Irska

Irska - 9 dni: 23.4. -sk. zagotovljeno, 13.8.-sk. zagotovljeno,3.9.2024

Kot skrivnosten zaklad se iz meglenih tančic izvija zeleni otok. Njegovo prebivalstvo je na eni strani divje kot neukročen konj, na drugi pa tako pristno prijazno in dobro kot mehko oblikovana irska pokrajina...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1649,00 €
Potovanja po Svetu
1. in 2. dan : Belfast - Giant's Causeway
(Z-V) | 120 in 240 km
Polet v Dublin.** Po pristanku vožnja proti severu. Med potjo bomo spoznavali posebnosti slikovite irske krajine in prečkali mejo z Združenim kraljestvom, ki je bila pred desetletji ena najbolj varovanih v Evropi. Nastanitev v hotelu. Naslednji dan bomo najprej obiskali severnoirsko prestolnico BELFAST, kjer si bomo privoščili sprehod po središču mesta s številnimi elegantnimi stavbami iz 19. stoletja. Popoldne bomo zaokrožili z ogledom znamenitih prizmatičnih bazaltnih stebrov GIANT'S CAUSEWAY, ki so eno največjih naravnih čudes na zelenem otoku. Ob lepem vremenu bomo lahko poleg izjemnega naravnega pojava občudovali tudi razgled na Hebridske otoke, ki so že del sosednje Škotske. Sledi vožnja mimo mesta Derry proti jugu. Po prihodu v Donegal namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Donegal - Sligo - Connemara
(Z-V) | 380 km
Zjutraj vožnja ob obali Atlantskega oceana proti jugu. Tik pred mestom Sligo, kjer je živel sloviti pesnik Yeats, se bomo ustavili pri njegovem grobu na skromnem vaškem pokopališču. Nato se bomo odpeljali proti irski sveti gori CROAGH PATRICK, ki je povezana z legendami o slavnem irskem svetniku, ter se pomudili v mestecu WESTPORT, ki je s številnimi živopisanimi hišami zagotovo eno najbolj slikovitih na Irskem. Popoldne obisk pokrajine CONNEMARA, enega najbolj neokrnjenih in slikovitih predelov na otoku. Zaščitni znak dežele so številni grmi fuksij. V idilično pokrajino je umeščen romantični dvorec Kylemore Abbey, kjer se bomo sprehodili po izjemnih vrtovih. Proti večeru bomo zapustili Connemaro proti mestu Galway, eno glavnih območij Gaeltachta. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Burren - Moherski klifi - Limerick
(Z-V) | 160 km
Po zajtrku vožnja vzdolž obale in skozi slikovito kraško pokrajino BURREN, kjer so se poleg nekaterih nam dobro znanih kraških pojavov ohranili tudi sledovi starodavnih prebivalcev. POULNABRONE DOLMEN, monumentalni megalitski grob iz sive pradavnine, spada med največje tovrstne spomenike na Irskem. Sledi obisk slovitih MOHERSKIH KLIFOV, 200 m strmo v morje padajočih skalnih sten, ki so nedvomno najatraktivnejši del irske obale, od koder se ob lepem vremeu odpirajo atraktivni pogledi proti Aranskemu otočju. Sprehod po vasi BUNRATTY, ki se je razvila iz vikinškega naselja in slovi po enem najslikovitejših gradov na Irskem in po vaškem jedru, ki je spremenjeno v nekakšen živi muzej. Vožnja proti Limericku, tretjem največjem mesta na otoku. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. dan : Ring of Kerry - Killarney
(Z-V) | 270 km
Ta dan nas čaka eden od upravičeno najslavnejših predelov Irske in vsled izjemne pokrajinske slikovitosti tudi eden najbolj obiskanih, polotok Iveragh oz. RING OF KERRY. Mirna jezera, mehko oblikovani griči, čudoviti razgledi na morje, predvsem pa zanimivo rastlinstvo, vožnjo vedno znova spremenijo v nepozabno doživetje, čeprav se izjemni razgledi venomer borijo z vztrajnimi meglicami. Ustavili se bomo tudi v centru Skelling Islands na otoku Valentia, kjer bomo spoznali življenje v eni najstarejših meniških naselbin na samotnih skalnatih otokih v Atlantiku. Zvečer bomo prišli v KILLARNEY, ki je središče velikega narodnega parka. Ob slikovitem jezeru Lough Leane si bomo ogledali zunanjščino imenitne viktorijanske vile MUCKROSS HOUSE, ki se odlikuje po ubrani parkovni ureditvi. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
6. dan : Cahir - Cashel
(Z-V) | 320 km
Po zajtrku nas čaka precej »srednjeveški dan«, ki ga bomo pričeli z obiskom mogočnega gradu CAHIR, ki ga vedno znova uporabljajo kot filmsko kuliso. Na nadaljni potii proti severu se bomo ustavili na gradu ROCK OF CASHEL, srednjeveški akropoli Irske, ki jo sestavlja katedrala in vrsta manjših objektov, med katerimi po svoji kvaliteti posebej izstopa kapela Cormac's. Navkljub svojim skromnim dimenzijam je bogato kamnoseško opremljena ter predstavlja izjemen primerek kontinentalnih vplivov na Irsko v času romanike. Za zaključek dneva nas čaka še obisk, ki na Irskem ne sme manjkati: ogled destilarne, kjer nas bodo seznanili s postopkom izdelave viskija, ogled pa bomo popestrili tudi z degustacijo žlahtne pijače. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
7. dan : dolina reke Boyne - Dublin
(Z-V) | 130 km
Zjutraj bomo obiskali dolino reke BOYNE, kjer so arheologi rekonstruirali približno 5.000 let stare kraljevske grobnice v bližnjih krajih Newgrange in Knowth, ki sodijo med najpomembnejše spomenike megalitske kulture v zahodni Evropi. Dolina reka Boyne je bila tudi kraj slovite bitke leta 1689, katere posledice se na Irskem čutijo še danes. Nato bomo odšli v središče DUBLINA, vzdolž reke Liffey ter na O'Conell Street in Marrion Square, kjer bomo lahko občudovali značilne georgijanske hiše s pisanimi vrati. Sledi ogled glavnih znamenitosti kot je denimo stolnica sv. Patricka in Trinity College. V Narodnem muzeju si bomo ogledali zbirko keltske umetnosti z izjemnimi zlatarskimi izdelki. Namestitev v hotelu v okolici Dublina. Večerja in nočitev.
 
8. in 9. dan : Glendalough - Powerscourt
(Z-V in Z) | 100 km
Irska je bila v srednjem veku dežela svetnikov in samostanov, od prvih so ostale številne legende, od slednjih pa mogočne ruševine malodane vsepovsod po otoku. Med najslavnejšimi je zagotovo samostan GLENDALOUGH, ki je sestavljen iz vrste kapel in značilnih okroglih stolpov ob dveh jezerih - celota pa je postavljenih v lepo pokrajino na jugu gorovja Wicklow. Sledi obisk dvorca in vrtov v POWERSCOURTU na južnem obrobju Dublina, kjer se bomo sprehodili skozi razsežen park z japonskim, italijanskim in angleškim tipom vrta, ki jih vse odlikuje izjena ureditev, eksotične rastline in bogat kiparski okras. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. Naslednje jutro po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče in polet proti našim krajem**. Po pristanku bo organiziran avtobusni transfer v Slovenijo.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
23.4. -sk. zagotovljeno, 13.8.-sk. zagotovljeno,3.9.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 
Odhod: 23. 04. 2024
Cena:
1.649 € (min. 40 oseb)
1.849 € (min. 30 oseb)
1.949 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 13. 08. 2024
Cena:
1.749 € (min. 40 oseb)
1.949 € (min. 30 oseb)
2.049 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 03. 09. 2024
Cena:
1.649 € (min. 40 oseb)
1.849 € (min. 30 oseb)
1.949 € (min. 20 oseb)
 
Cena vključuje
letalski prevoz po programu
letališke takse
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3*** in 4****
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
120.- € za rezervacije, vstopnine in degustacijo
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
360.- € za enoposteljno sobo
Potovanje na Severno Irsko
Na Severno Irsko lahko državljani Evropske unije potujemo le še z veljavnim potnim listom
Število dni: 
9

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Irska - 9 dni: 23.4. -sk. zagotovljeno, 13.8.-sk. zagotovljeno,3.9.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon