OBISK DVEH CELIN !
Istanbul

Istanbul in Bursa - 5 dni

Potovanje v Istanbul - Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z lavantinskim utripom … mogočne zgradbe s slavno...
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
630,00 €
Potovanja po Svetu

Turčija je dežela na civilizacijskem prehodu, ki nam nudi vsaj tri vrhunska doživetja – proti Evropi usmerjeno zahodno Turčijo z bolj turističnim navdihom, proti osrednji Aziji zazrto vzhodno Turčijo kot odličen vstop v drugačnost… ter proti arabski stvarnosti usmerjeno JV Turčijo, ki vas zavrti v civilizacijski presek.

Dežela polna vrhunskih doživetij

Izjemen potovalni teren – po raznolikosti eden najlepših nasploh. Je cenovno ugodna in nudi vse, kar si želi tako turist kot avanturist – kar kipi od svetovnih znamenitosti, mehko tradicionalno življenje se spleta s sodobno državo, je hkrati tako drugačna in zanimiva, pa tudi enaka in varna … ponaša se s čudovito naravo in najlepšimi kotički Sredozemlja. Potrebujete le še specialiste, ki vas popeljejo tudi v skrivnostne kotičke in vzdušja, ki vam znajo pričarati doživetja, ki jih novinec v deželi tudi pričakovati ne more!.

Dežela na civilizacijskem prehodu nam nudi vsaj tri vrhunska doživetja – proti Evropi usmerjeno zahodno Turčijo z bolj turističnim navdihom, proti osrednji Aziji zazrto vzhodno Turčijo kot odličen vstop v drugačnost… ter proti arabski stvarnosti usmerjeno JV Turčijo, ki vas zavrti v civilizacijski presek.

Vsak dan v Turčiji je svoja zgodba! Vsako potovanje po Turčiji je novo doživetje! Iz bogate zakladnice potovanj smo jih tu izbrali le nekaj. Prihajajo vedno nove inspiracije, potovanje vam ukrojimo po želji in v vašem stilu. Vzemite poslastico iz bogato obložene mize turških potovanj!

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – Taksim, Galata, Egipčanska tržnica
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) v Istanbul. Vožnja do Taksima, kjer se izkrcamo in se po sprehajalni ulici Istiklal sprehodimo do stolpa Galate (po želji se lahko povzpnete nanj), kjer se nam odpre pogled na stari Istanbul. Spustimo se do Zlatega roga in ga prečkamo. Vsrkamo vzdušje ob Zlatem rogu. Morda ribji sendvič od Črnomorcev? Namestitev v hotelu. Prost večer. Po želji si privoščimo skupno večerjo v tradicionalni turški restavraciji z lokalno hrano. Morda čaj in vodno pipo? Nočitev. (letalo, H)

2. dan: ISTANBUL – cesarsko mesto preteklosti: Sultanahmet, Hagia Sofia, Topkapi.
Zajtrk. Danes zaživimo s slavno preteklostjo orientalske prestolnice in najlepšimi spomeniki preteklosti. Obiščemo eno najlepših istanbulskih mošej – Modro mošejo, v katero je vgrajena neprecenljiva vrednost 21.000-ih ročno izdelanih ploščic iz Iznika, obiščemo “branik krščanstva na vzhodu” – slovito cerkev svete modrosti (Hagia Sofia) ter uživamo v čudovitem vzdušju nekdanje antične cisterne – potopljene palače. Gotovo je ogled potopljene palače Yerebatan svojevrstna poslastica. Po prostem času za kosilo obiščemo osmansko palačo Topkapi, ki so jo turški sultani zgradili na čudoviti legi med bosporsko ožino in Zlatim rogom. Zvečer si (za doplačilo) privoščimo sprostitev – večerja v istanbulskem nočnem klubu s trebušno plesalko, večerjo in folklornim programom. (H, Z)

3. dan: ISTANBUL – orientalsko mesto sedanjosti: Sulejmanije, ladjica po Bosporju, Pokrita tržnica.
Zajtrk. Za doplačilo se vkrcamo na ladjico in si privoščimo 2-urni izlet, ki nas popelje po ožini med dvema kontinentoma, pod obema visečima mostovoma, ki povezujeta Evropo in Azijo. Občudujemo dvorce in vile nekdanjih in sedanjih bogatašev. Sledi sprehod proti največji istanbulski mošeji Sulejmanije, ki jo je gradil veliki Sinan (vzhodnjaški Michelangelo), slovi pa po arhitekturni eleganci par excellence ter čudovitem pogledu na Zlati rog. Zaključimo na Pokriti tržnici, kjer je prosto za lastno raziskovanje in nakupe, lahko si privoščite turško kopel ali čaj v skriti čajnici. Zvečer si (za doplačilo) privoščimo ogled plesočih dervišev – čudovita priložnost za občutiti orientalsko mistiko. (H, Z)

4. dan: ISTANBUL – prost dan – po želji izlet v Burso.
Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje – lahko si ogledate znamenitosti ali uživate v utripu mesta (vodnik vam je na voljo za dodatne informacije). Po želji (za doplačilo) se odpeljemo na celodnevni izlet v Burso. Bursa je prva osmanska prestolnica in čudovito mesto s turškim vzdušjem. Po obisku glavnih znamenitosti (svilena tržnica, Veličastna mošeja, Zelena mošeja in mavzolej) si za kosilo privoščimo lokalno specialiteto, prost čas na tržnici pa je morda najbolj živahen del dneva. Tudi vožnja do Burse in nazaj je zanimiva – v eno smer se odpeljemo s trajektom in v drugo po novem visečem mostu, tako da doživimo azijski del Istanbula v vsej njegovi razsežnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

5. dan: ISTANBUL – Kadikoy - Čamliča - LJUBLJANA.
Zajtrk. Z ladjico se odpeljemo na Azijsko stran in v predelu Kadikoy zaživimo z modernimi Turki, se sprehodimo po čudovitem predelu z možnostjo nakupovanja ali uživanja v vzdušju. Sledi vožnja na najvišji istanbulski hrib Čamlica, kjer obiščemo najlepšo mošejo v Turčiji. Pred nami se odpre prekrasen razgled na Istanbul Po želji in v skladu s časom se lahko vzpnemo na televizijski stolp, ki je najvišji v Istanbulu.. Vožnja na letališče in polet proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

 

  • Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z lavantinskim utripom … mogočne zgradbe s slavno preteklostjo … bosporska ožina z dvema celinama!
  • Doživite trebušni ples, barantajte z uličnimi prodajalci po barvitih tržnicah … prepustite se čarom Orienta, začutite turški utrip! Naj vas za kratek čas ponese carigrajsko vzdušje živih dni in sanjskih noči … Nihče vam ga ne pričara tako, kot mi!
  • Prepustite se sožitju slavne preteklosti in barvite sedanjosti … Prepustite se sožitju slavne preteklosti in barvite sedanjosti … doživite veličastno Agio Sofijo, Modro mošejo, Topkapi in utrip na Bosporju!
  • Del potovanja v Carigrad so tudi nakupovalni užitki. Diskretno smo čas zanje umestili v povsem raznolika vzdušja: v turistično orientalskem vzdušju Pokrite tržnice, v uličnem vrvežu uličic okoli Egipčanske tržnice, kjer najdete stvari po cenah, ki jim ne morete verjeti … in na koncu še v ekskluzivno vzdušje modernega Taksima.

 

Vrstni red ogledov se lahko nekoliko spremeni in prilagodi optimalni izrabi časa.

Datum odhoda: 
17.2., 24.2., 14.3., 22.3., 29.3., 20.4., 27.4., 28.4., 2.5., 23.5., 22.6., 25.6., 20.9., 27.9., 5.10., 26.10., 21.11.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena se spreminja glede na termin odhoda in je dinamična.

Število dni: 
5
Cena vključuje: 

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (145 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3/4*, vse prevoze in oglede po programu s slovenskim in lokalnim vodnikom (brez vstopnin), stroške priprave in organizacije potovanja. Vstopnine potnik poravna na kraju samem in znašajo okoli 50 EUR.

Doplačila: 

Dodatni izleti v Turčiji (pri udeležbi najmanj 20 potnikov)*:– izlet z ladjico po Bosporju 30 EUR na osebo– obisk nočnega lokala s trebušno plesalko, folklornim programom in večerjo ter prevoz 80 EUR– ogled predstave plešočih dervišev (1 ura) 36 EUR– ogled predstave trebušnega plesa (1,5 ure) 36 EUR– ogled predstave plešočih dervišev in trebušnega plesa 57 EUR– izlet v Burso s kosilom 60 EUR.*cene veljajo za leto 2023 in se lahko v letu 2024 spremenijo

VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Istanbul in Bursa - 5 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon