Turčija

ISTANBUL IN ZAHODNA TURČIJA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
619,00 €
First minute 2024
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1. dan: let v Istanbul
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali bližnjem letališču (z vključenim transferjem iz Ljubljane do bližnjega letališče) dve uri pred letom. Let do Antalye ter nato naprej proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev ter večerja v hotelu na območju Istanbula.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija (vstopnina 25€ ni vključena v ceno), ki je tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju (fakultativno) – Bursa
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Večerja in nočitev na območju Burse.

4. dan: Pergamon – Kusadasi / Izmir
Zajtrk. Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolo, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Večerja in nočitev na območju Kusadasija ali Izmirja.

5. dan: Efez – Pamukkale
Zajtrk. Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Večerja in nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Antalye.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran.

8. dan: odhod domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane oz. bližnjega letališča z vključenim transferjem do Ljubljane. 


Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.
V kolikor bo odhod z bližnjega letališča (predvidoma Zagreba), bo organiziran brezplačen povratni transfer iz Ljubljane.

POMEMBNO: Za potovanje v Turčijo mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od zaključka potovanja.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu

Datum odhoda: 
različni odhodi med 16.9. - 2.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

TERMINI IN CENE:

 

 

Redna cena

First minute

16.09.-23.09.2024

829 EUR

729 EUR

23.09.-30.09.2024

829 EUR

729 EUR

30.09-07.10.2024

829 EUR

729 EUR

07.10.-14.10.2024

829 EUR

729 EUR

14.10.-21.10.2024

829 EUR

729 EUR

21.10.-28.10.2024

809 EUR

709 EUR

28.10.-04.11.2024

809 EUR

709 EUR

04.11.-11.11.2024

759 EUR

659 EUR

11.11.-18.11.2024

739 EUR

639 EUR

18.11.-25.11.2024

719 EUR

619 EUR

25.11.-02.12.2024

719 EUR

619 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

 

 

Cena vključuje:

- letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana ali bližnje letališče* s pristojbinami, čarterski let in redna linija

- 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage

- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* v standardni dvoposteljni sobi

- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)

- ogledi z vstopninami po programu

- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

- slovensko/hrvaško spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)

- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti

* V kolikor bo odhod z drugega letališča (predvidoma Zagreb), bomo organizirali brezplačen povratni transfer iz Ljubljane.

 

Predvideno vodenje:

- v slovenskem jeziku: odhodi: 23.09., 07.10., 21.10., 04.11., 18.11.2024 

- v hrvaškem jeziku: odhodi: 16.09., 30.09., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11.2024

 

Cena ne vključuje:

- pijače pri večerji

- vstopnine v Hagijo Sofijo - 25€

- zavarovanja 

- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)

- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete

- napitnine za lokalne vodnike in šoferje

- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

 

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EUR

 

Možna doplačila vodniku na poti :

• palača Topkapi cca 45€/osebo

Palača Topkapi se nahaja na vrhu Seraglio Pointa, enega od sedmih gričev Istanbula med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Stoletja je služila kot rezidenca sultanov in je bila odraz najbolj impresivnega bogastva osmanske dinastije. V tej palači, ki je zdaj spremenjena v muzej, lahko občudujete dragocene predmete iz stalne zbirke palače, svete relikvije zadnjega kalifata in kraljeve prostore, kot so dvorana za avdience, višje sodišče, erevanski paviljon, paviljon Bagdat in še veliko drugih zakladov. Cena ne vključuje kosila.

• Istanbul By Night cca 30€/osebo

Raziščite čarobni Istanbul v soju luči in opazujte nočno življenje tega večmilijonskega mesta. Priložnost imate obiskati stolp Galata in če želite, se lahko povzpnete na vrh in uživate v spektakularnem razgledu na stari del mesta. Sprehodite se po živahni ulici Istiklal, ki je glavna nakupovalna in zabaviščna ulica, znana po pestrem nočnem življenju, trgovinah, restavracijah in kulturnih dogodkih. To je kraj, kjer boste doživeli pravi čar Istanbula. Prav tako boste imeli priložnost videti, kako izgleda nočno življenje tamkajšnjih prebivalcev in odkriti njihovo vsakdanje življenje. Ta nočni ogled Istanbula združuje vožnjo z avtobusom in sprehod po mestu, za nepozabno doživetje te čudovite metropole.

• z ladjico po Bosporju cca 45€/osebo

Na tej vožnji med obema obalama, ki delita Evropo in Azijo, boste doživeli harmonijo sožitja sedanjosti in preteklosti, blišč in preprosto lepoto. Že od antičnih časov je življenje ob sladkovodnih obalah Azije veljalo za privilegij močnih in bogatih. Na vožnji z ladjico boste odkrili številna slikovita pročelja hiš, gradov in palač. Izvedba fakultativnega izleta je odvisna od vremenskih razmer.

• vstopnina v Hagijo Sofijo 25€/osebo

Ta neverjetna zgradba, nekoč katedrala, nato muzej, danes mošeja, združuje bogato zgodovino in kulturo. Zaradi impresivne arhitekture, mozaikov in kombinacije bizantinskega in otomanskega sloga je nezgrešljiv cilj za ljubitelje zgodovine in umetnosti. Doživite čarobnost Hagije Sofije in raziščite njeno izjemno dediščino.

• ples dervišev 30€ na osebo

Ogled plesne predstave dervišev, ki z glasbo in plesom ustvarijo mistično stanje. Ko zaigra glasba, se začnejo vrteti in njihova dolga krila se napihnejo ter dajejo vtis, kot da lebdijo v zraku.

• polet z balonom v Pamukkalah - več informacij in cena pri vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in prostih kapacitet)

Čarobno edinstvena pokrajina Pamukkal je tako edinstvena, da kar takšnega še niste videli. Povzpnite se na nadmorsko višino približno 1000 metrov za panoramski pogled na Pamukkale in njegove bele terase. Ne glede na to, kako dolgo nameravate ostati v Pamukkalah, je let z balonom edinstvena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Cena je odvisna od povpraševanja, izvedba pa od vremenskih razmer in razpoložljivih kapacitet. Več informacij na destinaciji.

*Opomba: minimalna starost je 5 let, cena pa je enaka kot za odraslo osebo.

• akvarij v Antalyi cca 40€ na osebo.

Obiščite akvarij v Antalyi, kjer boste lahko občudovali čudovit podvodni svet. Atrakcijski center poleg 131 metrov dolgega in 3 metre visokega tunela ponuja še hišo tropskih plazilcev, 3D kino in muzej na temo snega.

 

Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

 

Doplačila na poti:

V Turčiji je napitnina za storitve lokalnih vodnikov in voznikov običajna praksa in z njihove strani tudi pričakovana. Priporočen znesek napitnine za oba vodnika in voznika je za ves teden skupaj 30 EUR na potnika in je namenjena nagradi za dobro opravljeno delo lokalnih sodelavcev. Višina zneska napitnine 

 

Opombe in navodila:

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

 V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom.

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ISTANBUL IN ZAHODNA TURČIJA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon