Japonska

Japonska v barvi cvetočih češenj, 14.3.2024 - zagotovljen odhod

Japonska - na eni strani še vedno vpeta v tradicijo in stare običaje, na drugi futuristična mesta in tovarne robotov. Klasični stereotipi in predstave o deželi - mravljišča pridnih delavcev, japonski turisti s...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3390,00 €
Potovanja po Svetu

Japonska v barvi cvetočih češenj, 14.3.2024 - zagotovljen odhod

 

Japonska - na eni strani še vedno vpeta v tradicijo in stare običaje, na drugi futuristična mesta in tovarne robotov. Klasični stereotipi in predstave o deželi - mravljišča pridnih delavcev, japonski turisti s fotoaparati, na drugi strani pa umirjena gora Fuji in arhitekturni tempeljski biseri. Pa seveda nesrečna Hirošima, ekspresno hitri vlaki, tudi potresi in orkani, vedno bolj priljubljeni suši... Tokrat bo Japonska še posebno privlačna, saj jo bomo obiskali v času cvetenja češenj, kar velja za poseben praznik...

 
1. dan
Ljubljana-Japonska
Odhod proti bližnjemu letališču ter polet z vmesnim postankom proti Japonski.
2. dan
Tokio
Popoldanski pristanek v Tokiu in prevoz do hotela. Možnost prvega spoznavanja mešanice super modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjenih in tradicionalnih kotičkov, templjev. Tokio je gotovo mesto, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Opazili bomo že tudi prve češnjeve cvetove. Nočitev.
3. dan
Tokio
Zajtrk. Po Tokiu se bomo premikali z metrojem. Jutro bomo začeli z obiskom tipične ribje tržnice, kjer so zanimivi predvsem majhni lokali z različno hrano, pred katerimi so dolge vrste Japoncev. Čakajo na jajčne pite, ribja nabodalca, sveže školjke ali pečeno jeguljo. Obiskali bomo različne predele mesta. Od zunaj si bomo ogledali cesarsko palačo, kjer prebiva cesarjeva družina, vstop je namreč rezerviran samo zanje. Obdaja jo visok zid s trnjavskim jarkom in prekrasen park. Eden najstarejših budističnih templjev je Asakusa Kannon, ki ga prav tako obiskujejo množice domačinov, čar pa mu daje tudi čudovit vhod Kaminarimon. Le streljaj vstran se elegantno pne Skytree stolp, ki je nekakšna kopija Eifflovega stolpa. Sprehodili se bomo čez trg Shibuya, kjer nas pozdravi najprej kip Hachika, ki še vedno čaka svojega lastnika. Z vrha ogromne železniške postaje bomo opazovali množice ljudi na cestnem prehodu Shibuya crossing, ki ga letno prečka 3.5 milijone ljudi. Ste za hrano pripravljeno na način tempura ali morda najbolj prepoznavno juho z rezanci, ramen? Nočitev.
4. dan
Osaka-Nara
Zajtrk. Začnemo s spoznavanjem otoka Honšu. Spremljata nas Tihi ocean in Japonsko morje. Odhod mimo Toyotinega avtomobilskega centra Aichi v smeri nekdanje prestolnice Nare iz 8. stoletja. Mesto je živahno in polno festivalov, nekoč so se tu zbirali največji učenjaki. Ima polno spomenikov iz tega obdobja. Najprej sprehod skozi park, kjer živi na prostem kar 1200 jelenov. Po želji bomo katerega od njih nahranili z riževimi krekerji. V budističnem templju Todaiji bomo naleteli na velik bronast kip bude, ki je največkrat tarča filmske industrije. Tudi impresivni vhod je okrašen z visokimi stebri. Tempelj je priljubljena točka mladoporočencev, ki se fotografirajo med sakurami. Šintoistično svetišče Kasuga, ki leži v lepem in mirnem okolju, je okrašeno s tisočimi svetilkami, ki zagorijo dvakrat letno ob prazniku lučk. Vladarji svetišča so bogovi - kamiji, ki živijo v naravi povsod okoli. Ob povratku panoramska vožnja po Osaki, pomembni zaradi ribolova in pristaniške dejavnosti. Nočitev.
5. dan
Himeji-Kurashiki-Okayama
Zajtrk. Odhod v Himeji, kjer nas čaka ogled najlepšega in najbolj obiskanega japonskega gradu z elegantno arhitekturno zasnovo. Glavni petnadstropni stolp in druge manjše stolpiče obkroža jarek, obrambni zidovi z linami za topove in puščice. Najprej se bomo sprehodili skozi park, se povzpeli do osrednje stavbe in prehodili vsa nadstropja, da bi dobili pravi vpogled v arhitekturo gradu in razumeli njegovo obrambno funkcijo nekoč. Po ogledu sledi pot v Kurašiki, enega najlepših japonskih malih mestec, ki je kot nalašč za »peš« ogledovanje, za sprehode med kanali in lesenimi hišami v starem delu mesta... Na Bršljanovem trgu je veliko prijetnih trgovinic, restavracij... Včasih so bila tu skladišča riža, ki je prihajal v mesto na čolnih, ki danes prevažajo turiste. Danes je to mesto džinsa in modra barva je preplavila mesto. Privoščili si boste lahko moder sladoled, hamburger, sok, sirovo tortico… se usedli na modre klopi in občudovali modre kimone. Posebnost mesta so sirovi ocvrtki z mesom, ki se jedo kar na ulici. Obiskali bomo tradicionalno japonsko hišo družine Ohashi iz začetka 18.stoletja, potomcev samurajev in tako dobili vpogled v njihov tradicionalni način življenja. Najprej bomo opazili okna, ki so zatemnjena z belim papirjem, nato se bomo čudili tatamiju iz riževe slame, na katerem spijo Japonci, spoznali skrivnosti družinskih grbov in pogledali prav vsak kotiček v hiši. Po ogledu odhod v Okayamo, ki slovi po svojem fantastičnem parku Korakuen parku, ki je med tremi najlepšimi na Japonskem. Očarala nas bo umetnost japonskega vrta in prefinjenost kombiniranja najpomembnejših elementov narave: vode, kamenja, zelenja in stavb. Vse je skreirano z namenom. Nočitev.
6. dan
Okayama-Hirošima
Zajtrk in odhod v Hirošimo, nesrečno mesto, kjer so Američani 6. avgusta 1945 odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini. Zapeljali se bomo do pristanišča, od koder se s trajektom zapeljemo do otočka Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima. Sprehod do torija v vodi, tamkajšnja »plavajoča rdeča vrata« veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Na otoku kraljuje javor in okoli otoka vse do Hirošime je polno gojišč školjk ostrig, ki jih tu pripravijo na mnogo načinov. Za spominek boste z otoka lahko s seboj odnesli tradicionalno žlico za riž ali pecivo v obliki javorjevega lista. Tu je doma tudi limona, ki je prisotna v vsaki jedi in pijači. Vrnemo v Hirošimo. Izstopimo pri preživeli kupoli Genbaku, obiskali bomo muzej, ki nam bo dal pregled vseh podrobnosti pred, med in povojnega časa v mestu. V njem je stotine eksponatov, ekranov z zgodbami, napisi in mislimi preživelih, simulacij atomske bombe. Na koncu še sprehod skozi spominski park, posvečen vsem žrtvam te katastrofe. V parku prodajajo pisane origamije, iz katerih otroci iz celega sveta izdelujejo papirnate žerjave, kot simbol miru v prihodnje. Tu gori tudi večni ogenj. V Hirošimi boste morali poskusiti mestno specialiteto – palačinko z obilo zelja – okonomiyaki. Zavili bomo v center Okonomiyaki mura, kjer jih bodo pripravljali pred vami. Dogodek za oči in usta. Nočitev.
7. dan
Hirošima-Kyoto
Zajtrk. Odhod s šinkansenom v Kyoto, eno najimenitnejših mest v deželi. Mesto je kot en sam velik muzej. Tu je kar sedemnajst spomenikov, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Ogled bomo začeli z gradom iz obdobja šogunata Tokugova. Na srečo so takratni vladarji bili veliki ljubitelji umetnosti, ki jo mi lahko dandanes občudujemo v grajskih sobanah. V mestu je delovala šola Kano, ki je dala najboljše umetnike skozi zgodovino in ti so delali v glavnem za dvor. Ogledali si bomo tudi rezidenčni del, kjer so vladarji živeli in sprejemni del, ki je danes galerija umetnosti. Sprehodili se bomo po grajskem parku, do posebne vrste sakure z visečimi vejami skoraj do tal. Ogled nadaljujemo v templju Kinkakuji ali Zlatem paviljonu, ki ima strehe prekrite z zlatom in je eden najlepših v vsej deželi. Nedaleč oddaljeni tempelj in park Ryoanji pa je najbolj znan po svojem značilno oblikovanem peščenem vrtu, kjer Japonci meditirajo in čakajo na svoje razsvetlenje. Tukaj je delovala tudi ena največjih šol zen budizma. Nočitev.
8. dan
Kyoto
Zajtrk. Dan začnemo s templjom Fushimi Inari s tisočerimi vrati Tori, skozi katere bomo vstopali po potki skozi celi park. To je tempelj vsakodnevnih dogodkov, romanj, molitev. Inari v obliki lisice nas pozdravi na vsakem koraku in je ščitil trgovce, krojače, obrtnike. Njegov simbol je snop riža in ključ. Da bi odgnali nesrečo, mu domačini okoli vratu obešajo rdeče ali bele predpasnike. Štiri kilometre dolga pot nam ponuja krasne razglede, tempeljske zgradbe, vrata in emo – lesenico tablico, kamor lahko napišemo svoje prošnje. Ob vznožju gore Otowa bomo obiskali tempelj Kiyomizu, ki ga imajo zaradi lepe okoliške narave zelo radi tudi domačini in je nasploh izredno veličasten. Nudi nam najlepši razgled na mesto in neskočno sprehajalnih poti. Popoldan se sprehodimo po Gionu, četrti gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo z malo sreče morda uzrli tudi sami. Prepoznali jo boste po ličenju in barvah. V lokalnem dialektu jim rečejo geiko, učiteljici pa maiko. Gion nam ponuja nizke hiške s posebno arhitekturo, ikebane, cehovsko specializirane uličice (izdelovalci pahljač, dežnikov, kipcev, Shibari torbic, keramičnih izdelkov, nožev), utrip študenskih druženj po zelenicah mesta, neoklasicističen teater Minamiza, specializiran za predstave kabuki. Sledi prosti čas. Zvečer lahko po želji obiščete predstavo (v kolikor je na programu posebnega gledališča za gejše) s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti, kjer vidimo tudi tradicionalno nošo gejš. Z gejšo se sicer lahko dogovorite tudi za privat zmenek ali čajanko. Kyoto je odlično mesto za okušanje vrhunske govedine, kostanjevega pireja in tofuja. Nočitev.
9. dan
Kyoto-Kanazawa-Širakavago-Takayama
Zajtrk. Odhod proti Kanazawi, kjer se bomo sprehodili po stari četrti Higashi Chayagai, kjer so bile nekoč doma gejše ter po samurajski četrti Nagamachi. Čaka nas hribovito japonsko podeželje z mnogimi rodovitnimi polji in nasadi elegantne japonske cedre kriptomerije, ki nas očara z idiličnimi prizori klasične Japonske. Od tu prihaja najboljša govedina otoka. Povzpnemo se na 350 metrov nadmorske višine in med potjo občudujemo zasnežene vrhove japonskih Alp. To je podeželski predel Japonske in posebna značilnost okoliških krajev so stare kmečke hiše s strmimi slamnatimi strehami iz pampaške trave, ki so varovale prebivalce pred snegom. S suho travo tudi pletejo klobuke in ostale izdelke. Okolje je prav idilično, večina starih hiš je pod varstvom Unesca. Obiskali bomo hišo Wada, kjer so živeli voditelji mesta. Hiša na bo ponudila vpogled v arhitekturo, dekoracijo, pohištvo hiše bogatega trgovca svile, riža in soli. Širakavago je majhno mestece z očarljivim starim delom, kjer se tudi sprehajamo med lesenimi hiškami, lokali, tu so stare varilnice sakeja. Mesto je odlično izhodišče za alpiniste in pohodnike. Njihov tipičen prigrizek so na palčki zapečeni ocvrtki iz krompirja in govedine. Nato se odpeljemo do Takayame, ki slovi po termalnih kopališčih onsen. Nočitev.
10. dan
Takayama-Matsumoto-jezero Suwa
Zajtrk. Zjutraj se sprehodimo do živahne tržnice, ki je ena od znamenitosti Takayame. Ponuja predvsem dosti zelišč, rdečih jabolk, lokalne zelenjave, riževih zvitkov. Zraven nje je največja stara zgradba Jinya, nekdanja regionalna vladno palača iz obdobja Edo, v katero vstopimo in pogledamo stari zapor, sodišče, skladišče riža, park, sprejemno sobo, sobo za goste in sobo zavelike mestne odločitve. Za vse pohodnike teče nad mestom zanimiva tempeljska pot, dolga 3.5 km. Vije se mimo desetih templjev in svetišč, vrtov domačinov, krasnih cvetličnih nasadov, rastlinjakov do glavnega mestnega parka. Ponuja veliko foto točk, vključuje tudi mestni gozd, ki predstavlja pljuča in srce Takayame med vikendi. Če imate raje umetnost, boste navdušeni nad Muzejem umetnosti in zgodovine, ki vas bo podrobneje seznanil s samim mestom, njegovimi običaji, zgodovino, načinom življenja lokalnih družin in umetnostjo. Takayama je tudi mesto izjemno spretnih obrtnikov, posebno znani so umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo
med znamenitim festivalom. Ogledamo si stari del Sanmači, imamo tudi nekaj prostega časa za kakšen nakup, skodelico čaja... Znani so poulični prodajalci sušija, ki ga odlično kombinirajo z domačo govedino. Takayama je tudi mesto varilnic sakeja, riževega vina. V eno od teh bomo zavili in ga degustirali. Pot nas nato vodi proti japonskim Alpam, kjer bomo v objemu visokih gora. Prispemo v izjemno kmetijsko razvito pokrajino, kje odlično uspeva japonski hren wasabi, ki je kot začimbo Japonci dodajajo k mnogim jedem. Sprehodimo se po farmi med nasadi in zaključimo v trgovini, ki nam ponuja wasabi v obliki paste, svežega korena, prahu, kot začimbo, kot zelenjavo, v čipsu, riževih krekerjih, olju, keksih, sladoledu in čokoladi. Dan zaključimo v Matsumotu. Nočitev.
11. dan
Suwa-gora Fuji-Tokio
Zajtrk. Odpeljemo se proti morda najbolj prepoznavnem japonskemu simbolu, gori Fuji. Ustavimo se najprej pri jezeru Suwa, kjer spijemo kavico. Nadaljujemo med nasadi breskev do narodnega parka Fuji. Tu je tudi eno redkih vinorodnih območij Japonske in zato so znani po okusnih rozinah. Ustavimo se pri drugem jezeru Kavaguči, kjer se kot na dlani pred nami lahko pojavi gora Fuji. Po želji obiščemo pravo japonsko čajnico, kjer nam predstavijo čajni obred in matcha (v prahu) čaj tudi poskusimo. Sprehod ob jezeru. Nadaljujemo na sveto goro Fuji. Z avtobusom se lahko povzpnemo na 2305 metrov višine, če nam vremenske razmere to dovoljujejo (sicer kakšno postajo nižje). Na poti je del ceste, ki pove pozdravno pesem mogočnemu vulkanu. Spodaj sam gozd, zgoraj snežna kapa. Slika te svete gore krasi stene mnogih japonskih stanovanj in če nam bo vreme naklonjeno, bomo goro Fuji tudi sami ujeli s svoj fotoaparat. In smo že nazaj na poti v Tokio, kjer nas čaka še Odaiba ob tokijskem zalivu s kipom svobode in legendarni Mavrični most, ki ga tudi prevozimo. Povzpnemo se na razgledni stolp v predelu Šindžuku in če bomo imeli srečo z vremenom, bomo tudi od tu videli Fuji.
Nočitev.
12. dan
Tokio-Evropa
Zajtrk. Dopoldne še nekaj prostega časa za kakšen sprehod ali nakup. Nato odhod na letališče in popoldanski polet proti Evropi.
13. dan
Ljubljana
Pristanek na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do odhodnih krajev.
Datum odhoda: 
14.03.2024 - 26.03.2024
Lokacija odhoda: 
bližnje letališče / Ljubljana
Cene/Termini: 
Cene:
Najmanj 20 potnikov 3.390€
Najmanj 15 potnikov 3.490€
Najmanj 10 potnikov 3.590€
Vključuje
Letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do odhodnega letališča in nazaj, namestitev v
hotelih 3*** z zajtrkom, vse avtobusne in železniške prevoze po Japonski, vstopnine in oglede
s slovenskim vodnikom ter lokalnimi spremljevalci, nezgodno zavarovanje.
Doplačila po želji
Enoposteljna soba 650 €.
Število dni: 
13

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Japonska v barvi cvetočih češenj, 14.3.2024 - zagotovljen odhod

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon