Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI

Zdi se, da prvobitne naravne sile še vedno niso dokončno izoblikovale Islandije, ki jo večino leta oklepata led in sneg. V kratkem poletju tam vzcveti enkraten rastlinski svet, ki se ga razveselijo predvsem...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2599 €
Potovanja po Svetu

Zdi se, da prvobitne naravne sile še vedno niso dokončno izoblikovale Islandije, ki jo večino leta oklepata led in sneg. V kratkem poletju tam vzcveti enkraten rastlinski svet, ki se ga razveselijo predvsem njegovi simpatični prebivalci. Kljub starodavni zgodovinski tradiciji so Islandci samostojnost pridobili šele sredi 20. stol., ko so se razšli s svojimi stoletnimi gospodarji Danci. Sodobni islandski državi je uspelo odlično obvarovati številne naravne lepote in raznolik živalski svet na otoku, ki ga še vedno zaznamuje živahna vulkanska dejavnost. Slednja ne odseva le v geološki zgodovini otoka, marveč jo je moč čutiti »v živo«. Kombinacija aktivnih vulkanov, ledu, lave, razburkanega morja ter vrelih gejzirjev vabi na ta edinstven evropski otok.

 

Opis po dnevih

1. in 2. dan : Reykjavík - Geysir - Thingvellir

(Z) | 40 in 200 km

Polet proti Islandiji.** Po pristanku sledi prevoz v REYKJAVÍK. Namestitev v hotelu in nočitev. Drugi dan potovanja bomo po zajtrku začeli z ogledi v »Zlatem krogu«. Prvi postanek bo pri slapu GULLFOSS, ki je po mnenju mnogih najlepši v Islandiji. Sledi obisk enega najslavnejših naravnih pojavov na Islandiji, znamenitih vročih vrelcev GEYSIR in STROKKUR, kjer bomo lahko opazovali izbruhe vrele vode. Popoldne ogled nacionalnega parka THINGVELLIR z največjim islandskim jezerom, ki ima tudi velik zgodovinski pomen kot lokacija sestajanja nekdanjega parlamenta. Povratek v hotel. Nočitev.

 

3. dan : Akureyri

(Z) | 380 km

Skozi tunel Hvalfjörður bomo prispeli v prostrano pokrajino, ki je ponekod pravljično poraščena z mahom. Opazovali bomo črede ovac, goveda in islandskih konjev. Med vožnjo se bomo nekajkrat ustavili in si ogledali krater manjšega vulkana Grábrók, ki je nastal pred približno 3400 leti (to bo naš prvi pravi stik z vulkanskim reliefom, ki zaznamuje večidel Islandije), ter kmetijo Glaumbær, kjer bomo star spoznali načina gradnje hiš iz šote in prekrite z rušo (»Travnate hiše«).Vožnja ob severnih fjordih do mesta AKUREYRI, kjer vlada izredno mila klima. Mesto leži na koncu dolgega fjorda in ga z vseh strani obdajajo visoki hribi. V botaničnem vrtu bomo občudovali bujno rastlinje, ki spominja na Sredozemlje ali Novo Zelandijo. Vse skupaj je posledica toplega toka, ki obliva ta del obale severne Islandije. Namestitev v hotelu. Nočitev.

 

4. dan : Myvant - Hverfjall - Dimmuborgir - Krafla

(Z) | 80 km

Dopoldne se bomo podali na celodnevni izlet v okolico 38 km2 velikega in le 2 m globokega jezera MYVATN. Slednjega sta oblikovala dva vulkanska izbruha. Vzponu na 800 m široki vulkanski krater HVERFJALL z izjemnim razgledom na okoliško pokrajino bo sledil sprehod skozi naravni labirint mogočnih stebrov lave DIMMUBORGIR. Nato bomo obiskali nenavadno živahno polje solfatar HVERARÖND in obsežen energetski sistem KRAFLA, kjer od leta 1977 deluje prva geotermalna elektrarna. Sledila bo sprostitev v vroči vodi tamkajšnjega kopališča. Ob povratku v v hotel Akureyri si bomo ogledali še slikoviti slap GODAFOSS. Nočitev.

 

5. dan : Dettifoss - Eglilsstaðir - Djúpivogur

(Z) | 370 km

Dopoldne se bomo podali na sever do pristanišča HÚSAVÍK. Od tu se bomo lahko za doplačilo in ob primernem vremenu z ladjo podali na izlet po zalivu, kjer je mogoče opazovati več vrst kitov (izlet se lahko izvede tudi iz Akureyrija). Sledi obisk južnega roba Islandskega kanjona, ki se končuje s slapom DETTIFOSS, širokim okrog sto metrov, kjer voda pada kar 45 metrov globoko. Glede na svoj pretok velja za največjega v Evropi. Skozi eno najbolj opustelih pokrajin bomo prispeli do mesta EGILSSTAÐIR in dalje do slikovitih vzhodnih fjordov. Namestitev v kraju BREIÐDALSVÍK. Nočitev.

 

6. dan : Höfn - Jökurlsárlón - Skaftafell

(Z) | 370 km

Zjutraj postanek v trgovskem mestecu HÖFN, nato pa dalje do lagune JÖKULSÁRLÓN, kamor se vali VATNAJÖKULL, največji ledenik na otoku. Pogled na laguno, polno plavajočih ledenih gora, je eden najizjemnejših na otoku. V narodnem parku SKAFTAFELL, kjer vulkani večkrat bruhajo pod mogočnim ledenim oklepom, se bomo povzpeli do slapa SVARTIFOSS in si od tam ogledali puščavo sipin SKEIÐARÁRSANDUR, čez katero se meandrasto vijejo ledeniške reke in potoki. Na poti v Vík si bomo ogledali še nadvse zanimive bazaltne formacije. Namestitev v hotelu. Nočitev.

 

7. dan : Vestmanski otoki

(Z) | 270 km

Ta dan se bomo podali na VESTMANSKE OTOKE, ki slovijo po živahni vulkanski dejavnosti iz bližnje preteklosti. Zjutraj se bomo odpeljali do pristanišča LANDEYJAHÖFN, od koder bomo z ladjo odpluli na otok HEIMAEY. Tam nam bodo med drugim predstavili posledice vulkanskih izbruhov, uživali pa bomo tudi v opazovanju številnih morskih ptic in si ogledali muzej Eldheimar posvečen izbruhu leta 1973. Pozno popoldne povratek z ladjo v Landeyjahöfn. Nadaljevanje poti z avtobusom v REYKJAVÍK. Namestitev v hotelu. Nočitev.

 

8. in 9. dan : Reykjavík - Ljubljana

(Z) | 90 km

REYKJAVÍK so sicer poselili že v 9. stoletju, toda danes v islandski prestolnici prevladujejo modernejše stavbe iz 19. in 20. stoletja. Sledi ogled parlamenta, stolnice, mestne hiše ter pristanišča. Popoldne si bomo ogledali še muzej na prostem s hišami z različnih koncev otoka. Potovanje bomo zaključili s krajšim obiskom islandskega geotermalnega kopališča BLÁA LÓNIÐ ali MODRA LAGUNA (brez kopanja). Sledi prevoz na bližnje letališče Keflavík in nočni polet nazaj proti našim krajem**. Po pristanku bo organiziran avtobusni transfer v Slovenijo.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

Datum odhoda: 
ODHODI: 23. 06. 2024, 27. 07. 2024, 31. 08. 2024
Cene/Termini: 

Odhod: 23. 06. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:

2.599 € (min. 25 oseb)

2.699 € (min. 20 oseb)

2.799 € (min. 15 oseb)

 

Odhod: 27. 07. 2024 - ZAGOTOVLJENO

Cena:

2.599 € (min. 25 oseb)

2.699 € (min. 20 oseb)

2.799 € (min. 15 oseb)

 

Odhod: 31. 08. 2024 - ZBIRAMO PRIJAVE

Cena:

2.599 € (min. 25 oseb)

2.699 € (min. 20 oseb)

2.799 € (min. 15 oseb)

Število dni: 
9 dni
Cena vključuje: 
 • letalske in avtobusne prevoze
 • letališke takse
 • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih turistične kategorije
 • obroke po programu (Z-zajtrk)
 • izlet na Vestmanske otoke
 • stroške organizacije potovanja
 • kompetentno vodstvo
 • DDV
Doplačila: 

Doplačilo (na poti)

 • 70.- € za vstopnine
 • okoli 50.- € za kopanje v Myvatnu (Myvatn Nature Baths)
 • okoli 90.- € za izlet z ladjo z opazovanjem kitov v Husaviku
 • (prosimo, da nam udeležbo za izlet z ladjico in kopanje, sporočite že ob prijavi)

 

Doplačila po želji (ob prijavi)

 • 350.- € za večerje na poti (šest večerij)
 • 790.- € za enoposteljno sobo

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon