28.10. ZAGOTOVLJEN ODHOD
Jordanija

Jordanija - med morjem in puščavo, čarter polet, 7 dni - 28. OKTOBER 2023 - zagotovljen odhod

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1.398,00€
Potovanja po Svetu
Jesenske počitnice
1. DAN
SLOVENIJA - AKABA - MRTVO MORJE
polet, večerja
Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču JP v Ljubljani in direkten polet s posebnim letalom v Akabo. Vožnja do prve počitniške destinacije, ki je obenem naravni fenomen - Mrtvo morje. Sredi puščave, na najnižji točki Zemljinega površja bomo preverili zdravilne lastnosti edinstvenega ekosistema. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje - lebdenje, res nenavadna izkušnja. Mrtvo morje je svetovno znano po zdravilnih in lepotnih učinkih mineralov in soli, ki so prisotni v blatu in vodi. Izkoristimo priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Poleg vode so znane tudi koristi zraka, saj je tukaj 5% višja stopnja kisika od okolice, kar dodatno pospešuje pomlajevanje in okrevanje. Večerja in nočitev.
 
2. DAN
MRTVO MORJE - (izlet v Amman in Jerash)
zajtrk, večerja
Dan za sprostitev in uživanje v bogastvu naravnih zdravil, ki jih ponujajo voda, morje in sonce. Po želji (doplačilo) izlet v prestolnico Jordanije. Amman se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. Obiščemo še eno pomembno jordansko znamenitosti, ki se nahaja pribl. 50 km severno od Ammana, Jerash. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Povratek v hotel in večerja.
 
3. DAN
MRTVO MORJE - GORA NEBO – MADABA – WADI RUM
zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do gore Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja v Madabo. Mesto mozaikov hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah čudovite mozaike. Zapustimo sever in vožnja do najlepših puščavskih dolin sveta, Wadi Rum. Iz dna doline se v nebo strmo dvigujejo pobočja, ki jih je narava v tisočletjih čudovito oblikovala. Slikovite kamnite tvorbe skoraj bolj sodijo na drug planet. Namestitev v osrčju puščave, v objemu zvezd in tišine, v udobnih, pristnih beduinskih šotorih. Večerja in nočitev.
 
4. DAN
WADI RUM – izlet JEEP SAFARI (izlet s kamelami)
zajtrk, beduinska večerja
Za popolno doživetje sončnega nas čaka 3 urna adrenalinska izkušnja, vožnja z jeepi po puščavskih sipinah. Lahko se odločite tudi za manj adrenalinsko, a še vedno edinstveno doživetje, jahanje kamel (doplačilo). Tokrat nam večerjo pripravijo prijazni domačini. Noč ima tukaj svojo moč- smo na eni najboljših lokacij za opazovanje zvezd, na nadmorski višini okoli 1000 m, z jasnim nebom, daleč vstran od svetlobnega onesnaževanja. Nepozabno doživetje.
 
5. DAN
WADI RUM – PETRA – AKABA
zajtrk, večerja
Vožnja proti severu do najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije, Petre. Rožnato mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali le beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega jordanskega dragulja. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske iz rdečega peščenjaka, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Ikonična podoba, ki krasi skoraj vsako razglednico Jordanije. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo grški in rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
 
 
6. DAN
AKABA – (izlet z ladjico NA KORALNI GREBEN)
zajtrk, večerja
Dan bo namenjen počitnikovanju - prosto za samostojne oglede, kopanje na prostrani peščeni plaži Tala Bay ali nakupe spominkov. Akaba slovi po dolgih peščenih plažah in koralnem grebenu, ki privablja turiste iz vsega sveta. Po želji (doplačilo) v dopoldanskem času predlagamo izlet z ladjico na koralni greben, ki se razprostira kar na 27km med med Akabo in Savdsko mejo. Koralni greben velja za lepšega od koral, prednost jordanskega koralnega grebena pred tistim ob egiptovski in izraelski obali, pa je predvsem v neokrnjenosti podvodnega sveta.
 
7. DAN
AKABA - (izlet z ladjico in kosilom ) – SLOVENIJA
zajtrk, polet
Zadnji dan v Akabi bomo izkoristili za sončenje, kopanje ali nakupe. Po želji (doplačilo) lahko popoldan preživite na romantični plovbi z ladjico, kjer vam ob spremljavi glasbe postrežejo tudi kosilo. Prevoz na letališče v večernih urah in polet v Slovenijo.
Datum odhoda: 
28.10.2023
Lokacija odhoda: 
JP v Ljubljani
Cene/Termini: 
Cena po osebi: 1.398,00€
 
Cena vključuje
letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana - Akaba - Ljubljana
letališke in varnostne pristojbine
vizum za Jordanijo
avtobusne prevoze po programu
4 polpenzione v hotelih 4* po programu
2 polpenziona ( beduinska večerja) v luksuznem beduinskem šotoru (z lastno kopalnico) v puščavi *
jeep safari po puščavi Wadi Rum
oglede po programu potovanja
vstopnine po programu
spremstvo lokalnega vodnika
organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku
*BEDUINSKI KAMP: Udobna namestitev v dvoposteljnih luksuznih šotorih s posteljo, posteljnino in lastno kopalnico.
 
Doplačila
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
 
med 15 in 24 oseb: 120 €
med 25 in 34 oseb: 70 €
med 35 in 44 oseb: 40 €
 
DOPLAČILO ob prijavi:
enoposteljna soba 230 €
 
DOPLAČILA na poti (vodniku):
izlet z ladjico na koralni greben 47 €
izlet v Amman in Jerash 85 €
jahanje s kamelami (2 uri) 40 €
izlet z ladjico in večerjo ( 3 ure) 60 €
napitnine (tudi otroci) 50 €
*Cene izletov veljajo ob prijavi minimalno 15 potnikov.
 
POMEMBNO: Za izvedbo potovanja na posebnem - čarter letu, potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število potnikov, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko program ostaja nespremenjen.
 
DOPLAČILO ZA GORIVO: obvestilo o morebitnem doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom.
Število dni: 
7

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Jordanija - med morjem in puščavo, čarter polet, 7 dni - 28. OKTOBER 2023 - zagotovljen odhod

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon