Istanbul

Istanbul/ Carigrad mesto na robu Orienta

Popotovanje od starodavnega Bizanca, Konstantinopla do otomanskega Istanbula in do današnjega med Orientom in Evropo razpetega Carigrada. Potovanje v Istanbul.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
565,00 €
Potovanja po Svetu
Jesenske počitnice
Na toplo iz Ljubljane
Počitnice za družine
1. dan: LJUBLJANA - CARIGRAD | topli obrok na letalu
 
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Možnost križarjenja po Bosporju (doplačilo), s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledilo bo pozno kosilo. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Nočitev v hotelu.
 
2. dan: CARIGRAD | zajtrk
 
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega dela mesta (doplačilo). Sprehodili se bomo skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla ter vse do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja, muzej in danes spet sakralni objekt; Modra mošeja iz 17. st.; dvorec otomanskih sultanov Topkapi, nekdaj rezidenca, danes muzej - zakladnica; hipodrom; cisterna - stari zbiralnik vode, ki preseneti prav vsakogar. Za zaključek možnost sprehoda do znamenite Kapali čaršije, z več kot 4.ooo trgovinicami. Nočitev v hotelu.
 
3. dan: CARIGRAD | zajtrk
 
Po zajtrku prosto. V družbi Kompasovega vodnika se bomo imeli možnost sprehoditi do Taksima, centra novega evropskega dela mesta. Popeljali se bomo po legendarnem Tunelu, si ogledali mošejo Rüstem Paşa, barantali na Egipčanskem bazarju, za piko na i pa se bomo podali “na drugo stran”, do soseske Kadikoy, kjer so najboljše restavracije, bari, trgovine in prijeli bomo bika za roge. Zvečer možnost obiska turške restavracije z večerjo in bogatim folklornim programom: trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije (doplačilo). Nočitev v hotelu.
 
4. dan: CARIGRAD - LJUBLJANA | zajtrk, topli obrok na letalu
 
Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat (doplačilo), , kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsak domačin ve, kako očarljivi in edinstveni sta zgodovinsko bogati, svetovljanski soseski Balat in Fener. Sprehodili so bomo po ulicah Fenerja ter si ogledali grško pravoslavno cerkev in »rdečo šolo« - ta izjemna stavba iz rdeče opeke je ikona istanbulske arhitekture. Privoščili si bomo kavo v pristni kavarni ter se odpravili v središče Balata do majhnega trga Cifit, ki so mu Judje dali ime v osmanskem obdobju ter kjer se nahaja sinagoga Yanbol in očarljive vintage trgovinice. Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.
 
Opomba:
 
Ogledi po dnevih se lahko prilagodijo, glede na odpiralni čas muzejev in tržnic med prazniki
 
Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za povratni prevoz do letališča.
 
Dobro je vedeti:
 
Turčija je dežela, kjer so napitnine v navadi, niso pa obvezne in so običajen izraz zadovoljstva s storitvijo. Priporočljivo je računati na sledeče vsote napitnin: natakarji: 5-10%. Napitnine za lokalne vodnike, hotelsko osebje in voznike znašajo 10 €/osebo.
Datum odhoda: 
ZAGOTOVLJENI ODHODI 19.8., 8.9., 15.9., 6.10., 20.10.2023….
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/ Benetke
Cene/Termini: 

ZAGOTOVLJENI ODHODI 19.8., 8.9., 15.9., 6.10., 20.10.2023….
CENA OD 565 EUR/OSEBO

Opomba: 

cene izletov veljajo ob najmanj 15 prijavljenih potnikih
Odkrita beseda:

Na nekaterih odhodih je predviden odhod/povratek na bližnje letališče. Na odhodu 19.8.23  je predviden let iz Ljubljane in povratek na Zagreb. Možno je doplačilo za transfer po ceni 30 eur/osebo/smer.

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,
 • slovensko in lokalno vodenje
 • organizacija potovanja
Doplačila: 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 99 €
 • za skupino manj kot 30 oseb 30 €
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 52 €
 • ogled tradicionalne turške predstave 54 €
 • izlet z ladjo po Bosporju s kosilom 45 €
 • izlet Fener/Balat 28 €

Opomba: cene izletov veljajo ob najmanj 15 prijavljenih potnikih

(vodniku na poti):

 • posamezni prevozi z metrojem ali tramvajem pribl. 1,4 EUR/osebo za posamezno vožnjo
 • napitnina 10 € na osebo (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik)
Popusti: 
 • otroci do 6. leta starosti imajo brezplačne vstopnine, od dopolnjenega 6. leta plačajo za vstopnine polno ceno.
 • Otrok do 11,99 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima osebama: 10% popust

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Istanbul/ Carigrad mesto na robu Orienta

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon