Islandija

Islandija - med ognjem in ledom, posebno letalo

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.089 €
Potovanja po Svetu

1. DAN: LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK - REYKJAVIK
nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku, najbolj severno ležeči prestolnici na svetu. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih.

2. DAN: REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET "ZLATI KROG"
zajtrk, nočitev

Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo.

3. DAN: REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI
zajtrk, nočitev

Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Pričnemo z ogledom plaže Reynisfjara, z znamenitimi stolpičastimi tvorbami, ki se dvigajo iz morja. Nadaljujemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Na poti se ustavimo še pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji.

 

4. DAN: REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA
zajtrk, nočitev

Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta,  pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja se bomo do svetovno znane Modre lagune. Kopanje  je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj . Za popolni kontrast poskrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune.

5. DAN: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK - LJUBLJANA
zajtrk

Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano.

 

 

Datum odhoda: 
Sob, 29. APR 2023 - Sre, 3. MAJ 2023 Čet, 25. MAJ 2023 - Pon, 29. MAJ 2023 Čet, 28. SEP 2023 - Pon, 2. OKT 2023
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

Sob, 29. APR 2023 - Sre, 3. MAJ 2023

Čet, 25. MAJ 2023 - Pon, 29. MAJ 2023

Čet, 28. SEP 2023 - Pon, 2. OKT 2023

ZAGOTOVLJENI ODHODI!

Število dni: 
5
Cena vključuje: 
 • povratni let s posebnim letalom v/iz Keflavika
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3*
 • ogled Reykjavika (brez vstopnin)
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potniki: 80€
 • med 25 in 34 potniki: 120 €
 • med 15 in 24 potniki: 160 €

 

DOPLAČILA ob prijavi:

 • Enoposteljna soba 340 €
 • Zlati krog odrasli 68 €, otroci 49 € (min. 25 potnikov)
 • Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) odrasli 120 €, otroci 90 € (min. 25 potnikov)
 • izlet po južni obali: odrasli 89 €, otroci 69 € (min. 25 potnikov)
 • opazovanje kitov 120 €  (min. 10 potnikov)
Popusti: 

ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Islandija - med ognjem in ledom, posebno letalo

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon