU - ESNA - LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev
V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu - Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor. Ogled templja v Luxorju, ki v večernih urah osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

8. DANLUXOR - LJUBLJANA
zajtrk, kosilo
Dan namenjen spoznavanju Luxorja, nekdanje prestolnice Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa. Kasneje se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu (vključen vstop v 3 grobnice - grobniva Tutankamona za doplačilo). Sledi ogled templja kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Prevoz z avtobusom v Hurgado in polet v Slovenijo.

Datum odhoda: 
ODHODI VSAKO NEDELJO! ODHODI: 11.5., 25.5., 1.6., 15.6., 22.6., 6.7., 27.7., 17.8., 24.8., 31.8., 14.9., 21.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10. - ZA VEČ INFO POKLIČITE!
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Za izračun cene za želeni termin nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cene se razlikujejo glede na termin odhoda!

Cena vključuje
letalski prevoz Ljubljana - Hurgada - Ljubljana,
letališke in varnostne pristojbine,
križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu
potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu),
vlak spalnik Luxor – Kairo (lokalni vlak brez kategorije - skupne sanitarije za 1 vagon),
vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju),
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
organizacijo potovanja.


Doplačila
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 31 in 39 potnikov 60€
med 21 in 30 potnikov 100€
med 16 in 20 potnikov 140€
med 10 in 15 potnikov 180€
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €,
enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) od 299 €,
enoposteljni spalnik/kupe (vlak) od 99 € *
* obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1)
v primeru, da bi želeli namesto vlaka koristiti letalsko povezavo med Kairom in Asuanom (z dodatno nočitvijo v Kairu ali Asuanu), lahko le-to uredimo z doplačilom glede na razpoložljive kapacitete v hotelih in na letalu
vse vključeno (izbor določenih lokalnih točenih alkoholnih in brezalkoholnih pijač)

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

Abu Simbel 130 €,
Nubijska vasica 40 €.
DOPLAČILA na poti: 

osnovne napitnine (tudi otroci) 50€
POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih institucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi ukrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

  Število dni: 
  8

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO - odhodi vsako nedeljo- 27.7., 17.8., 24.8., 31.8., 14.9., 21.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10.2024

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon