SLIKOVITA JUŽNA AFRIKA
Južna Afrika

JUŽNA AFRIKA IN VIKTORIJINI SLAPOVI

Slikovita država na jugu afriške celine Južna Afrika je zagotovo dežela nasprotij, kjer se na eni strani srečamo z milijonskimi mesti, ki kar utripajo od življenja ter na drugi strani čudovite narodne,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3.490 €
Potovanja po Svetu
Aktivne počitnice

Slikovita država na jugu afriške celine

Južna Afrika je zagotovo dežela nasprotij, kjer se na eni strani srečamo z milijonskimi mesti, ki kar utripajo od življenja ter na drugi strani čudovite narodne, mogočen Viktorijine slapove in vstopimo tudi v Bocvano.

1.dan Ljubljana-Cape Town

Odhod do enega od bližnjih letališč ter polet z enim vmesnim postankom proti Južni Afriki.

2.dan Cape Town

Po pristanku Cape Townu se odpravili na spoznavanje enega najlepših mest na svetu, ki je bilo zaradi geografske pozicije od vedno pomembno za trgovce. Nepozabno kuliso mu daje Mizasta gora, kamor se bomo povzpeli z vzpenjačo. Spoznali bomo še preostale znamenitosti mesta. Videli bomo grad dobrega upanja, od koder je guverner včasih nagovarjal mestno prebivalstvo, in cerkev sv. Jurija. Na čase nizozemske prisotnosti nas bo spomnila stara mestna hiša in malajska četrt, ki je nastala v času uvažanja sužnjev iz Indonezije. Večerja in nočitev.

3.dan Cape Town-Rt dobrega upanja-Cape Town

Po izredno slikoviti poti se bomo odpravili proti znamenitemu Rtu dobrega upanja, kjer bomo lahko videli, kako se stikata Atlantski in Indijski ocean. Na poti bomo uživali v čudovitih pogledih, se vozili skozi majhne ribiške vasice in prispeli do točke, kjer se oceana združita. Obiskali bomo tudi plažo Boulder in prijetni Hout Bay, kjer bomo lahko opazili kolonijo pingvinov. Popoldne nekaj prostega časa v prijetnem Capetownu. Večerja in nočitev.

4. dan Kirstenbosch, Winelands

Dopoldne obiščemo znameniti botanični vrt Kirstenbosch, v katerem gojijo več kot dvajset tisoč tipičnih južnoafriških rastlin in spada med najlepše tovrstne vrtove na svetu. Nato se odpravimo na izlet po znamenitem južnoafriškem vinorodnem področju. Južnoafriška vina se vse bolj uveljavljajo v svetu, tako da bomo tudi mi obiskali kakšno od njihovih vinskih kleti ter poskusili žlahtno kapljico. Ustavili se bomo tudi v enem od najstarejših južnoafriških mest, Stelenboschu, in se po njem sprehodili. Pozno popoldne povratek v Cape Town. Večerja in nočitev.

5. dan Cape Town-Johanesburg-Pretoria

Zjutraj se odpeljemo na letališče in poletimo v Johanesburg. Nato se odpravimo v Pretorio, ki je danes pravzaprav že skoraj zraščena z Johanesburgom. Z vrha hribčka, kjer se nahaja parlament, bomo imeli lep razgled na mesto. Videli bomo spomenik Voortrekerjev, Melrose house, mestno hišo, sodno palačo in se sprehodili po cerkvenem trgu. Popoldne obiščemo še enega od simbolov Južne Afrike, četrt Soweto, najpomembnejše črnsko naselje, kjer je odraščal Nelson Mandela. Večerja in nočitev.

6. dan Johanesburg-Pilanesberg

Pot nas zjutraj pelje proti naravnemu rezervatu Pilanesberg, kjer nas pričakuje čudovita narava in pestro živalsko kraljestvo. Pilanesberg je eden najlepših afriških parkov z obiljem živalskega življenja, seveda lahko z nekoliko sreče vidimo tudi velikih pet: leva, leoparda, slona, bivola in nosoroga. Poleg njih pa še veliko drugih: zebre, žirafe, antilope… Današnje popoldne preživimo sproščeno v lepem okolju naših lodžev. Večerja in nočitev.

7. dan Pilanesberg (Sun City)

Čaka nas enkraten dan s safarijem. Pod vodstvom izkušenega poznavalca živali in narodnega parka bomo iskali najlepše prizore in jih lovili v naše fotoaparate. Po safariju pa zaslužen počitek v senci naših lodžev. Morda se kdo odloči tudi za obisk bližnjega mondenega letovišča Sun City, kjer so nekoč potekali izbori za najlepša dekleta na svetu. Večerja in nočitev.

8. dan Pilanesberg-Johanesburg-Viktorijini slapovi

Zjutraj slovo od Pilanesberga in povratek v Johaneburg, od koder poletimo proti Viktorijinim slapovom. Popoldan se že lahko sprehodimo do slapov in občudujemo mogočno stvaritev narave. Zvečer se lahko po želji udeležimo tradicionalne večerje Boma, kjer spoznavamo prave okuse Afrike ob spremljavi glasbe in tradicionalnih plesov. Nočitev.

9. dan Viktorijini slapovi (Zimbabve)

Dan za sprostitev v prelepi naravi in novi ogled slapov. Na voljo so številne dejavnosti: polet s helikopterjem, rafting po reki, ježa na slonih, obisk vasice (doplačilo). Večerja in nočitev.

10. dan Narodni park Chobe (Bocvana)

Danes se za en dan odpeljemo v Bocvano oziroma enega njenih najlepših narodnih parkov, Chobe. Park s površino okoli polovice Slovenije se ponaša z velikim številom živali, tako rečnih kot »celinskih«. Reka Chobe velja za eno najlepših točk v Afriki za opazovanje živali. Tu je ogromno slonov, vodnih bivolov, rečnih ptic, krokodilov... Zvečer vrnitev v hotel ob Viktorijinih slapovih. Večerja in nočitev.

11.dan Viktorijini slapovi-Johanesburg-Evropa

Dopoldan še nekaj prostega časa, nato polet v Johanesburg in nadaljevanje poti v Evropo.

12. dan Ljubljana

Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.

Cene/Termini: 

Termini in cene: 22.01.2024 - 02.02.2024, ZAGOTOVLJENO!

  • Najmanj 20 potnikov 3.490€
  • Najmanj 15 potnikov 3.690€
  • Najmanj 10 potnikov 3.790€
Število dni: 
12 dni
Cena vključuje: 

mednarodne letalske prevoze ter notranje lete Cape Town-Johanesburg-Viktorijini slapoviJohanesburg, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih in lodžih 3*** in 4****, polpenzione po programu (razen 8. dneva), vse lokalne prevoze in vstopnine, oglede s slovenskim vodnikom in lokalnim spremljevalcem, urejanje južnoafriškega in zimbabvejskega vizuma, nezgodno zavarovanje;

Doplačila: 

Doplačila po želji enoposteljna soba 490 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodniku na poti), večerja Boma (8. dan) 50 evrov;

Obvezna doplačila vstopnina v narodni park Viktorijini slapovi 30 USD, morebitna izhodna taksa cca 20 USD ob odhodu;

Vizumi južnoafriški in zimbabvejski sta vključena v ceno, bocvanskega ne potrebujemo. Ob prijavi nam morate oddati fotokopijo potnega lista. Tri tedne pred odhodom bomo potrebovali vaš potni list, tri fotografije in izpolnjene formularje.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

JUŽNA AFRIKA IN VIKTORIJINI SLAPOVI

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon