Islandija

Islandija - razkošje narave 5 dni, hotel 3* - čarter iz Ljubljane, 26.9.2024

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejzirji z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.079 €
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK-POLOTOK REYKJANES-REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR-GEJZIR STROKKUR-SLAP GULLFOSS-SKALHOLT) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v dveh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimove cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in v prostem času možnost obiska Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS-SLAP SKOGAFOSS-VIK-LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«-dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK-KEFLAVIK-LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
25.4.,18.5., 26.9.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

POSEBNO LETALO IZ LJUBLJANE! 

25.4., 18.5., 26.9.2024 - ZAGOTOVLJENI ODHODI
First minute cena že od 1079€ -  za prijave do 29.2.2024 

Možnost tudi bivanja v hotelu 4* - Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

V ceno je vključeno
letalski prevoz v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
avtobusni prevozi po programu
4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji
slovensko vodenje
organizacija potovanja


Možna doplačila (ob prijavi):
enoposteljna soba 320 € (doplačilo za 4 noči 3*)
poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 119 € (otroci do 12. let 90€)
izlet "Zlati trikotnik" 65 € (otroci do 12. let 48€)
ogled Reykjavika 40 € (otroci do 12. let 28€)
izlet "Južna avantura" 85 € (otroci do 12. let 68€)
izlet "Opazovanje kitov" 110 EUR (otroci do 12 let 80 EUR) 
izlet Severni Sij "Aurora Borealis" (zgolj odhod september in oktober!) 49 EUR (otroci do 12. let 39 EUR) 
Možna doplačila (na poti):
lokalno predpisana turistična pristojbina
Popusti za otroke: 
Otroci do 2.leta z dvema odraslima osebama potujejo brezplačno (brez ležišča)
Otroci od 3. do 11. leta z dvema odraslima osebama imajo 10% popust (dodatno ležišče)
Otroci do 12.leta imajo posebne cene za fakultativne izlete
ODKRITA BESEDA:  Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Vulkanska dejavnost na Islandiji: V primeru morebitne vulkanske dejavnosti ali zapore cest na področju Modre Lagune/Grindavika bo namesto izleta v termalno kopališče Modra Laguna izveden izlet v termalno kopališče Sky Lagoon. 

IZLET "AURORA BOREALIS – POLARNI ali SEVERNI SIJ" (zgolj odhod september in oktober!) je pravi svetlobni spektakel, ki nam ga na pripravlja narava. Z malo sreče, so v AURORI BOREALIS uživali skoraj vsi naši potniki, ki so se nam pridružili na potovanju na Islandijo v oktobru. Verjamemo, da boste tudi vi med srečneži doživetja severnega sija. 

OPOMBA: Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

Morebitno doplačilo za gorivo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom.

Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Islandija - razkošje narave 5 dni, hotel 3* - čarter iz Ljubljane, 26.9.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon