Jordanija

Jordanija - 8 DNI: 26.10.2024

Jordanija, ena najočarljivejših dežel Bližnjega vzhoda, slovi po izjemni prijaznosti ljudi, odlični kulinariki in spomenikih veličastne preteklosti. Med slednjimi daleč izstopata rimski Jerash in fantastično...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1590,00€
Potovanja po Svetu

Jordanija, ena najočarljivejših dežel Bližnjega vzhoda, slovi po izjemni prijaznosti ljudi, odlični kulinariki in spomenikih veličastne preteklosti. Med slednjimi daleč izstopata rimski Jerash in fantastično rdeče nabatejsko mesto Petra, ki predstavljata stalnico v vseh turističnih programih, ki vodijo v Jordanijo.

V resnici pa ima dežela gostu pokazati mnogo več, še posebej, če zavijemo z uhojenih turističnih poti v pravo puščavo. Mi si bomo na poti ogledali reko Jordan, prizorišče Kristusovega krsta, in goro s katere je Mojzes uzrl Obljubljeno deželo ter umrl. V puščavi nas čakajo skriti pozabljeni arabski gradovi in drzne križarske utrdbe, najnižja točka in najbolj slano morje na planetu, kjer je še vedno živa zgodba o bibličnem uničenju Sodome in Gomore. Ob številnih kulturnozgodovinskih spomenikih in čudoviti naravi pa bo ostal zagotovo nepozaben tudi vrvež na suku v Amanu ali rumenozobi nasmeh beduina ob skodelici čaja....

 • vključene vstopnine
 • plovba po Rdečem morju
 • vožnja z džipi v Vadi Rumu
 
1.-2. dan : Aman
(V, Z-V) | 30 km
Potovanje bomo začeli s poletom iz enega bližnjih letališč proti Jordaniji. Po pristanku transfer v hotel in nočitev. Pa zajtrku se bomo najprej posvetli puščavi vzhodno od glavnega mesta, kjer so si omajadski vladarji postavljali gradove, namenjene lovu, pa tudi prepovedanim užitkom. Od približno dvajsetih si bomo ogledali najimenitnejše priče davne preteklosti, najprej odlično ohranjeni KASR EL KARANAH, nato pa še enigmatični KASR EL AMRA, ki ga krasijo figuralne freske s podobami iz življenja vladarjev, kar je silna redkost v islamskem svetu. KASR AZRAK, ki je grajen iz temnega bazalta, je v bližji zgodovini gostil samega Lawrenca Arabskega. Po povratku v mesto se bomo posvetili hitro razvijajočemu se AMANU. Čeprav daje prestolnica vtis povsem novega mesta, ki se neverjetno naglo širi in modernizira, pa sodi, kot bomo spoznali v tamkajšnjem arheološkem muzeju, med najstarejše naselbine na svetu. Na citadeli bomo lahko občudovali ostanke antične in arabske arhitekture, v mestu pod njo pa imenitno rimsko gledališče, ki velja za enega najbolje ohranjenih v tem delu sveta. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
 
3. dan : Džeraš - Gadara
(Z-V) 210 km
Severna Jordanija velja za enega rodovitnejših delov te puščavske države, obenem pa se ravno to področje ponaša z vrsto izjemnih arheoloških najdišč, med katerimi je nesporno najpomembnejši rimski DŽERAŠ. Strogi urbanizem, kolonade ob ulicah, teater, edinstveni ovalni forum in vrsta templjev z odlično ohranjenostjo vsakomur pričarajo podobo živahnega antičnega mesta. Na skrajnem severu Jordanije nas časa še eno staro mesto GADARA, ki leži na tromeji med Jordanijo, Sirijo in Izraelom. Iz mesta se odpira spektakularen razgled, ki razkriva celotno področje Jordana, Galilejskega jezera in strateško še vedno zelo pomembne Golanske planote. Zvečer se bomo vrnili v Aman. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Madaba - Betanija - Mrtvo morje
(Z-V) | 120 km
Ta dan bomo spoznali krščansko preteklost in sodobno versko strpnost Jordanije. V MADABI, kraju z največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi, se cerkve izmenjujejo z mošejami, mesto pa slovi tudi po mozaikih, tako sodobnih kot antičnih, med katerimi posebej slovi Mozaični zemljevid, edinstven prikaz Svete dežele iz 6. stoletja. Z bližnje GORE NEBO se bomo tako kot Mojzes zazrli proti Obljubljeni deželi, dolini reke Jordan in proti Mrtvemu morju, nato pa se bomo spustili navzdol do najnižje kopenske točke na planetu. Tu bomo obiskali BETANIJO, kraj ob reki Jordan, kjer naj bi pred 2000 leti Janez Krstnik krstil Jezusa. Sledi preizkus posebnosti nepozabnega kopanja v MRTVEM MORJU in zdravilnih lastnosti blata iz najbolj slanega morja na svetu. Po povratku v Aman sledi večerja in nočitev.
 
5. dan : Karak - Kraljeva cesta
(Z-V) | 220 km
Dan bomo preživeli daleč vstran od ustaljenih turističnih poti. V osrednjem delu Jordanije nas čaka nadvse slikovita pokrajina z naravnimi rezervati in globokimi kanjoni kot je VADI MUDŽIB. Pot nas bo vodila po prastari, že v Bibliji večkrat omenjeni KRALJEVI CESTI. V antiki je bila to osrednja pot med Rdečim morjem in Sirijo, po kateri so skozi dolga stoletja potovale karavane trgovcev in romarjev, rimske legije in križarji. Slednji so tod pustili številne sledi, med njimi tudi slavni grad KARAK, okoli katerega so se spletle številne zanimive legende. Tu bomo raziskali labirint podzemnih hodnikov, ki so razpredeni pod gradom, in uživali v imenitnem razgledu. Nadaljevanje vožnje in po kratkem postanku nad slikovito vasico DANA prihod v kraja VADI MUSA, sodobno mesto blizu antične Petre. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
6. dan : Petra - Akaba
(Z-V) | 250 km
Ta dan nas čaka vrhunec potovanja: ogled slovitega nabatejskega mesta PETRA, kjer bomo stoletja pozabljenemu kraju odstrli tančico skrivnosti. Začetek poti, do vhoda v slikovito sotesko, si boste lahko popestrili z ježo na konjih. Sprehod skozi vhodno sotesko, ki sta jo sooblikovala narava in človek, je nepozabno doživetje, polno nenehne igre barv različnega kamenja, vse do velikega finala, ko se na koncu soteske nepričakovano odpre pogled na monumentalno fasado v mogočno steno vklesane Zakladnice. A spoznavanje antične Petre se tu v resnici šele začenja. Z vsakim korakom bomo odkrivali nov tempelj, novo pisano pročelje grobnice, pa spet mozaike ali gledališče. Pozno popoldne nadaljevanje poti do pristaniškega in letoviškega mesta AKABE ob obali Rdečega morja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
7.-8. dan : Akaba - Vadi Rum - Amman
(Z-V,Z)
Po zajtrku nekaj prostega časa za sprehod po letoviščem mestu AKABA in nakupe, nato pa vožnja do enega od letovišč, kjer boste lahko zaplavali in si ogledali slovite koralne grebene vzdolž obal Rdečega morja. Popoldne sledi slovo od subtropskega podnebja Aqabe in vožnja v notranjost v VADI RUM, najslikovitejši del jordanske puščave. Fantastično pokrajino bizarnih skalnih formacij in rdečega peska, ki sta jo izklesala veter in čas, bomo spoznali med vožnjo z džipi in prisrčnim klepetom z beduini ob čaju. Nadaljevanje vožnje po puščavski avtocesti do Amana. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Naslednji dan transfer do letališča kraljice Alije v Amanu, od koder bomo poleteli nazaj proti Evropi. Po pristanku na enem bližnjih letališč bo organiziran avtobusni transfer v Slovenijo.
 
* Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
 
** Program potovanja bomo prilagodili glede na aktualne lete in potovanje tako začeli bodisi v Akabi bodisi v Amanu.
 
Datum odhoda: 
15. 02. 2024, 22. 04. 2024, 26. 10. 2024,
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Odhod: 15. 02. 2024 ZAGOTOVLJENO

Cena:

1.490 € (min. 40 oseb)

1.590 € (min. 30 oseb)

1.640 € (min. 20 oseb)

1.690 € (min. 15 oseb)

 

Odhod: 22. 04. 2024

Cena:

1.490 € (min. 40 oseb)

1.590 € (min. 30 oseb)

1.640 € (min. 20 oseb)

1.690 € (min. 15 oseb)

 

Odhod: 26. 10. 2024

Cena:

1.490 € (min. 40 oseb)

1.590 € (min. 30 oseb)

1.640 € (min. 20 oseb)

1.690 € (min. 15 oseb)

  Število dni: 
  8
  Cena vključuje: 
  • letalski prevoz
  • letališke in varnostne takse
  • prevoze s turističnim avtobusom po programu
  • namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 4****
  • obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
  • stroške organizacije
  • kompetentno vodstvo
  • osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
  Doplačila: 

  Doplačilo (na poti)

  • 50.- € za napitnine

  Doplačila po želji (ob prijavi)

  • zavarovanje rizika odpovedi
  • 299.- € za enoposteljno sobo

   

  Vstop v Jordanijo

  Za vstop v Jordanijo morate nujno imeti sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje. Vizum za vstop v Jordanijo vam brezplačno uredimo v agenciji AL Ars longa. Za to potrebujemo barvno kopijo ali sken potnih listov z veljavnostjo vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

   

  Preveri ponudbo tudi na Booking.com

  PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

  ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

  Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
  Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

  Jordanija - 8 DNI: 26.10.2024

  Imam super moč, 
  zato boste prvi obveščeni o
  najboljših ponudbah!

  Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

  Prijavite se zdaj!

  Prijava na e-novice

  Hvala prijateljem!

  Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

  Darilni bon

  Podarite darilni bon